Letní scéna na Vyšehradě letos zase ožije. Rozpálí ji Bob Klepl a představeníVysavač

Praha – Milovníci divadla se již dvanáctým rokem mohou vydat na Letní scénu Vyšehrad, které během letních měsíců probíhá METROpolitní léto hereckých osobností. Oblíbená scéna divadla Studio DVA se začátkem dubna zahájila předprodej.

Během letošního METROpolitního léta hereckých osobností, které probíhá na Vyšehradě od 24. června do 31. srpna, zde herci sehrají 75 představení. Můžete se těšit na osvědčené inscenace, ale také na světovou premiéru.

Světovou premiérou bude komediální one man show Boba Klepla VYSAVAČ, která je plná vtipných eskapád, neuvěřitelných hrdinských kousků, ale také trapných nárazů. Hra vznikla na objednávku Boba Klepla. „Na otázku, o čem by měla být, Bob bez váhání prohlásil: O vysávání. Já strašně rád vysávám," uvádí režisér Patrik Hartl, který stojí za veleúspěšnou one man show Caveman.

Letní scéna nabídne také komedie Vše o mužích, Vše o ženách, Ženy přežijí a Kutloch aneb I muži mají své dny, one woman show Hvězda s Evou Holubovou, loňskou novinku Hovory o štěstí mezi čtyřma očima a hru Zdravý nemocný.

Pod širým nebem na Vyšehradě proběhnou také hudební setkání. Letos na Vyšehrad zavítají, jako již tradičně, slovenská šansoniérka Szidi Tobias, Dan Bárta za doprovodu Robert Balzar Tria a Lenka Filipová. Dále zde vystoupí ještě Věra Špinarová a Adam Pavlík Band, Laura a její tygři s Ilonou Csákovou, nebo Adam Mišík s kapelou a hostem, kterým bude zpěvačka Debbi.

Studio DVA ale funguje přes léto i na své domovské scéně na Václavském náměstí. Již po druhé zde proběhne Léto slovenských hvězd. Na přehlídku bratislavských divadel přijede Ateliér Maroša Kramára, Divadlo Aréna, Štúdio L + S a soubor GUnaGU. Léto slovenských hvězd se uskuteční v druhé polovině srpna a bude odehráno sedm představení, mezi nimiž jsou i tři české premiéry.

O vstupenky na Letní scénu Vyšehrad bývá veliký zájem, tak šanci užít si jedinečné představení v jedinečných kulisách nočního Vyšehradu nepropásněte.

Související

Foto z první čtené Líbánek na Jadranu (foto: Jan Chochole)

Studio Dva zahájilo předprodej na letní přehlídku plnou hvězd

Praha – Divadlo Studio DVA dnes zahájilo předprodej vstupenek na tradiční letní přehlídku. Čtrnáctý ročník Metropolitního léta hereckých osobností je plný divadelních představení s mnoha známými umělci, jako je Eva Holubová, Iva Janžurová nebo Bob Klepl. Nebudou chybět ani open-air koncerty.

Více souvisejících

Studio DVA Bohumil Klepl

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 41 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy