V Divadle ABC uvidíte České Vánoce v netradiční podobě

Praha - chystá se 50. repríza netradiční vánoční hry České Vánoce. V Divadle ABC se můžete těšit již 14. prosince na veselou vánoční atmosféru, kterou tato hra nabízí.

Jak to asi mohlo vypadat, když do nejmenované vsi kdesi v České kotlině dorazila zpráva o narození spasitele? Na to vám odpoví rodinné představení České Vánoce, které 14. prosince oslaví v Divadle ABC svou 50. reprízu. Vedle oblíbených i méně známých koled a atmosféry plné vánoční nostalgie se můžete těšit i na komické situace a dialogy. Součástí představení budou již tradičně také trhy neziskových organizací.

České Vánoce nejsou vánoční hrou v klasickém slova smyslu, ale velmi svéráznou adaptací starého známého příběhu, která je inspirována lidovým barokním divadlem, ladovskými jesličkami a také dnešní většinově ateistickou společností, která Vánoce již dávno nevnímá jen jako svátky slavící Boží narození.

Do Divadla ABC můžete na České Vánoce vyrazit také na 2. svátek vánoční. V období od 26. do 31. prosince se totiž v divadlech ABC a Rokoko hraje každý den a vy si tak můžete zpestřit vánoční dovolenou skvělým zážitkem.

Související

Petr Vacek v inscenaci Generálka v Divadle Na Jezerce

Herec Petr Vacek uvaří na Míráku hrachovou polévku

Praha – Známý herec Petr Vacek uvaří hrachovou polévku na pražském náměstí Míru, kde se bude konat tradiční dobročinný bazar neziskové organizace Letní dům. Polévka je podle Vacka symbolem rodiny, a herec tak chce pomoci dětem, kterým se rodinného štěstí nedostává. Na „Míráku“ se k němu připojí také jeho kolegové z Divadla Na Jezerce včetně Jana Hrušínského, Jitky Sedláčkové a mnoha dalších.

Více souvisejících

Martin Písařík

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy