Atmosféra večerního zámeckého parku láká na divadlo

České Budějovice – Otáčivé hlediště Český Krumlov v zámeckém parku znovu ožije divadlem. Soubory Jihočeského divadla zde během letošního léta představí několik divácky osvědčených inscenací.

Nová sezona na Otáčivém hledišti Český Krumlov začíná ve čtvrtek 12. června obnovenou premiérou komedie Tři mušketýři. Během léta zde odehrají během 83 odpoledních a večerních představení osm titulů.

Tři mušketýři měli premiéru v červnu 2001 a naposledy se hráli v létě 2009. Letos se znovu představí příběh podle slavného románu Alexandra Dumase, který do divadelní podoby převedli Martin Glaser a Olga Šubrtová.

Od stejné autorské dvojice je i divadelní hra podle Boccacia Dekameron. Autoři vybrali do hry nejvděčnější motivy, které se v Boccaciově knize nachází. V kulisách středověké Florencie zazáří celý soubor činohry Jihočeského divadla.

Vzhledem k tomu, že je rok 2014 Rokem české hudby, nesmí na programu chybět česká klasika. Operní soubor připravuje inscenaci hudebně dramatické básně Rusalka od Antonína Dvořáka. V opeře se představí řada velkých operních sólistů.

Dále je na programu Otáčivého hlediště Divotvorný hrnec Voskovce a Wericha.

Nesmí chybět ani komedie dell´arte od Carlo Goldoniho Sluha dvou pánů, kterou zrežíroval Jiří Menzel.

Jediným baletním titulem této sezony bude Bizetova Carmen, která byla z operní podoby přetvořena do podoby taneční.

Diváky také čeká komedie Cesta kolem světa v režii Zdeňka Jecelína a Konráda Popela.

Malé divadlo připravilo také něco pro děti. Na Otáčivém hledišti Český Krumlov uvidíte i pohádkově laděnou akční komedii Pták Ohnivák a lišák Zorro.

Související

Don G (Jihočeské divadlo)

RECENZE: Don G: Vtipná opera z Českých Budějovic

Recenze - Je to už skoro rok (květen 2018) co Opera Jihočeského divadla uvedla v premiéře velmi zvláštní titul, ve kterém jsou dvě postavy známého svůdce Dona Juana, plus ještě jeden don Juan činoherní. Zvědavost mne zavedla z Brna, které je plné divadel a člověk vlastně nestíhá všechno vidět, do Českých Budějovic, kde jsem s laskavostí uměleckého šéfa opery, Tomáše Studeného, mohl vidět tu prazvláštní inscenaci.

Více souvisejících

Jihočeské divadlo Otáčivé hlediště Český Krumlov

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 39 minutami

Aktualizováno před 46 minutami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Turecko se přidá k žalobě JAR, která u Mezinárodního soudního dvora viní Izrael z genocidy

Turecko se přidá k žalobě Jihoafrické republiky (JAR), která u Mezinárodního soudního dvora obvinila Izrael z genocidy Palestinců v Pásmu Gazy. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy