Sourozenci Ulrychovi a jejich Javory rozezní Mahenovo divadlo

Brno - V roce 2014 oslavili Hana a Petr Ulrychovi padesát let veřejného působení sérií koncertů s oběma podobami Javorů. S názvem Půlstoletí se koncerty uskutečnily po celé republice a setkaly se s velkým ohlasem. Oslavy zahájil brněnský dvojkoncert na scéně Mahenova divadla. Nyní se tito legendární hudebníci do Mahenova divadla vracejí s cyklem Ohlednutí.

Sourozenci Ulrychovi působí na hudební scéně už desítky let. Jejich písně v sobě nesou prvky lidové písně i bigbeatu, se kterým sourozenci začínali. Také jeviště Městského divadla v Brně využilo potenciál bratra a sestry. Šéf divadla Stanislav Moša, jim poskytl prostor v několika inscenacích, zejména Koločava se stala jedním z kultovních představení.

Zdroj: YouTube

Nyní se kapela do Mahenova divadla vrací ve společném vystoupení s kapelami Javory a Javory beat. V podání Javory beatu zazní nejznámější písně z bigbeatového období Hany a Petra Ulrychových. Posluchači si budou moci vychutnat také zvuk houslí a cimbálu klasických Javorů a hity raného javorovského období. Nebude chybět ani novější javorovský počin − unikátní nástrojové souznění ve společné hře obou formací.

Tento den bude pro sourozence Ulrychovy zcela výjimečný. Zlatou desku – ocenění SUPRAPHONU za množství prodaných nosičů − jim osobně předá oblíbený český herec Bolek Polívka.

Koncer se uskuteční 24. května v Mahenově divadle od 19 hodin.

Související

Foto z první čtené Líbánek na Jadranu (foto: Jan Chochole)

Studio Dva zahájilo předprodej na letní přehlídku plnou hvězd

Praha – Divadlo Studio DVA dnes zahájilo předprodej vstupenek na tradiční letní přehlídku. Čtrnáctý ročník Metropolitního léta hereckých osobností je plný divadelních představení s mnoha známými umělci, jako je Eva Holubová, Iva Janžurová nebo Bob Klepl. Nebudou chybět ani open-air koncerty.

Více souvisejících

skupina Javory Mahenovo divadlo

Aktuálně se děje

před 27 minutami

Věra Jourová

EU se chystá sankcionovat Voice of Europe, prozradila Jourová

Evropská unie zahrne do připravovaného balíku sankcí i mediální platformu Voice of Europe, řekla eurokomisařka Věra Jourová v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce. Česko ji na svůj národní sankční seznam zařadilo již na konci března. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

USA pomohou Ukrajině v roce 2025 znovu zaútočit a vytlačit Rusy z okupovaných území, oznámil Sullivan

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy