Miro Žbirka odtajnil dalšího exkluzivního hosta na Vánočním Symphonic Tour 2017

Praha – Miro Žbirka se připravuje na vánoční turné a postupně odhaluje své hosty. Kromě Jaroslava Svěceného přijala pozvání i zpěvačka Lenka Filipová.

Zpěvák Miro Žbirka dnes zveřejnil dalšího exkluzivního hosta svého Vánočního Symphonic Tour 2017. Kromě již dříve ohlášeného Jaroslava Svěceného se s nimi na turné vydá i zpěvačka Lenka Filipová. Na koncertech, které se ještě letos uskuteční v Brně, Plzni, Bratislavě a Pardubicích, interprety doprovodí Zlínská filharmonie a místní dětské sbory. Publikum se může těšit na mnoho známých melodií.

Zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová na nějakou dobu přerušila vystupování na veřejnosti. Na svém facebookovém profilu nedávno vzkázala svým fanouškům: „Cítím, že vysvětlení Vám dlužím, a proto bych Vám chtěla říci, že šlo o vážné selhání imunity. Následné léčení mám za sebou a nyní regeneruji a začínám se připravovat na další sezónu.“

Její vystoupení v rámci Žbirkova turné bude jedno z prvních, které na zpěvačku letos čeká. „Dostala jsem tuto nabídku a opravdu s radostí jsem ji přijala. Meky je vtipnej, fajn kamarád, mám ho moc ráda a už teď se na to těším. Známe se spoustu let. Na jevišti jsme se spíše míjeli, ale nikdy jsme nezpívali v pořadu toho druhého. Bude to pro nás premiéra. Mimo jiné mne nalákala Zlínská filharmonie, která je opravdu báječná. V loňském roce jsem s ní totiž vystupovala s mojí dcerou Lenny,“ říká zpěvačka v tiskové z právě.

„Lenka měla vždy blízko k vážné hudbě díky brilantní klasické kytaře. Pamatuji ji, jak v dobách, kdy to ještě nebylo obvyklé, hrála na akustice kompozice starých mistrů a kombinovala to s populární hudbou. To bylo ojedinělé. Proto jsem rád, že přijala moji nabídku na hostování v rámci Vánočního Symphonic Tour. Už jsme spolu stáli na jednom pódiu na rockovém koncertě v Londýně a teď to bude zase trochu jiné a já se na to moc těším,“ dodává Miro Žbirka.

Vánoční Symphonic Tour 2017 Žbirka připravoval během jeho rekonvalescence po těžkém zápalu plic a po četných přáních fanoušků, kteří na zpěvákovo předchozí turné nesehnali vstupenky. Fanoušci se nyní mohou těšit na Žbirkovy hity v symfonickém provedení orchestru pod vedením Adriana Kokoše.

Vánoční Symphonic Tour 2017:

9. 12. 2017         Brno, DRFG Aréna11. 12. 2017       Plzeň, Home Monitoring Aréna13. 12. 2017       Bratislava, Aréna O. Nepelu15. 12. 2017       Pardubice, Tipsport Aréna

Související

Miro Žbirka (foto: Lukáš Běhounek)

Ceny Anděl posmrtně opanoval Miro Žbirka, získal hned čtyři sošky

Letošní ceny České hudební akademie (ČHA) Anděl opanovala hudba Miroslava Žbirky. Jeho album Posledné veci proměnilo všechny čtyři nominace. Za Žbirku, který zemřel předloni 10. listopadu ve věku 69 let, nahrávku dokončil jeho syn David. Posmrtně vydané album a singl Nejsi sám akademici ocenili v kategoriích Album, Sólový interpret, Skladba a Slovenské album. 
Miro Žbirka (foto: Patrik Uhlíř)

Ceny Anděl: Nominace ovládl Žbirka, mezi favority patří i Vypsaná fixa

Favoritem letošních cen České hudební akademie (ČHA) Anděl je s ohledem na počet nominací zpěvák Miro Žbirka. Ten se svou deskou Posledné veci figuruje v kategoriích Album, Sólový interpret a Slovenské album. Píseň Nejsi sám, v níž zpívá i jeho syn David Žbirka, který album produkoval, se může stát Skladbou roku. 

Více souvisejících

Miro Žbirka Jaroslav Svěcený - Lenka Filipová (zpěvačka) Tipsport Aréna koncerty

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 48 minutami

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

před 1 hodinou

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 1 hodinou

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 2 hodinami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 12 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Ukrajina míří do NATO a Moskva musí pochopit, že nemůže vyhrát, zdůraznil Stoltenberg v Kyjevě

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg ujistil, že místo Ukrajiny je v NATO a země se nachází na cestě do aliance, řekl v Kyjevě.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy