Čechomor zahraje tři exkluzivní narozeninové koncerty

Praha - Letos skupina Čechomor slaví 30 let. Při této příležitosti nadělí svým fanouškům to nejlepší ze své tvorby. Kromě ostatních koncertů, které Čechomor do konce roku odehraje po celé republice, se během letošního října uskuteční i speciální narozeninové turné Proměny Kooperativa Tour, které má za cíl nejen potěšit své fanoušky, ale také podpořit obecně prospěšnou společnost Pomocné tlapky.

Na těchto koncertech zazní písně z mimořádně úspěšného projektu Proměny, který propojuje originálně pojaté lidové písně spolu s komorním orchestrem, a to v nadčasových aranžích punkového muzikanta Jaze Colemana.  V roce 2001 získal Čechomor za album Proměny mnoho ocenění, například tři hlavní ceny Anděl (Skupina roku, Album roku a Skladba roku) a další.  

Po sedmnácti letech se na Proměny Kooperativa Tour k Čechomoru opět připojí komorní orchestr Collegium českých filharmoniků, který na projektu v roce 2001 spolupracoval. Tentokrát ale zahraje pod vedením světoznámého polského dirigenta Adama Sztaby, který v minulosti spolupracoval s hvězdami jako je například Sting, Caro Emerald, Dita von Teese. V Polsku je oblíbený i díky svému působení v místní verzi oblíbené soutěže Superstar a StarDance. Koncepce Proměn Adama Sztabu nadchla natolik, že se rozhodl, speciálně pro tyto výjimečné koncerty a ke stávajícímu repertoáru, zaranžovat několik dalších písní Čechomoru, které na turné zazní ve světové premiéře.

Na koncertech vystoupí také hostující zpěvačka Martina Pártlová, která si s kapelou zazpívala mimo jiné i na letošním novém CD Nadechnutí.  

Co na nadcházející turně říkají samotní umělci? „Na spolupráci s Čechomorem se velice těším, je to moje oblíbená česká skupina. Již před lety, když jsem je slyšel poprvé, jsem doufal, že si spolu zahrajeme. Když mě pozvali, abych přijel a oslavil s nimi třicetileté výročí právě třemi koncerty Proměn, neváhal jsem.”, říká Adam Sztaba.   

František Černý dodává: „Všechna tři místa koncertů jsme pečlivě vybírali, aby se k Proměnám co nejlépe hodila. Gong i Bobycentrum jsou unikátní haly s vynikající akustikou, která Proměny nechá skvěle vyniknout. Nejvíc se ale těšíme do Rudolfina, protože na něj máme úžasné vzpomínky. Nejen, že jsme zde Proměny zahráli vůbec poprvé, ale Rudolfinum bylo i místo první klapky filmu Rok Ďábla, na který moc rádi vzpomínáme.

Moc si pochvalujeme také spolupráci s dirigentem Adamem Sztabou, se kterým jsme už odehráli několik koncertů v Polsku. Opravdu je na co se těšit, protože jeho profesionální přístup a hlavně energie, kterou do hudby dává, Proměny vždy obohatí.“

Na koncertech bude Čechomor doprovázet i obecně prospěšná společnost Pomocné tlapky o. p. s. ®, se kterou skupina dlouhodobě spolupracuje.

„Rádi se zapojujeme do projektů, které dávají smysl. Letos to je dvanáct let, kdy společně s Čechomorem podporujeme Pomocné Tlapky. Dík samozřejmě patří i všem fanouškům Čechomoru, kteří v tom jedou s námi... “, říká generální ředitel pojišťovny Kooperativa, Martin Diviš.

„Právě díky Čechomoru se nám podařilo vychovat již dvanáct asistenčních psů a získat věrné přispěvatele a pomocníky. Jsme za to kapele a generálnímu partnerovi pojišťovně Kooperativa velice vděční”, říká ředitelka Pomocných tlapek Hana Pirnerová.

„Bez Pomocných tlapek si naše koncerty už ani nedokážeme představit. Moc rádi je podporujeme nejen finančně, ale třeba i speciální “čechomorskou kolekcí” reklamních předmětů, které jsme ve spolupráci s Tlapkami vytvořili a během autogramiád si je fanoušci nechávají podepsat. Jsme rádi, že můžeme být součástí tak užitečné činnosti, kterou Pomocné tlapky dělají.“, doplňuje Karel Holas.

Související

Více souvisejících

skupina Čechomor

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy