Festival Benátská! navštívilo přes 40 tisíc fanoušků, hvězdou byla skupina Europe

Třídenní hudební festival Benátská! v Liberci, který skončil v noci na dnešek, navštívilo přes 40.000 lidí. Ředitel festivalu Pavel Mikez odhaduje, že návštěvnost mohla být až o deset procent vyšší než loni. "Přesná čísla ještě nemáme," dodal. Nejvíce lidí přišlo v sobotu, skoro 16.000. Žádné větší problémy organizátoři ani policisté nezaznamenali. Úklid areálu ve Vesci by měl skončit nejpozději ve středu.

Festival se konal posedmadvacáté, hlavní hvězdou byla poprocková skupina Europe. Původně měl zazpívat i Karel Gott, ale kvůli akutnímu zápalu plic čtvrteční vystoupení zrušil. Problémy byly ve čtvrtek jen při zahájení festivalu, kdy příchozí diváci museli čekat i dvě hodiny ve vedru, než se dostali do areálu.

"Nepředpokládali jsme, že přijde tolik lidí, službu u vstupů jsme pak posílili, řekl Mikez. Po organizační stránce jinak hodnotí festival jako bezproblémový. "Samozřejmě nějaké detaily byly. Letos to byl ale jeden z takových pohodovějších ročníků," řekl ředitel.

Policisté v souvislosti s festivalem nemuseli řešit žádné vážné problémy ani porušení veřejného pořádku. "Dopravní policisté v sobotu pouze šetřili dopravní nehodu na centrálním parkovišti," uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová. Do několika zaparkovaných aut tam narazila dodávka, kterou řídil opilý muž. Policisté mu v dechu naměřili 1,87 promile.

"A ve věci již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za jehož spáchání hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok," dodala Sochorová.

Podle Mikeze už úklid veseckého areálu začal. "Počítám, že v úterý, nejpozději ve středu už bude areál vyčištěný a bude sloužit dalším akcím," dodal. Už dnes také začal předprodej na další ročník festivalu, který se bude konat za rok opět poslední červencový víkend. "Z 30 procent máme kapelami příští ročník obsazený," řekl Mikez. Za rok vystoupí skupiny Divokej Bill, Rybičky 48, Mirai, Škwor či Mandrage.

Související

Koncert, ilustrační foto

Hudební festivaly Benátská!, Hrady CZ a Okoř 2020 letos nebudou

Hudební festival Benátská! v libereckém Vesci, putovní festival Hrady CZ ani Okoř 2020 se letos konat nebudou. Pořadatelé Benátské! oznámili náhradní termín 22. až 25. července 2021. Hrady CZ termíny příštího ročníku zveřejní po prázdninách, stejně jako organizátoři festivalu v podhradí hradu Okoř. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na příští rok, oznámili dnes pořadatelé na svých stránkách.
Skupina No Name (foto: www.noname.cz)

Chinaski a No Name spojili síly. Závěr Benátské! ukázal blízkost Čechů a Slováků

Blízkost Čechů a Slováků dnes na závěrečném dnu festivalu Benátská! písní Ná, ná, náá demonstrovali hudebníci z kapel No Name a Chinaski. Jejich společné vystoupení opět ukázalo, že díky podobnosti jazyka a společné historii neexistuje v kultuře mezi Čechy a Slováky hranice. Text písně od Igora Timka, od jejíhož vydání letos uplynulo deset let, pojednává o tom, že Češi a Slováci pořád patří k sobě. Se slovenskou kapelou si ji dnes zazpíval lídr Chinaski Michal Malátný.

Více souvisejících

festival Benátská! Hudba skupina Europe kultura Liberec

Aktuálně se děje

před 28 minutami

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno před 2 hodinami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 2 hodinami

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy