NHL: Boston na ledě Detroitu konečně porazil smůlu

Detroit - Vstup do sezóny se bostonským hokejistům příliš nevydařil. Prohráli tři zápasy v řadě a David Krejčí do nich dokonce vůbec nezasáhnul. A právě on celku podle všeho chyběl k úspěchu.

Ve své premiéře v aktuální sezóně se blýsknul jedním gólem, přičemž na ledě strávil víc jak 23 minut. Zdá se tedy, že už je úplně v pořádku, což trenéra jistě těší. Český útočník totiž neztratil nic ze své formy a významnou měrou se podílel na výhře svého týmu.

Ta sice přišla až po samostatných nájezdech, ale byl to právě Krejčí, jenž trefil ten rozhodující. Ještě lepší zápas pak odehrála česká kolonie v Arizoně, která se doma postavila aktuálně tápajícímu Edmontonu.

Ten nakonec musel lovit puk ze sítě hned sedmkrát, na čemž se dvěma asistencemi podílel Martin Hanzal a gólem a přihrávkou Martin Erat. Obzvlášť v jeho případě jde o vítanou změnu, protože v podstatě celou loňskou sezónu se protrápil.

Změna prostředí mu ale zdá se svědčí a těží z toho nejen on, ale celý tým. Tomu se tak dala vytknout pouze trochu rozpačitá obrana, díky níž si musela Arizona až do závěrečného hvizdu dávat velký pozor. Ačkoliv tomu výsledek 7:4 nenaznačuje, dopředu neměli Kojoti jisté nic.

V posledním nočním utkání pak změřilo síly nevýrazné Chicago s Calgary, jež muselo před vlastními fanoušku skousnout těsnou porážku 1:2. Vzato kolem a kolem šlo o velmi vyrovnaný mač, v němž padlo v základní hrací době po jednom gólu na obou stranách a rozhodnout muselo až prodloužení.

To přitom po necelých pěti minutách ukončil parádní trefou hostující Backlund. V utkání se v dresech vítězů objevil rovněž Jiří Hudler, jenž na ledě strávil kolem 17 minut, a Ladislav Šmíd. Ani jeden se ovšem výrazněji prosadit nedokázal.

Konečné výsledky zápasů NHL za 15. 10. 2014:

Chicago - Calgary 1:2 po prodloužení (0:0, 0:1, 1:0, 0:1)Branky: 55. Shaw - 39. Wideman, 65. Backlund

Arizona - Edmonton 7:4 (2:2, 2:0, 3:2)Branky: 9., 50. a 60. Boedker, 14. Chipchura, 26. Murphy, 27. Klinkhammer, 53. Erat - 2. a 55. Hall, 18. Fayne, 44. Arcobello

Detroit - Boston 2:3 po nájezdech (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1)Branky: 9. Tatar, 43. Nyquist - 6. Krejčí, 34. Smith, rozhodující nájezd Krejčí

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Boston Bruins

Aktuálně se děje

před 15 minutami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Mezinárodní trestní soud chce vydat zatykač na Netanjahua

Podle několika izraelských médií se Izrael a Spojené státy snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 11 hodinami

před 13 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy