Blackhawks přehráli Minnesotu i podruhé, Pittsburgh vyrovnal sérii s Rangers

Chicago - Pošesté za sebou se mohli radovat z výhry v play-off hokejisté Chicaga. Obhájci titulu porazili i podruhé Minnesotu a před odletem na soupeřův led mohou být spokojeni. Vyrovnaná je naopak série mezi Pittsburghem a Rangers. Ve druhém duelu totiž Tučňáci jasně dominovali 3:0.

Po úvodních dvou porážkách od St. Louis se Chicago nenechává nikým rušit a postupuje vítězně za obhajobou Stanley Cupu. Druhá výhra nad Wild byla celkově už šestou v řadě a zajistila Blackhawks vedení v sérii 2:0.

V zápase byla opět aktivní dvojice Bickell (1+2) a Hossa (0+3), kteří byli také vyhlášeni jako první a druhá hvězda utkání. Minnesota nakonec padla v poměru 4:1 a před domácími zápasy bude muset zmobilizovat veškeré síly, aby silnému Chicagu odolala.

Psali jsme:
Boston otočil zápas s Montrealem a srovnal sérii, Krejčí a Plekanec asistovali
 

"Jako tým jsme byli na začátku utkání velmi nedbalí a to byl velký problém. Do dalšího zápasu se musíme o hodně zlepšit," burcuje spoluhráče na NHL.com forvard Wild Matt Moulson.

Série mezi Pittsburghem a Rangers se přesune do New Yorku za stavu 1:1. Po úvodní výhře Rangers totiž Tučňáci dokázali zvítězit 3:0 a srovnat krok. Domácí gólman Marc-Andre Fleury za svá záda nepustil ani jeden z dvaadvaceti pokusů soupeře a byl po zásluze vyhlášen jako nejlepší muž duelu.

Výjimečný výkon podal také ofenzivní bek Pittsburghu Kris Letang, který byl s jednou brankou a dvěma asistencemi u všech branek utkání.

Konečné výsledky zápasů 2. kola play-off NHL:

Východní konference:Pittsburgh - New York Rangers 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)Branky: 31. Letang, 57. J. Jokinen, 60. Malkin. Stav série: 1:1

Západní konference:Chicago - Minnesota 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)Branky: 40. a 59. Saad, 12. Toews, 58. Bickell - 43. McCormick. Stav série: 2:0

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Sidney Crosby Michal Rozsíval (hokejista)

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy