Soukalová je na pátém místě, Vítková skončila jedenáctá, i když dojela až sedmnáctá

Nové Město na Moravě - Soukalová dnes předvedla skvělý výkon, i přes hustou vánici se dokázala skvěle trefovat a chyba přišla až po třech zastávkách. Další výhru si na konto připsala Běloruska Darja Domračevová. Vítková byla po závodě posunuta o šest příček výše.

Soukalová jela skvělou jízdu a zdálo se, že si vybojuje i medaili, ale na poslední střelbě zaváhala a z kovových pozic odpadla. I tak se ale Gabriele podařilo zajet skvělý čas a vybojovat nějaké ty body do Světového poháru.Netradiční střelbu dnes zažila Veronika Vítková. Na poslední zastávce měla totiž střeleckého asistenta, který jí pomohl shodit všechny terče. Zmíněný asistent ale nebyla žádná forma dopingu, ale chybující Němka Hildebrandová, která si spletla terče a pálila do českých, namísto svých.Veronika si nakonec za zdržení odnesla odečtení padesáti dvou vteřin a ze sedmnáctého místa tak bylo jedenácté.

Výsledky stíhacího závodu žen v Novém Městě na Moravě:

POŘADÍ  ZÁVODNICE  ZEMĚ  ČAS  1. Domračevová Běl. 35:22,3 2. Mäkäräinenová Fin. -6,8 3. Dahlmeierová Něm. -14,9 ... 5. Soukalová ČR -33,2 11. Vítková ČR -49,2

Související

Gabriela Koukalová, autor: Miceman

Koukalová ve stíhačce nestačila akorát na suverénní Mäkäräinenovou, Puskarčíková skončila šestá

Ruhpolding - Po mužském stíhacím závodě se v neděli odpoledne jel v německém Ruhpoldingu i stíhací závod žen, kterým tak tedy tento podnik Světového poháru v biatlonu, jenž se konal v tomto německém středisku. A stejně jako v mužské stíhače, kdy se poprvé na pódium dostal ve své dosavadní kariéře Michal Krčmář, tak i po ženské stíhačce stíhačce se mohou čeští fanoušci radovat a to hned dvojnásobně. Jednak z druhého místa Gabriely Koukalové, která nestačila pouze na Finku Kaisu Mäkäräinenovou, jež opět předvedla famózní výkon, na který zkrátka všechny ostatní závodnice nestačily, a jednak také z dalšího parádního umístění Evy Puskarčíkové, která tentokrát do cíle dorazila na velmi slušném šestém místě. Další Češkou, která si z tohoto stíhacího závodu připsala body, byla Veronika Vítková, jež skončila šestnáctá. Lucie Charvátová společně s dvacetiletou juniorkou Markétou Davidovou nebodovaly.
Gabriela Koukalová, autor: Miceman

Sprint biatlonistek v Ruhpoldingu zvládla nejlépe Finka Mäkäräinenová, Koukalová skončila druhá

Ruhpolding - Páté umístění na stupních vítězů v individuálním závodě za sebou dokázala vybojovat česká biatlonová královna Gabriela Koukalová a to když ve sprintu v německém Ruhpoldingu skončila na druhém místě. Nestačila tak akorát na Finku Kaisu Mäkäräinenovou, která především díky svým běžeckým schopnostem předvedla suverénní výkon, na který žádná ze soupeřek nedokázala adekvátně odpovědět. Na třetím místě pak skončila Němka Laura Dahlmeirová, se kterou Koukalová bojuje o prvenství v celkovém pořadí Světového poháru, ve kterém tak po tomto závodě Češka vede již o 21 bodů. Dalšími z Češek, které si připsaly po tomto závodě body, byly Eva Puskarčíková, jež se umístla na čtrnácté pozici, 21. Veronika Vítková a 28. mladý talent Markéta Davidová.

Více souvisejících

Gabriela Soukalová (biatlonistka) Veronika Vítková (biatlonistka) Biatlon

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy