Český běh na lyžích má problém. Kamion servismanů musel být po nehodě odstaven

Český běh na lyžích zažívá snový start do nové zimní sezóny 2021/22 a to především zásluhou reprezentanta Martina Nováka. Ten jak v Ruce, tak i v Lilehammeru skončil na výtečném patém místěa stává se tak pomalu ale jistě dalším českým želízkem v ohni pro nadcházející Zimní olympijské hry v Pekingu. Parádní úvod ale nyní dostal nečekanou překážku. Kamion českého servisního týmu totiž cestou z Lillehammeru do Davosu, kde bude pokračovat seriál Světového poháru.

Když se servisní kamion české reprezentace v běhu na lyžích blížil ke švédskému Göteborgu, narazil do něj nepozorný řidič jiného kamionu a to tak, že přímo do kabiny, jež byla zdemolována. „Všichni členové našeho servisního týmu jsou v pořádku. Bohužel je ale náklaďák nepojízdný,“ uvedl k celé situaci Štěpán Kaliba, ředitel úseku běžeckých disciplín.

V nabouraném kamionu převáželi servismani veškeré vybavební pro sportovce, tedy skoro až pětset párů lyží a dvě až tři tuny dalšího materiálu včetně vosků.

Prakticky záhy tak začala logistická operace vedoucí k tomu, aby toto vybavení sportovců dorazilo do švýcarského Davosu včas. Už v sobotu je totiž na programu sprint. „Na dalším závodě se představíme jen za vynaložení enormního úsilí celého realizačního týmu,“ prozradil směrem k budoucnosti Kaliba.

Na pomoc servismanům tak tedy z Česka do Švédska již vyrazily dvě dodávky, třetí byla na cestě do Davosu a musela se tak otočit. Zatímco ve středu ráno by dodávky měly dorazit na místo určení a vybavení by se tak mělo následně do nich přeskládat, v noci na čtvrtek už by mělo být nejen všechno vybavení, ale i celý český tým servismanů k dispozici českým závodníkům. To vše samozřejmě v případě, pokud půjde naprosto všechno ideálně.

Související

ČEZ Jizerská 50

Jizerská padesátka se letos neuskuteční. Počasí je proti

Legendární závod v běžeckém lyžování Jizerská padesátka se letos neuskuteční. Proběhnout měl příští týden. Organizátoři v sobotu oznámili, že kvůli aktuálnímu teplému počasí a předpovědi na příští dny není možné závod uskutečnit. 

Více souvisejících

běžecké lyžování Lyžování sport

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy