Šéf italského korupčního gangu se udal. Podplácel fotbalisty

Bergamo – Velká korupční kauza, která se dotkla i několika fotbalových hvězd včetně kouče italské reprezentace Antonia Conteho nebo fotbalistů Domenica Criscitiho a Stefana Mauriho, se konečně pohnula. Italské policii se přihlásila hlava skupiny, která fotbalisty uplácela.

Makedonec Hristijan Ilievski, který je považován za vůdce sázkařského gangu uplácejícího fotbalisty v první i druhé italské lize, se udal policii poblíž Bergama. Stíhán byl už od roku 2011. Tento krok by mohl znamenat, že je Makedonec připravený spolupracovat na vyšetřování.

Sázkařský skandál v Itálii vypukl v roce 2011, policie tehdy prošetřovala téměř 150 zápasů a zadržela celkem 8 podezřelých mafiánů. Hlavu gangu se jim ale dopadnout nepodařilo. Až doteď.

Ilievský údajně patřil ke klíčovým postavám jako vůdce gangu Zingari. Policisté doufají, že Makedonec poskytné důležité svědectví a přinese vyšetřovatelům další důkazy.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

První trest v ligových patrech v rámci Berbrovy kauzy. Dostal ho teplický hráč Laňka

Etická komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) zabývající se kauzou Romana Berbra kolem ovlivňování zápasů vynesla v této kauze první trest týkající se některého z prvoligových klubů. Za úplatkářství ho dostal konkrétně čtyřiadvacetiletý záložník Denis Laňka, jenž naposledy oblbékal dres Teplic. Protože se nejedná o pravomocný trest, může se odvolat ke svazové odvolací komisi a to do pěti dnů.
sport

Vyšehrad se proti rozhodnutí komise odvolá. Fotbal byl neregulérní až po divizi, tvrdí

Není se čemu divit, že se Slavoji Vyšehrad úterní verdikt Etické komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) o tom, že kvůli zapojení v kauze Romana Berbra bude tento klub místo třetí ligy hrát od příští sezóny 2022/23 jen krajský přebor, nelíbil. Jak pro server isport.cz uvedl v reakci na to klubový sportovní ředitel Pavel Vandas, Vyšehrad se hodlá proti němu odvolat.

Více souvisejících

Korupce ve fotbale Itálie Fotbal

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Takhle vypadá skutečná digitalizace: Estonci mohou volit v eurovolbách i přes mobil

Občané Estonska budou moci hlasovat ve volbách i prostřednictvím mobilního telefonu. Příslušný návrh zákona předložený vládou v úterý schválil parlament tohoto pobaltského státu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy