Marvel Comics

Morbius

RECENZE: Nemastný neslaný upír Morbius je nudným pokusem o temný komiks

Další ze série přešlapů studia Sony, které se marně snaží budovat svůj vlastní komiksový vesmír. Upíří Morbius má málo akce, humoru i lásky a o hororu ani nemluvě. Mnohdy pranýřovaný Jared Leto je v tom tentokrát cela nevině a paradoxně je jednou z nejlepších věcí na celém filmu. Jak již jistě tušíte, je to hodně málo.
film Eternals

RECENZE: Specifická komiksovka Eternals si pohrává s alternativní historií světa

Dočkali jsme se. Marvel fanouškům servíruje další snímek ze svého univerza, který tentokrát stojí na vlastních nohou. Netradiční podívaná s rozmáchlou stopáží ukazuje, že Marvel nejsou jen barvičky a atrakce. Režisérka a scénáristka Chloé Zhao se nebojí těžkých témat ani palčivých otázek, ale na jeden snímek je toho snad až příliš moc.
Z filmu

RECENZE: Black Widow ukazuje lesk i bídu Marvelu a mohutnou inspiraci Bournem

Dlouho očekávaná a fanoušky doslova vymodlená sólovka rudovlasé Scarlett Johansson aka Černé Vdovy konečně dorazila do kin. Odvážný počin australské režisérky Cate Shortland však má dvě tváře. Podařený komorní thriller střídá v druhé části rozbředlá taškařice, ale jak vypadá celek?
Hlavní hrdinové stráví hlavně ze začátku dost času dumáním a pláčem.

RECENZE: Konec jedné epochy. Avengers: Endgame uzavírají 11 let MCU

RECENZE – Marvel Cinematic Universe udělal z komiksů, dle neznalých pouhé „zábavy dětí a upocených nerdů“, mainstream. Dal sice vzniknout i propadákům a jen o málo jeho filmů by se dalo označit za umění, ale díky Iron Manovi, Captainu Americovi a spol. nebude Hollywood nikdy stejný. A to se podařilo jen hrstce projektů v historii.
Captain Marvel

Captain Marvel: První marvelovka, v níž hlavní roli sehraje žena

Studio Marvel chystá historicky první film, kde si hlavní roli v komiksovém vesmíru MCU zahraje ženská postava. Snímek Captain Marvel bude mít českou premiéru 7. března 2019 a bude se jednat o předposlední část ze třetí fáze rozšířeného komiksového vesmíru Marvel Cinematic Universe (MCU).
film Liga spravedlnosti

Nejdražší filmy v historii filmového průmyslu. DC nebo Marvel?

Do seznamu nejdražších světových filmů s každým rokem přibývají další nové snímky. Až donedávna vůbec nejdražším filmem bylo třetí pokračování série Pirátů z Karibiku, který stal 300 milionů dolarů. Letos do řebíčku nejdražších filmů přibyly další nové snímky, o prvenství tradičně bojují Marvel a DC Comics.
film

V Thor: Ragnarok bude i Doctor Strange

Pro fanoušky Marvelu vyšel nový trailer na film Thor: Ragnarök. Ve filmu se Thor utká s bohyní smrti Helou, která se rozhodla dobýt Asgard. Jak to však dokáže bez svého věrného kladiva, na to si ještě počkáme.
Improvizoval například i Heath Ledger jako Joker

Chyby z Hollywoodu? Vaše nejoblíbenější scény vznikly omylem

Chyby se na natáčení filmů stávají v jednom kuse. Většinou jen režisér zahlásí "střih" a herci musí scénu zopakovat, dokud není naprosto přesně podle scénáře. Občas se však povede chyba, která dokonale sedí k charakteru postavy a ve finálním produktu zůstane. Podívejte se na legendární filmové scény, o kterých jste nevěděli, že vznikly úplným omylem.
Marvel Comics

Co chystá Marvel?

Marvel má dlouhodobé plány, na čem hodlá pracovat a co se kdy objeví ve světě. Protože má filmy rozvržené na několik let dopředu, může se to zdát pro fanouška matoucí. Na co se tedy můžete od Marvelu těšit?

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy