Poprvé "Jen tak… s Alešem Hámou"

Praha - Divadlo v Rytířské uvede 16. října premiérově herce, moderátora a muzikanta Aleše Hámu v „roli“ průvodce autorským večerem se zajímavými hosty s názvem Jen tak… s Alešem Hámou.

Aleš Háma jeviště Divadla V Rytířské důvěrně zná z úspěšného představení Frankie a Johnny. Tentokrát se ale rozhodl pro večer, který bude výhradně jeho a samozřejmě zajímavých hostů... Poprvé to bude oštěpařka, dvojnásobná olympijská vítězka a od léta šťastná maminka Barbora Špotáková a Ondřej Hejma, frontman kapely Žlutý pes, skladatel, novinář, občasný moderátor a překladatel.

„Vždycky jsem měl takové přání, mít možnost pozvat si zajímavé lidi a společně s nimi vytvořit večer, kde se „jen tak" setkáme a budeme trochu improvizovat na téma našich profesí v příjemném prostoru," říká Aleš Háma o svém novém pořadu.

Společně se zajímavými hosty pobaví diváky originálními okamžiky, o které není v jeho hereckém a muzikantském světě nouze, stejně jako v každém, který sebou na jeviště přinesou právě jeho hosté. Příjemně strávený večer, prostě „jen tak", bude mít navíc vždy originální hudební perličku.

Poprvé už 16. října začne Jen tak... s Alešem Hámou od 19.00 hod.

Nechte se překvapit!

Rozhovor s Alešem Hámou

Co si může divák představit pod pořadem Jen tak...s Alešem Hámou?

Vždycky jsem měl takové přání, mít možnost pozvat si zajímavé lidi a společně s nimi vytvořit večer, kde se „jen tak" setkáme a trochu budeme improvizovat na téma našich profesí v příjemném prostoru. No, a protože jsem díky producentovi Michalu Mazačovi objevil úžasný prostor Divadla v Rytířské - přímo v centru Prahy, kousek od Stavovského divadla - uvědomil jsem si, že to by mohlo být to správné místo.

Jak vzniknul název Jen tak...s Alešem Hámou?

Na začátku jsme uvažovali o řadě různých názvů i třeba v kombinaci s mým jménem, které se docela dobře rýmuje – kdysi jsem měl v rozhlasu pořad Aleš Háma - Vaše noční máma, existovalo Hámování nebo před několika lety existovaly Fámy Aleše Hámy. Ale pro Divadlo v Rytířské, kam bych si rád zval přátele, kamarády z hudební, herecké, ale i úplně nehudební oblasti mi přišlo, že setkání „jen tak" pro chvíle, kdy by nám  společně na jevišti, ale i divákům, kteří se přijdou podívat, mohlo být při setkání fajn, se nakonec Jen tak... s Alešem Hámou jevilo jako ideální řešení.

Divadlo v Rytířské znáte jako herec díky představení Frankie a Johnny, nebudete mít v nové roli trochu trému?

Trému mám vždycky, ale naštěstí to není taková ta spalující, kdy ze sebe člověk nedokáže vypravit ani slovo. Tréma je pro mě inspirující a zvlášť, pokud se týká přímého přenosu nebo živého pořadu. Dobře vím, že Karel Šíp nemá příliš rád přímé přenosy a to jako zkušený moderátor opravdu už zažil snad všechny situace... Já se naopak nechávám velmi rád inspirovat okamžikem, událostí, větou, atmosférou a každý živý přímý přenos si užívám. Dokonce při moderování nemám rád přesně daný scénář, jen body a většina slov přichází v danou chvíli. Takže ano – inspirativní trému mít určitě budu před každým novým představením, ale vlastně už teď se těším.

Jaké první hosty si pozvete?

Mezi prvními bych byl velmi rád, pokud by přišla třeba oštěpařka Bára Špotáková, kolegové z hudebního světa jako třeba Ondřej Brzobohatý, Vojta Dyk, určitě i moje divadelní a „taxíková" kolegyně Monika Absolonová, rád bych třeba pozval profesora Pirka nebo pana doktora Bočka nebo české a moravské vinaře. Vím, jak je jejich čas vzácný, ale doufám, že si chvilku najdou.

I vy budete mít v Jen tak...s Alešem Hámou pro diváky hudební překvapení!?

Myslíte písničku, kterou napíšu vždy aktuální... To bych moc rád, ale nechci v ní glosovat politiku nebo aktuální dění, spíš bych v ní rád sdělil nějaký můj pocit nebo to, co se mě osobně dotýká. V daný čas. Myslím, že každý měsíc je témat dost.

Související

Více souvisejících

Divadlo v Rytířské Aleš Háma

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 9 hodinami

před 11 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Náčelník generálního štábu Valerij Zalužnyj (vpravo) a generál Oleksandr Syrskyj (vlevo) během obrany Kyjeva v březnu 2022.

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

včera

Ilustrační foto

Dopady změn počasí jsou stále ničivější. Prohlubují konflikty, ničí lidem životy, varuje UNHCR

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.

včera

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy