Muzikál Duch míří na divadelní prkna

Brno - Městské divadlo Brno má na svém muzikálovém repertoáru mnohé světové legendy. V říjnu k nim přidá i romantického Ducha autorů Bruce Joela Rubina, Davea Stewarta a Glena Ballarda, v režii Stanislava Moši.

Legendární příběh o síle lásky je známý ze slavného filmového zpracování Jerryho Zuckera z roku 1990. Patrick Swayze a Demi Mooreová v hlavních rolích tenkrát okouzlili diváky pohádkovým vyprávěním o tom, jak může skutečná láska překonat i samotnou smrt. Ve filmu hrála také Whoopi Goldbergová, která na rozdíl od hlavních protagonistů proměnila nominaci na Oscara v zisk této populární ceny. Oscara získal film i za scénář.Muzikálová verze zachovává původní syžet, který obratně kombinuje milostný příběh s komediálními a dramatickými prvky. Zároveň posouvá hranice inscenování používáním nejmodernějších technologií, které na jevišti umožní prolínání skutečného a nadpozemského světa. Muzikál měl premiéru v březnu roku 2011 v Manchesteru, odkud se v červnu přesunul do Londýna, kde zaznamenal více než 500 repríz a v dubnu 2012 byl uveden na americkou Broadway. V současné době probíhá anglické turné a Česká republika je po Itálii a Holandsku teprve třetí evropskou kontinentální zemí, kde bude uveden. Na Hudební scéně Městského divadla budou v české premiéře k vidění opravdová divadelní kouzla a iluze, s kterými se u nás diváci zatím neměli možnost setkat. Inscenace v Městském divadle Brno bude uvedena v režii Stanislava Moši a v překladu Jiřího Joska, na scéně Christopha Weyerse a v kostýmech Andrey Kučerové. Choreografie se ujme Hana Kratochvilová. V hlavních rolích se mohou diváci těšit na Aleše Slaninu, Dušana Vitázka, Svetlanu Janotovou, Ivanu Odehnalovou, Zdenu Herfortovou, Markétu Sedláčkovou, Roberta Jíchu nebo Ondřeje Studénku. Muzikál Duch bude mít svoji českou premiéru 18. října 2014 na Hudební scéně Městského divadla Brno.

Související

Patrick Swayze

Zemřel herec Patrick Swayze

Los Angeles - Americký herec Patrick Swayze zemřel v pondělí ve věku 57 let na rakovinu slinivky. Informuje o tom v úterý agentura Reuters.

Více souvisejících

Patrick Swayze

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

včera

včera

"Nejsilnější dokument ze všech." USA a Ukrajina uzavřou pakt o spolupráci

Ukrajina a Spojené státy chystají ještě bližší spolupráci na základě bilaterální bezpečnostní dohody, oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Tuto informaci přinesla agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy