Zlatým glóbům vévodily Tři billboardy a Sedmilhářky. Přehled držitelů cen za rok 2017

Los Angeles - Filmovým cenám Zlatý glóbus vévodily v neděli v Los Angeles snímek Tři billboardy kousek za Ebbingem režiséra Martina McDonagha a miniseriál Sedmilhářky, oba získaly čtyři trofeje. Tři billboardy kousek za Ebbingem o boji matky za spravedlnost po znásilnění a vraždě dcery byly vyhlášeny nejlepším dramatem, bodovaly i v dalších hlavních kategoriích.

Hlavní protagonistka Tří billboardů kousek za Ebbingem Frances McDormandová byla na galavečeru oceněna jako nejlepší herečka v kategorii drama. Film získal také Zlatý glóbus za nejlepší scénář, jehož autorem je rovněž McDonagh. Za výkon ve vedlejší roli v tomto snímku byl oceněn Sam Rockwell.

Počtem proměněných nominací se "třem billboardům" vyrovnaly Sedmilhářky, které byly vyhlášeny nejlepším miniseriálem. Nicole Kidmanová získala cenu pro nejlepší herečku v minisérii a oceněni byli i další herci z tohoto temného komediálního dramatu o jen zdánlivě dokonalém životě tří matek.

Letošní nominace na Zlaté glóby, které uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu, vedl snímek z období studené války Tvář vody režiséra Guillerma del Tora. Mexický filmař nakonec získal Zlatý glóbus pro nejlepšího režiséra. Snímek měl sedm nominací.

Nejlepším hercem v kategorii drama byl vyhlášen Gary Oldman, který ztvárnil britského ministerského předsedu Winstona Churchilla ve filmu Nejtemnější hodina.

Nejlepším neanglicky mluvícím filmem zvolila asociace snímek Odnikud Fatiha Akina. Nejlepší komedií byla vyhlášena Lady Bird (Beruška), která vypráví o turbulentním vztahu matky a dcery. Představitelka dcery Saoirse Ronanová získala trofej pro nejlepší herečku v kategorii komedie nebo muzikál. Mužskou kategorii ovládl James Franco, oceněn byl za výkon v komedii The Disaster Artist (Katastrofální umělec). Nejlepším animovaným snímkem vyhlásila asociace film Coco.

Film - drama:

Tři billboardy kousek za Ebbingem (režie Martin McDonagh)

Filmový herec - drama:

Gary Oldman - Nejtemnější hodina

Filmová herečka - drama:

Frances McDormandová - Tři billboardy kousek za Ebbingem

Film - komedie nebo muzikál:

Lady Bird (Beruška; režie Greta Gerwigová)

Filmový herec - komedie nebo muzikál:

James Franco - The Disaster Artist (Katastrofální umělec)

Filmová herečka - komedie nebo muzikál:

Saoirse Ronanová - Lady Bird (Beruška)

Animovaný film:

Coco (režie Lee Unkrich a Adrian Molina)

Neanglicky mluvený film:

Odnikud (režie Fatih Akin) - Německo, Francie

Filmová režie:

Guillermo del Toro - Tvář vody

Filmový herec ve vedlejší roli:

Sam Rockwell - Tři billboardy kousek za Ebbingem

Filmová herečka ve vedlejší roli:

Allison Janneyová - Já, Tonya

Filmový scénář:

Martin McDonagh - Tři billboardy kousek za Ebbingem

Filmová hudba:

Alexandre Desplat - Tvář vody

Filmová píseň:

This Is Me (hudba a text Benj Pasek a Justin Paul) - Největší showman

Televizní seriál - drama:

Příběh služebnice

Herec v televizním seriálu - drama:

Sterling K. Brown - This Is Us (To jsme my)

Herečka v televizním seriálu - drama:

Elisabeth Mossová - Příběh služebnice

Televizní seriál - komedie nebo muzikál:

The Marvelous Mrs. Maisel (Úžasná paní Maiselová)

Herec v televizním seriálu - komedie nebo muzikál:

Aziz Ansari - Master of None (Mistr ničeho)

Herečka v televizním seriálu - komedie nebo muzikál:

Rachel Brosnahanová - The Marvelous Mrs. Maisel (Úžasná paní Maiselová)

Televizní film nebo minisérie:

Sedmilhářky

Herec v televizním filmu nebo minisérii:

Ewan McGregor - Fargo

Herečka v televizním filmu nebo minisérii:

Nicole Kidmanová - Sedmilhářky

Televizní herec ve vedlejší roli:

Alexander Skarsgård - Sedmilhářky

Televizní herečka ve vedlejší roli:

Laura Dernová - Sedmilhářky

Cena Cecila DeMilla za celoživotní dílo:

Oprah Winfreyová

Související

Film Baze Luhrmanna Elvis o životě a hudbě Elvise Presleyho (Austin Butler) z pohledu jeho komplikovaného vztahu s tajemným manažerem, plukovníkem Tomem Parkerem (Tom Hanks). Prohlédněte si galerii

Zlatý Glóbus pro nejlepší herce v dramatu mají Austin Butler a Cate Blanchettová

Zlatý glóbus za nejlepší mužský výkon v dramatu získal v noci na dnešek herec Austin Butler za biografický snímek o Elvisovi Presleym s názvem Elvis. Mezi ženami byla ve stejné kategorii oceněna Cate Blanchettová s filmem Tár, kde ztvárnila dirigentku německého symfonického orchestru, která se potýká s překážkami v prostředí, kde vládnou muži. Zlatý glóbus pro nejlepšího režiséra dostal Steven Spielberg za rodinné drama Fabelmanovi, které je částečnou autobiografií o jeho dětství a dospívání.
Předávání Zlatých glóbů

Zlatý glóbus: Nejlepším filmem je drama 1917, uspěl i Tarantino

Zlatý glóbus pro nejlepší film v kategorii drama dnes získal válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese, který si odnesl rovněž ocenění za režii. Film, který zachycuje v reálném čase dvojici mladých britských vojáků na sklonku první světové války, tak překvapivě porazil favorizované snímky Irčan Martina Scorseseho, Joker Todda Philipse a Manželská historie Noaha Baumbacha.

Více souvisejících

Zlatý glóbus filmy kultura film Tři billboardy kousek za Ebbingem

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy