Jan Kalousek odehraje první koncert po pěti letech v Malostranské besedě

Praha - Jednou mi fotr povídá, Hvězdy se mění, Chodím ulicí, San Francisco, Čas sluhů a řadu dalších hitů bude opět možné naživo slyšet na českých pódiích. Svůj návrat na hudební scénu totiž po pětileté pauze ohlásil zpěvák, kytarista a skladatel Jan Kalousek. Jako první si koncert oblíbeného muzikanta a jeho kapely užije Malostranská beseda v sobotu 20. února od 20,30 hodin.

„Jan Kalousek se hudbě s určitými pauzami věnuje již 25 let a na hudební pódia prostě patří. Nyní se po pěti letech, během nichž se jak známo věnoval rodině a dalším aktivitám mimo muziku, rozhodl znovu tvořit a koncertovat a jsme rádi, že jsi pro první hraní před lidmi zvolil naši Malostranskou besedu. Jana Kalouska na koncertě doprovodí řada skvělých muzikantů ze zahraničí – kolumbijský bubeník Andres „Felipe" Bermudes, mexický baskytarista Luis Franco Jachu či bostonský klávesista Meli Bahmann," říká mluvčí Malostranské besedy Tomáš Kopečný.Jan Kalousek je český zpěvák, skladatel a kytarista. V roce 1980 spolu s Ivanem Hlasem založil hudební skupinu Navi Papaya. O dva roky později emigroval do Kanady, kde studoval na univerzitě McGill a hrál v několika hudebních projektech. Jako kytarista působil v kapele Hugh Ball and What It Is a následně s basistou Louis Terzo a bubeníkem Tony Fratipietro založil skupinu Kick poets. Po návratu do Čech se hudební trio rozpadlo a Jan Kalousek začal spolupracovat s kapelou ZOO. V roce 1993 ji opustil a vydal svou první sólovou desku s názvem Řeka v plamenech. Na kontě má celkem čtyři sólová alba. Před patnácti lety vydal veleúspěšnou desku Hvězdy se mění. Doposud poslední album nazvané jednoduše Best of Jan Kalousek vyšlo v roce 2010.„Od koncertu můžete očekávat pořádnou dávku pozitivní energie, nadšení z hraní a plné nasazení. Kdo si chce po letech opět naživo poslechnout známé hity, zvednout náladu a na chvíli si odpočinout od všech každodenních starostí, ať k nám dorazí na koncert," zve na koncert sám Jan Kalousek.

Související

Jan Hamáček

Jako za Kalouska? ČSSD opět hrozí odchodem z vlády

Vládní spor o rozpočet na další rok pokračuje. ČSSD požaduje větší rozpočet zejména pro Ministerstvo práce a sociálních věcí a také pro Ministerstvo vnitra. Vládní partner strany se však na požadavek dívá skepticky.

Více souvisejících

Jan Kalousek Malostranská beseda

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy