Finští rockeři, skupina Apocalyptica si pro oslavu 20. výročí vybrala i Českou republiku

Praha - Přesně před dvaceti lety vydali finští rockeři jménem APOCALYPTICA svůj obrovský a uznávaný debut PLAYS METALLICA BY FOUR CELLOS. Instrumentální rockový opus doprovázený violloncelem změnil pro několik let budoucí podobu tvrdé muziky, a stal se vzorem mnoha hudebníků. Na oslavu dvacátého výročí vydání desky skupina v reedici vydává 22. července 2016 remasterované album se třemi bonusovými skladbami.

Toto nové reeditované album obohatí zcela nikdy dosud nevydané instrumentální nahrávky "Battery," "Nothing Else Matters" a "Seek & Destroy." Album bude k dispozici na vinylu (2 LP) – poprvé za několik let.

Apocalyptica navíc vytvořila svůj hudební žánr a položila kamenné základy, které trvají již dvacet let - a za tu dobu dvaceti let toho stihli opravdu hodně! Na svém kontě mají několik milionů prodaných desek a též se pyšní vyprodanými koncerty napříč celým světem!

V roce 2017 se kapela kromě účasti na zlínském festivalu Masters Of Rock vrátí se speciálními výročními koncerty na oslavu dvacátého výročí i k nám do pražského Fóra Karlín. ČV Karlíně tuto show uvidíte 11. února.

Související

Skupina Apocalyptica si pro oslavu 20. výročí vybrala i Českou republiku

Finská kapela Apocalyptica přidává v Praze druhý koncert

Praha - Finská hudební skupina Apocalyptica slaví dvacet let od vydání svého přelomové alba Plays Metallica By Four Cellos. Na jaře příštího roku proto chystá velké světové turné a svojí zastávku v České republice, díky obrovskému zájmu, rozšiřuje o další koncert.

Více souvisejících

skupina Apocalyptica

Aktuálně se děje

před 11 minutami

Izraelská armáda se připravuje k útoku na Hamás

Izraelské tanky obklíčily východní část Rafahu. Městem zní exploze a střelba

Podle agentury Reuters dnes izraelské tanky zablokovaly hlavní silnici oddělující východní a západní část Rafahu na jihu Pásma Gazy, což v podstatě obklíčilo celou východní část tohoto města. Obyvatelé východní a severovýchodní části města hlásí téměř nepřetržité exploze a střelbu, přičemž intenzivní boje mezi izraelskou armádou a ozbrojenci z hnutí Hamás a Palestinského islámského džihádu pokračují.

Aktualizováno před 33 minutami

před 55 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruská armáda zahájila pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny

Ruské jednotky spustily v pátek ráno pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny v Charkovské oblasti a u města Vovčansk postoupily přibližně o jeden kilometr. Uvedla to agentura Reuters odvolávajících se na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostředí ukrajinské armády.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

Širší vedení TOP 09 navrhlo do funkce ministra pro vědu Marka Ženíška

Širší vedení TOP 09 navrhlo poslance Marka Ženíška do funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace s možnou náhradou ministryně Heleny Langšádlové příští týden. Informovala o tom TOP 09 prostřednictvím tiskové zprávy. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy