Hollywoodské hvězdy, které si za rok vydělaly na celý život: Kterých 10 herců dostalo v uplynulém roce nejlépe zaplaceno?

New York - Americký časopis Forbes stejně jako minulý rok zveřejnil, kterým hercům se dařilo v celém roce na scéně nejlépe. A protože vkus diváka je v takovém případě dost subjektivní záležitostí, opíral se vyhlášený magazín v hodnocení o jedinou věc – příjmy.

10) John BoyegaMladému borci z Londýna pomohl k výdělku především nový díl galaktického sci-fi Star Wars, kde ztvárnil postavu přeběhlíka Finna. Kromě toho si zahrál také ve snímcích The Circle a kriminálním dramatu Detroit. Celkem si pětadvacetiletý herec přišel na 815 milionů dolarů.

9) Chris HemsworthRodák z australského Melbourne vytěžil velikou část svého výdělku především z hlavní role v „marvelovském“ filmu Thor: Ragnarok, kde si zahrál hlavní postavu severského boha. Letos šlo o jediný celovečerní film, ve kterém se objevil. Díky tomu jeho konto zbohatlo o 845 milionů dolarů.

8) Chris PrattDalší člen nejbohatší desítky herců v roce 2017 účinkoval letos v jediném filmu, o to sladší byla odměna. Konkrétně se jednalo o 864 milionů dolarů. Ty získal za hlavní roli v „marvelovském“ sci-fi Strážci galaxie vol. 2, jež navázalo na úspěšný první díl.

7) Tom HollandTento Brit je nejmladším boháčem v žebříčku Forbes. Za celý rok si jedenadvacetiletý herec vydělal 888 milionů dolarů. Největší příjmy měl z celovečerního sci-fi Spider-Man: Homecoming. Zde hrál úlohu pavoučího muže Petera Parkera. Objevil se tají v životopisném dramatu Vysoké napětí nebo v náboženském dramatu Pilgrimage.

6) Daisy RidleyPrvní žena v desítce nejlépe vydělávajících herců v uplynulém roce vydělala především na pokračování galaktické ságy Star Wars: Poslední z Jediů. V tomto filmu si zahrála hlavní roli – povstalkyni Rey. Kromě toho účinkovala i v celovečerní adaptaci detektivky Agathy Christie Vražda v Orient Expressu. Dohromady si přišla na 1,08 miliardy amerických dolarů.

5) Johnny DeppHollywoodská megastar se letos vrátila do role, ve které ji každý poznal. Pirát Jack Sparrow z Pirátů z Karibiku je dnes už obchodní značkou. V díle, který se jmenuje Salazarova pomsta, i tentokrát hrál kapitána Sparrowa Johnny Depp. Ten si kromě toho zahrál i ve filmech Vražda v Orient Expressu nebo London Fields. Není se proto čemu divit, že si v roce 2017 vydělal 1,1 miliardy dolarů.

4) Emma WatsonHerečka, která je dodnes nejvíce známá díky filmům o čaroději Harry Potterovi, byla obsazená sice jen do dvou celovečerních filmů v uplynulých 12 měsících, zato pokaždé do jedné z hlavních rolí. Ve filmové adaptaci na pohádku Kráska a zvíře si zahrála mladou krásku Belle. Ve sci-fi thrilleru The Circle zase ambiciózní dívku Mae, která se z nuly vyšplhala až na vrchol. Vyneslo jí to celkem 1,3 miliardy dolarů.

3) Gal GadotNejvýše postavená žena v tomto žebříčku pochází z Izraele a takto vysoko se nachází díky hlavní roli v dalším z „marvelovských“ filmů. Tentokrát jde o film Wonder Woman režisérky Patty Jenkinsové. Kromě něj si zahrála postavu ženské bojovnice i v dalším z produktů společnosti Marvel – Lize spravedlnosti. Tyto dva snímky udělaly z Gadotové nejlépe vydělávající herečku roku 2017. Dohromady si přišla na 1,4 miliardy dolarů.

2) Dwayne JohnsonNa druhém místě se usadil silák, kterému přinesly honorář především dva filmy – Jumanji: Vítejte v džungli! a Rychle a zběsile 8. V prvním jmenovaném fantasy bijáku, jenž je „novodobým“ pokračováním stejnojmenného filmu z 90. let minulého století, si zahrál v džungli postavu Spencera, ve skutečném životě milovníka počítačových her. Ve druhém případě hrál rovněž jednu z hlavních rolí – závodníka Lukea Hobbse. Kromě těchto filmů si zahrál i ve snímku Pobřežní hlídka. Na jeho konto díky tomu přibylo 1,5 miliardy dolarů.

1) Vin DieselVítěz žebříčku Forbes rovněž těžil z filmů Rychle a zběsile 8, kde ztvárnil hlavní úlohu zrádce Dominica Toretta. Kromě toho namluvil postavu Groota pro druhé pokračování Strážců galaxie a účinkoval rovněž v hlavní roli ve filmu xXx: Návrat Xandera Cage. Co na tom, že se poslední zmiňovaný film tolik nelíbil. I přes to si Mark Sinclair Vincent, jak se Diesel ve skutečnosti jmenuje, vydělal neskutečných 1,6 miliardy dolarů.

Související

Jan Nedbal ve filmu Bratři.

Český lev má seznam nominovaných. Kralují jim Bratři a Úsvit

Šestadvacet snímků bude v 19 kategoriích usilovat o filmovou cenu Český lev, nominované v rámci 31. ročníku v pondělí představila Česká filmová a televizní akademie (ČFTA). Nejvyšším počtem nominací se pyšní filmy Bratři, Úsvit, Bod obnovy, Přišla v noci, Němá tajemství a Tancuj Matyldo a televizní seriál Volha.

Více souvisejících

herci příjmy forbes John Boyega (herec) Chris Hemsworth Chris Pratt Tom Holland Daisy Ridley (herečka) Johnny Depp Emma Watsonová Gal Gadot Dwayne Johnson Vin Diesel - Star Wars film Star Wars: Poslední z Jediů

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Náčelník generálního štábu Valerij Zalužnyj (vpravo) a generál Oleksandr Syrskyj (vlevo) během obrany Kyjeva v březnu 2022.

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

včera

Ilustrační foto

Dopady změn počasí jsou stále ničivější. Prohlubují konflikty, ničí lidem životy, varuje UNHCR

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.

včera

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy