divadlo Hybernia

Jubilejní 100. repríza úspěšného muzikálu Mefisto

Jubilejní 100. repríza úspěšného muzikálu Mefisto

Ďábelský muzikál Mefisto odehrál 100. reprízu a nejen na diváky čekalo plno překvapení. Velkolepě pojatý muzikál měl premiéru v listopadu 2016 a během té doby si u publika získal pověst jednoho z nejúspěšnějších hudebních projektů současné divadelní scény. Výkony herců ocenila i kritika a Josef Vojtek si za titulní dvojroli Mefista/Fausta odnesl prestižní divadelní Cenu Thálie. A čím bylo výročí tak výjimečné?
muzikál Mefisto

Muzikál Mefisto se ponese v duchu stých výročí. Oslaví 100. představení

Praha - Velkolepý muzikál Mefisto slaví své 100. představení spolu s republikou. Ve čtvrtek 22.11. se v Divadle Hybernia po děkovačce uskuteční velkolepá oslava za přítomnosti hrajích herců, alternujících herců a jednoho vzácného hosta. Následně jsou zváni všichni diváci do foyer na slavnostní přípitek a rozkrojení dortu s herci muzikálu Mefisto, kde proběhne autogramiáda a focení.
Janek Ledecký a Ivana Chýlková

Legendární muzikál se vrací. Hybernia vrací slavného Galilea

Praha - Po patnácti letech se vrací na divadelní prkna v produkci Divadla Hybernia jeden z nejúspěšnějších tuzemských muzikálů, a to v téměř původním hvězdném obsazení. Jeden muž, jedna pravda, jedno slunce, jedno náboženství, jedna láska, jedna země, jedna otázka, jedna odpověď, a přece se točí – a co jsi schopen obětovat ty? Napínavý příběh plný zvratů! Galileo je opřený o silný příběh, ve kterém diváci najdou vše, za čím na muzikály tak rádi chodí. Lásku, vášně, intriky, nenávist a romanticky laděný boj jedince proti společnosti. Muzikál navíc ohromuje netradiční scénografií i výpravnými kostýmy.
muzikál Doktor OX

FOTO: Co se děje v zákulisí divadla Hybernia? Zkoušky běží naplno, je to náročná hra, prozradili herci o novém muzikálu

Praha - Milujte kohokoliv, myslete si cokoliv - říkají tvůrci nového muzikálu Doktor OX, který se chystá uvést pražské divadlo Hybernia. Muzikálová komedie inspirovaná povídkou Julese Verna se odehrává v roce 1826, podle tvůrců má však nadčasový význam. Hlavní postava ukazuje jedince, který chce masově ovládat myšlení obyvatel, a to je v dnešní době virtuální reality a internetu velice aktuální.
Jan Kříž

Návrat ztraceného Jana Kříže

Praha - Úspěšný český muzikálový herec, oceněný dvěma cenami Thálie, si na rok odskočil do sousedního Německa, kde byl obsazen do role významného muzikálu. Touto výraznou osobností je Jan Kříž, který se vrací do Divadla Hybernia a opět se vrátí do role Andreuciho resp. mladého Fausta v jednom z nejúspěšnějších muzikálů současnosti – Mefista – mj. také oceněný Thálii za dvojroli Mefista a Fausta v podání Josefa Vojtka.
Na poslední chvíli se Jiří Zonyga , vítěz talentové soutěže X-factor a poté muzikálový zpěvák, musel naučit, ke své původní roli Alberta de Carla, kterou ztvárňuje v muzikálu Mefisto v pražské Hybernii, ještě roli Fausta.

Přijede Kim Čong-un? Korejci zbožňují ďábla Mefista

Praha - O popularitě české muzikálové scény svědčí i fakt, že o tuzemská představení je zájem nejen u nás, ale také v zahraničí. Příběh o lásce s nádechem mystiky dostal pozvánku na prestižní muzikálový festival v korejském Daegu. Svou premiéru v divadle Hybernia hra měla už v roce 2016 a Josef Vojtek za svůj excelentní výkon dostal cenu Thálie. Nejen zpěvák Vojtek však zapříčinil kladné ohlasy tohoto velkolepého díla.
Premiéra muzikálu IAGO (21. září 2017, divadlo Hybernia)

RECENZE: Iago v Hybernii nahrazuje Othella, sází na modernizaci

Klasická témata to mají někdy složité. Jejich nové variace je vzdalují původní atmosféře a snaha je zmodernizovat je někdy větším zlem než přínosem. Jak se s takovou výzvou vypořádalo Divadlo Hybernia v případě Shakespearovského nesmrtelného tématu?
Beata Rajská upravuje střih Dashiných šatů

Kostýmy muzikálu IAGO budou díly známé návrhářky

Muzikál Janka Ledeckého s názvem IAGO bude mít premiéru 21. září v Divadle Hybernia. Jistým unikátem této produkce však budou kostýmy. Jejich výroby se totiž ujala úspěšná česká návrhářka Beata Rajská. Minimálně těch dámských.
Jana Adamcová, Jana Doleželová a Jana Stryková společně oslavily svátek  (foto: Café 80´s)

Slavné Jany oslavily svátek v osmdesátkovém stylu

Praha – Na svátek Jany se v pražském klubu Cafe 80´s sešly slavné Jany, aby svůj den pořádně oslavily. Janě Adamcové, Janě Doležalové a Janě Strykové popřály další slavné tváře včetně některých protagonistů nového muzikálu Janka Ledeckého Iago, který se právě zkouší v Divadle Hybernia.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy