LEO Express odstartoval prodej jízdenek

Praha - Společnost LEO Express zahájila prodej jízdenek do svých vlakových spojů, jejichž provoz odstartuje 7. listopadu. Nabízíme jízdenky mezi Prahou a Ostravou od 137 korun v třídě Economy, průměrná cena jízdenky je srovnatelná s konkurencí a pohybuje se kolem 290 korun, informoval ve čtvrtek dopravce.

"Inspirovali jsme se u předních světových leteckých a železničních dopravců, jako jsou Eurostar, Virgin Trains, se kterými udržujeme skvělé vztahy a pravidelně se setkáváme a předáváme si know-how, nebo Lufthansa a koncept plovoucích cen poprvé zavádíme do železniční dopravy ve střední Evropě. Naše ceny vlastně tvoří sami cestující svou poptávkou po našich službách. V principu platí, že čím dříve objednáte, tím levněji pojedete," uvedl zakladatel a ředitel společnosti. Leoš Novotný.

Systém tak nabízí cestujícím různé ceny v průběhu týdne i během každého dne, v závislosti na dopravní špičce. V poledne tak například může jet cestující výrazně levněji než ráno. Novotný zdůraznil, že LEO Express nechce s konkurencí soupeřit cenami, ale primárně švýcarskou kvalitou moderních vlaků a služeb na palubě i mimo ni. "Nepůjdeme do cenové války a nebudeme nabízet podnákladové ceny, taková politika se pak nutně negativně odrazí v kvalitě služeb. My cestujícím umožníme vybrat si své ceny a soustředíme se na zkvalitňování služeb, abychom jim za rozumné ceny dlouhodobě poskytovali co nejlepší služby."

Cestující si od čtvrtka mohou již rezervovat a zakoupit jízdenky na spoje LEO Express několika způsoby. Nejrychlejší cestou je internetový rezervační systém umístěný na webových stránkách www.le.cz

"Náš systém cen je velmi jednoduchý a přehledný, máme jeden jednotný ceník. Nemáme ani příplatky za přepravu zavazadel nebo zvířat, ani za rezervaci místa s výjimkou mimořádně luxusní třídy Premium, protože tuto třídu česká legislativa dosud nezná. Cestující v každém okamžiku vidí, za kolik pořídí jízdenku na daný spoj. Samozřejmě, že se tyto ceny mohou měnit v závislosti na pohybu trhu a zájmu cestujících," vysvětlil obchodní ředitel společnosti Ivan Mojžíšek.

Cestující, kteří vlastní "chytrý" telefon, si mohou od poloviny listopadu jízdenku pořídit i prostřednictvím mobilní aplikace. Kromě internetového rezervačního systému a budoucí mobilní aplikace budou jízdenky dostupné také na prodejních místech. Pokladny se nachází ve stanicích Praha hl. n., Pardubice hl. n., Olomouc hl. n., Ostrava-Svinov a Ostrava hl. n.

Související

Vlaky

České dráhy před Vánocemi posílí další dálkové linky

České dráhy navýší před Vánocemi kapacitu několika dálkových linek. Místa přidají například na trase z Prahy do Olomouce či Luhačovic, posíleny budou také spoje z metropole na západ Čech. Reagují tak na zvýšený zájem cestujících, informovaly dnes dráhy. Státní dopravce, stejně jako ostatní dopravci, před Vánocemi postupně obnovují část dříve zrušených spojů.

Více souvisejících

Leo Express

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy