Zimní sporty

Související články:

Eva Samková

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková pokračovala v Cortině ve stříbrných žních

V sobotu si snowboadcrossařka zase vyzkoušela, jaké to je vystoupat na stupínek určený pro stříbrnou závodnici. Jen sedmnáct setin zaostala ve finálové jízdě v italské Cortině d’Ampezzo za Britkou Charlotte Bankesovou a navázala tak tedy na své stříbro z předešlého podniku v Sierra Nevadě. Třetí skončila Italka Michela Moioliová.
Ester Ledecká

Vydařený víkend Ester Ledecké. V sobotu i v neděli ovládla paralelní slalomy na snowboardu

Poprvé od návratu po zranění klíční kosti se česká reprezentantka Ester Ledecká zúčastnila paralelního slalomu na snowboardu v rámci Světového poháru. Stalo se tak v bulharském Pamporovu. Všem soupeřkám hned ukázala, že na její dominanci v této disciplíně se nic nezměnilo. Návrat to byl totiž fenomenální. V sobotu ovládla nejprve kvalifikaci a pak i další fáze závodu včetně samotného finále. Až do semifinále jí pak dělala společnost další česká závodnice Zuzana Maděrová, která nakonec skončila čtvrtá. V neděli triumf zopakovala. Zatímco v sobotu ve finále porazila Němku Ramonu Theresii Hofmeisterovou, v neděli byla její finálovou soupeřkou Rakušanka Sabine Schöffmannová.
Martina Sáblíková

Nemoci navzdory. Sáblíková vyhrála v Japonsku na 1500 metrů, na trojce byla pátá

Bylo otázkou, jak nakonec rychlobruslařka Martina Sáblíková vstoupí nové sezóny 2023/24, když krátce před závody v japonském Obihiru onemocněla a brala antibiotika. Nakonec odpověděla tím nejlepším možným způsobem. Nejprve v sobotu zvítězila v divizi B v závodě na 1500 metrů, aby pak na to navázala v neděli pátým místem v závodě na 3000 metrů.
Ester Ledecká

Ledecká si ve druhém paralelním slalomu po návratu po zranění suverénně dojela pro vítězství

V sobotu se zúčastnila česká snowboardistka Ester Ledecká v německém Berchtesgadenu druhého paralelního slalomu na snowboardu po návratu po zranění klíční kosti. Zatímco uprostřed týdne ve slovinské Rogle skončila na druhém místě, nyní si počínala jako v dobách před zraněním a naprosto suverénním způsobem projela celým závodem a dojela si tak až k prvnímu místu a tudíž ke svému již 21. triumfu ve Světovém poháru na snowboardu. 
Eva Samková

Adamczyková se ve Švýcarsku dočkala své prvního pódia v SP po pauze zapříčiněné zraněním

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková si ve čtvrtek dokázala dojet pro první medaili v rámci Světového poháru, přičemž se tak stalo poprvé od návratu po jejím zranění z prosince 2021. Ve švýcarském Veysonnaz totiž skončila na druhém místě poté, co ve finále nestačila na Britku Charlotte Bankesovou. Česká reprezentantka na ni ztratila šest setin. Pro vítěznou Britku to pak byl již pátý závod Světového poháru v řadě, který ovládla. 
Ester Ledecká

Ledecká poprvé po téměř roční pauze závodila na prkně. Ve Slovinsku si dojela pro druhé místo

Od loňského léta se Ester Ledecká potýkala se zdravotními problémy týkajícími se zlomené klíční kosti a s nimi souvisejícími dvěma operacemi. Až tento týden ve středu se vrátila na snowboardové prkno, aby se mohla zúčastnit krátce po podepsání nové reprezentační smlouvy závodu paralelního slalomu ve slovinském Rogle v rámci Světového poháru. A návrat to byl pro ni velice povedený. Skončila totiž na druhém místě, když nestačila pouze na Rakušanku Sabine Schöffmannovou, která byla o pět setin lepší. 
Ester Ledecká

Ledecká se po vleklém zranění vrací na snowboard. Zvládla se dohodnout na nové smlouvě

Od loňského léta českou zimní sportovní obojživelnici Ester Ledeckou trápila zlomenina klíční kosti, kterou si přivodila po pádu z elektrického skateboardu. Následovaly hned dvě operace. Kvůli nim se pak nemohla zúčastnit světových šampionátů v alpském lyžování i ve snowboardingu. Nyní se ale pomalu vrací do závodního kolotoče, konkrétně už ve středu 15. března se představí ve slovinském středisku na snowboardu v rámci paralelního obřího slalomu. 
Martina Sáblíková

Sáblíková se vrátila do koloběhu Světových pohárů nejlépe, jak mohla. V Tomászówě skončila druhá

Po anabázi se zraněním, které si Martina Sáblíková přivodila smolně loni v prosinci, kdy si při pádu bruslí řízla do nohy, se česká rychlobruslařská hvězda v pátek vrátila do seriálu Světového poháru a to v polském Tomászówě Mazowieckém. Tam tehdy svěřenkyně kouče Petra Nováka absolvovala závod na tříkilometrové trati a prakticky ihned se svým soupeřkám připomněla nejlépe, jak mohla, když právě na této trati nakonec skončila druhá. Na první Norku Ragne Wiklundovou navíc ztratila pouhých osm setin. 
Ester Ledecká

Tak ani na snowboard. Po MS v alpském lyžování může Ledecká přijít i o MS na prkně

Poté, co vyšlo najevo, že česká reprezentantka v alpském lyžování a snowboardingu Ester Ledecká nemůže kvůli zraněné klíční kosti startovat na blížícím se mistrovství světa v prvně jmenovaném sportu, nevypadá to nakonec nikterak nadějně s účastí ani směrem k MS ve snowboardingu. Sama závodnice ve středečním vydání rozhlasového pořadu Host Radiožurnálu uvedla, že právě zmíněné zranění ji nepustí dost možná ani na prkno.
Ester Ledecká

Svaz neví, co Ledecká vlastně chce. Ve finální podobě smlouvy jí nabízí 20 milionů

Jedna z nejúspěšnějších českých zimních sportovkyň posledních let - lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká - těsně před startem nové sezóny Světových pohárů 2022/23 stále neví, kolik dostane za reprezentování. Stejně jako před čtyřmi lety, tak i tentokrát je dohadování o nové smlouvě se svazem probíráno veřejně ze všech stran. Stále se objevují nejasnosti a spory se svazem, který Ledecké naposledy nabídl smlouvu v celkové výši 20 milionů korun. Čas na to dohodnout se mají obě strany jen do konce tohoto kalendářního roku.
Biatlon (ilustrační foto)

Český biatlon povede i nadále Hamza. Koučem mužské reprezentace pak bude Málek

Pro další čtyřleté funkční období byl do čela Českého svazu biatlonu zvolen Jiří Hamza. Během sobotní valné hromady o tom rozhodli členové svazu, když pro něj hlasovalo 97 delegátů z celkových 104 s platnými hlasy. Během této valné hromady se taktéž rozhodlo o složení realizačních týmů v českém biatlonu pro příští sezónu a tak nově mužský biatlonový tým povede coby kouč Michael Málek, který se do této funkce vrací po čtyřech letech. Zároveň u mužů bude trénovat střelbu olympijský šampion ve sportovní střelbě a manžel české olympijské vítězky ve stejném sportu Kateřiny Emmons Matthew Emmons.
Ruská vlajka

Rusům se poprvé od invaze podařilo uspět s odvoláním. Sáňkaři můžou závodit

Po únorové invazi na Ukrajinu se rozhodla větština sportovních federací v reakci na to vyloučit Rusy ze závodů, nebylo ale divu, že se nejedou Rusové snažili toto rozhodnutí odvrátit odvoláními. Dosud s nimi neuspěli, ovšem nyní si zapisují první úspěch a to u arbitráže světového sáňkářské federace FIL, kam podal stížnost ruský sáňkařský svaz FSSR. Podle sobotního rozhodnutí této arbitráže se tak tedy ruší suspendace ruských sportovců, trenérů a funkcionářů ze závodů.
Biatlon, ilustrační fotografie

Biatlonistka Eva Puskarčíková v jednatřiceti letech ukončila svou kariéru

Na biatlonových stadionech ji už v českém reprezentačním dresu od příští sezóny neuvidíme. Řeč je o biatlonistce Evě Puskarčíkové. Ta se totiž ve čtvrtek rozhodla ve svých jednatřiceti letech ukončit svou kariéru a tak se tedy naposledy na lyžích a s malorážkou na zádech představí tento víkend v Oslu, kde je na programu poslední závody této sezóny.
Martina Sáblíková

Brusle na hřebík ještě nevěší. Rychlobruslařka Sáblíková pokračuje dál v kariéře

Trojnásobná olympijská šampionka v rychlobruslení Martina Sáblíková ve čtvrtek oznámila své rozhodnutí, že bude nadále pokračovat ve své kariéře a že tak tedy nehodlá ještě končit. Podle svých slov má stále takovou výkonnost, která ji uschopňuje nadále bojovat s těmi nejlepšími. "Zjistila jsem, že moje výkonnost je taková, že ještě mohu bojovat s nejlepšími," uvedla konkrétně Sáblíková.
Další články

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 32 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Danko odstoupil ze slovenské prezidentské volby. Podpořil jednoho z kandidátů

Předseda Slovenské národní strany Andrej Danko se v pondělí oficiálně vzdal kandidatury na prezidenta. Vysvětlil to vývojem preferencí a snahou netříštit národně-konzervativní síly. Ve volbách podpořil exministra spravedlnosti Štefana Harabina.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy