Míčové sporty

Související články:

Kyrie Irving, autor: Erik Drost

Společnost Nike ukončila spolupráci s basketbalovou hvězdou Irvingem

Společnost Nike definitivně ukončila spolupráci s basketbalovou hvězdou Brooklynu Kyriem Irvingem. Už minulý měsíc americký oděvní gigant v reakci na Irvingovu propagaci filmu obsahujícímu antisemitské názory spolupráci přerušil a zrušil plány na vydání bot z jeho speciální edice.
Čeští basketbalisté na OH po prohře s USA končí

Čeští basketbalisté na OH po prohře s USA končí

Čeští basketbalisté podlehli na olympijských hrách v Tokiu v závěrečném utkání ve skupině A favorizovaným Spojeným státům americkým 84:119 a přišli o naději na postup do čtvrtfinále. Při své první účasti pod pěti kruhy od roku 1980 skončí reprezentanti na devátém místě.
Markéta Sluková s manželem.

Nausch Sluková je v Tokiu dalším českým sportovcem pozitivním na koronavirus

Markéta Nausch Sluková je třetí z českých sportovců a druhá zástupkyně plážového volejbalu na olympijských hrách v Tokiu s pozitivním testem na koronavirus. Stejně jako všechny předchozí čtyři případy přiletěla do dějiště leteckým speciálem. Informaci zveřejnila agentura zastupující hráčku Sport Invest.
Pavel Širuček

Stolní tenista Širuček je další s pozitivním testem na hrách v Tokiu

Stolní tenista Pavel Širuček je druhým českým sportovcem a čtvrtým členem výpravy, který měl na olympijských hrách v Tokiu pozitivní test na koronavirus. Informaci zveřejnil Český olympijský tým a shodou okolností jen pár minut před tím, než byl Širuček vylosován do turnaje, do něhož nenastoupí. A nemusí být poslední, podle tiskové zprávy čeká další dva sportovce potvrzující PCR test.
Simon Nausch se svou manželkou a svěřenkyní Markétou.

Po Perušičovi měl v Tokiu pozitivní test i kouč beachvolejbalistek Nausch

Třetí pozitivní test na koronavirus měl v české výpravě na olympijských hrách v Tokiu trenér plážových volejbalistek Simon Nausch. Kouč Markéty Nausch Slukové a Barbory Hermannové zamířil podle tiskové zprávy Českého olympijského týmu po potvrzení nálezu PCR testem z olympijské vesnice do izolace.
Basketball

Historický úspěch českého basketbalu. Češi po výhře nad Řeckem budou hrát na LOH

Poté, co v semifinále kvalifikačního turnaje na blížící se Letní olympijské hry v Tokiu konajícím se v kanadské Victorii čeští basketbalisté senzačně porazili domácí Kanadu v prodloužení na poslední chvíli 103:101, zúčastnili se tak svěřenci kouče Ronena Ginzburga finálového kvalifikačního zápasu s Řeckem. To nakonec parta kolem Tomáše Satoranského přehrála celkem jasně 97:72 a zapsali si tak svým postupem na Letní olympijské hry, kde si ve skupině zahrají s Íránem, USA a Francií, historický úspěch.
Házená (ilustrační foto)

Rezignace dvou členů ve vedení i samotného šéfa. Česká házená provedla noční vyúčtování

Český házenkářský svaz se rozhodl na svém jednání, jež se protáhlo až do hluboké noci, že odvolá oba dosavadní trenéry českého mužského házenkářského národního týmu. A to několik dní poté, co tento tým kvůli vysokému počtu nakažaných covidem-19 nakonec neodcestoval na letošní mistrovství světa v hazéné do Egypta. Kromě toho rezignovali tři členové exekutivy a to včetně samotného předsedy českého házenkářského svazu Jaroslava Chvalného. O těchto svých krocích rozhodl svaz po jednání na svých webových stránkách.
Házená (ilustrační foto)

Rána pro český sport! Kvůli koronaviru házenkáři odřekli účast na MS

Na první velké akci kolektivního sportu tohoto roku to bude bez české účasti, i když tomu tak původně být nemělo. Jedná se o blížící se mistrovství světa v házené, které se od středy uskuteční v Egyptě. Čeští reprezentanti doplatili na stále se objevující koronavirus v týmu, kvůli kterému se hodlali přesunout do dějiště šampionátu až v jeho první hrací den. Nakonec Český házenkářský svaz schválil, že se letošní MS uskuteční bez českých reprezentantů.
Basketball

Hvězdný basketbalista Jokič má koronavirus, odložil návrat do Denveru

Po tenisové jedničce Novaku Djokovičovi má koronavirus další hvězdný srbský sportovec, basketbalista Nikola Jokič. Pivot Denveru proto odložil návrat do USA, kde se chtěl začít připravovat na restart sezony NBA. Djokovič s Jokičem před dvěma týdny společně sledovali v Bělehradu basketbalovou exhibici.
NBA

Sezona NBA by se měla rozběhnout 30. července

Sezona basketbalové NBA přerušená koronavirovou pandemií by se mohla rozběhnout 30. července, o den dříve, než se očekávalo. Uvedla to americká televizní stanice ESPN, důvod kosmetické úpravy termínu nespecifikovala.
Basketball

Boty basketbalové legendy Jordana v dražbě. Výsledek aukce je zcela nečekaný

Za rekordní částku se prodaly v dražbě boty basketbalové legendy Michaela Jordana. Podepsaný pár populárního modelu Air Jordan 1, v kterém šestinásobný šampion NBA hrál ve své nováčkovské sezoně 1984/85, se vydražily za 560.000 dolarů (14,3 milionu korun). Dosavadní rekord za pár sportovních bot byl překonán o více než 120.000 dolarů.
Bez diváků nebudou zisky, ukončeme to, zní z některých klubů NBA

Bez diváků nebudou zisky, ukončeme to, zní z některých klubů NBA

Někteří funkcionáři klubů NBA by uvítali, kdyby se přerušená sezona elitní severoamerické basketbalové ligy už nerozběhla. Podle webu CNBC je odrazuje vidina vysokých výdajů a naopak minimálních příjmů, neboť soutěž by velmi pravděpodobně pokračovala bez diváků.
Basketball

Bryantův (†41) ručník z rozlučky se vydražil za 33 tisíc dolarů

Za více než 33 tisíc dolarů se vydražil ručník, který měl kolem ramen zesnulý legendární basketbalista Kobe Bryant při rozlučkovém zápase před čtyřmi lety. O víkendu jej vydražil velký fanoušek klubu Los Angeles Lakers, jenž má v plánu jednou vytvořit z podobných cenností muzeum.
LeBron Raymone James, profesionální americký basketbalista přezdívaný King James, který nyní působí v týmu Miami Heat v Národní Basketbalové Asociaci (NBA).

NBA kvůli koronaviru připravuje kluby na zápasy bez diváků

Vedení basketbalové NBA vyzvalo kluby, aby se kvůli šíření nákazy koronavirem připravily na možnost hrát zápasy bez diváků. Liga o tom informovala v pátek, na což hvězda Los Angeles Lakers LeBron James zareagoval prohlášením, že on před prázdnými tribunami nastupovat nebude.
Další články

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 48 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Putina volilo přes 87 procent lidí. V Kremlu bude sedět dalších šest let

Ruský prezident Vladimir Putin bude ve funkci dalších šest let. Volilo ho přes 87 procent lidí, vyplývá z údajů ruské centrální volební komise po sečtení více než 99 procent odevzdaných hlasů. O průběžných výsledcích informovala ruská státní agentura TASS

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy