NBA kvůli koronaviru připravuje kluby na zápasy bez diváků

Vedení basketbalové NBA vyzvalo kluby, aby se kvůli šíření nákazy koronavirem připravily na možnost hrát zápasy bez diváků. Liga o tom informovala v pátek, na což hvězda Los Angeles Lakers LeBron James zareagoval prohlášením, že on před prázdnými tribunami nastupovat nebude.

Podle zámořských médií vedení kluby požádalo, aby nachystaly seznamy minimálního počtu zaměstnanců nezbytných k odehrání zápasů pro případ, kdy by musely být stadiony kvůli bezpečnostním opatřením uzavřeny. Zároveň je vyzvala, aby se připravily na zdravotní kontroly hráčů, členů realizačního týmu i rozhodčích.

"Hrát zápasy bez fanoušků je nemožné. Když na tribunách nikdo nebude, tak já hrát nebudu. Vždyť to hraju pro lidi," řekl LeBron James po pátečním vítězství 113:103 nad Milwaukee, ke kterému přispěl 37 body. "Hraju pro lidi a pro spoluhráče. O tom je basket. Jestli přijdu na zápas a nikdo tam nebude, tak nehraju," přidal.

Liga už před v průběhu týdne rozeslala klubům seznam deseti doporučení, jak snížit riziko nakažením koronavirem, jehož nákaza odstartovala loni v prosinci v Číně. Celkem se nemocí nakazilo přes sto tisíc lidí a podlehlo jí asi 3500 lidí. V USA už se v rámci bezpečnostních opatření odehrál bez diváků jeden zápas třetí divize NCAA v Marylandu.

Související

Kyrie Irving, autor: Erik Drost

Společnost Nike ukončila spolupráci s basketbalovou hvězdou Irvingem

Společnost Nike definitivně ukončila spolupráci s basketbalovou hvězdou Brooklynu Kyriem Irvingem. Už minulý měsíc americký oděvní gigant v reakci na Irvingovu propagaci filmu obsahujícímu antisemitské názory spolupráci přerušil a zrušil plány na vydání bot z jeho speciální edice.
NBA

Sezona NBA by se měla rozběhnout 30. července

Sezona basketbalové NBA přerušená koronavirovou pandemií by se mohla rozběhnout 30. července, o den dříve, než se očekávalo. Uvedla to americká televizní stanice ESPN, důvod kosmetické úpravy termínu nespecifikovala.

Více souvisejících

NBA sport Basketball LeBron James Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy