Logistika

Související články:

Dnes 8. 12. 2022 v 2:15 hodin vykolejily v Brně-Maloměřicích tři vozy nákladního vlaku Nex 60310. Při mimořádné události nebyl nikdo zraněn. Na místě mimořádné události byla odhadnuta škoda na vlaku jeden milion a škoda na infrastruktuře na čtyři miliony korun. Provoz na trati ve směru Brno-Královo pole byl po jedné koleji obnoven krátce před půl šestou ráno. Drážní inspekce zahájila vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy.

V brněnských Maloměřicích v noci vykolejily tři vozy nákladního vlaku

V brněnských Maloměřicích dnes nad ránem vykolejily tři vozy nákladního vlaku. Nehoda se obešla bez zranění, celková škoda je pět milionů korun. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Okolo 15:00 se podařilo odstranit část vykolejeného vlaku, zbývající vozy se budou nakolejovat v noci pomocí jeřábu. 
Letadla, ilustrační foto

Cestujících do zahraničí po dvou letech ovlivněných pandemií přibývá

Cestujících do zahraničí po dvou letech ovlivněných pandemií covid-19 přibývá. Pražské letiště v období od června do konce října odbavilo dvě třetiny počtu cestujících v porovnání se stejným obdobím roku 2019, tedy posledním předcovidovým. Letiště Leoše Janáčka v Ostravě je na 87 procentech provozu a poslednímu předcovidovému roku se přibližuje i brněnské letiště. Vyplývá to z dnešní tiskové zprávy Evropské pojišťovny, kterou má ČTK k dispozici.
Ilustrační foto

Při velikonočních nehodách letos přišli o život čtyři lidé

Při dopravních nehodách o prodlouženém velikonočním víkendu přišli letos v Česku o život čtyři lidé - dva řidiči osobních automobilů, jeden spolujezdec a jeden motocyklista. Jeden člověk zemřel v pátek, další v neděli, dvě smrtelné nehody se staly v pondělí. Loni bylo obětí od Velkého pátku do Velikonočního pondělí pět. Vyplývá to z údajů, které dnes ráno poskytl ČTK ředitel dopravní policie Jiří Zlý.
Ilustrační foto

Počet střetů vozidel se zvířaty v Česku roste

Počet střetů vozidel se zvířaty se loni podle policejních statistik zvýšil o skoro 800 případů na 15.349 incidentů. Při nehodách zemřel loni jeden člověk. V prvních měsících letošního roku navíc počet střetů dál roste. Odborníci varují, že s příchodem jara se bude riziko srážek ještě zvyšovat.
Vlaky

V Praze se srazily dva nákladní vlaky

Na železniční trati mezi stanicemi Praha-Vysočany a Horní Počernice se dnes dopoledne srazily dva nákladní vlaky společnosti ČD Cargo. Jedna z lokomotiv vykolejila, provoz v místě nehody byl do odvolání zastaven, uvedla na twitteru Správa železnic.
ČSA

ČSA zatím lety z Prahy do Kyjeva nepřeruší

České aerolinie (ČSA) provoz své letecké linky z Prahy do Kyjeva zatím nepřeruší. Dopravce chce bezpečnostní situaci na Ukrajině dál monitorovat a v případě jejího zhoršení bude reagovat. Na dotaz ČTK to dnes uvedla mluvčí aerolinií Vladimíra Dufková. Provoz nepřerušují ani další tři ukrajinské aerolinky, které z Prahy na Ukrajinu pravidelně létají.
Ilustrační foto

Při dopravních nehodách v České republice loni zemřelo 468 lidí

Při dopravních nehodách v České republice loni zemřelo 468 lidí, o devět víc než o rok dřív. Tragičtější byl proti předloňsku byl také poslední měsíc roku. V prosinci na silnicích zemřelo 47 lidí, meziročně přibylo 15 obětí. Vyplývá to z předběžných údajů, které ČTK sdělil ředitel dopravní policie Jiří Zlý, a webu policie. Definitivní čísla policisté zveřejní 7. ledna.
Letadla, ilustrační foto

Snaha zpomalit globální oteplování se promítne do ceny letenek

Snaha zpomalit globální oteplování znamená, že budou dražší letenky. V rozhovoru s BBC to řekl šéf americké letecké společnosti Delta Air Lines Ed Bastian. Firma uvádí, že po investicích za 30 milionů dolarů (přes 661 milionů Kč) ročně je od loňského března takzvaně uhlíkově neutrální, což znamená, že je schopna odbourat či neutralizovat stejné množství škodlivých emisí, jaké do ovzduší vypouští.
Letiště Václava Havla Praha

Pražské letiště odbavilo v srpnu skoro 700.000 lidí

Pražské letiště v srpnu odbavilo téměř 700.000 pasažérů, což je o 102 procent více než v předchozím roce. Oproti předkrizovému období jde však o propad o 65 procent. Nejvíce se létalo do Řecka, nejoblíbenější destinací byl bulharský Burgas. Uvedlo to dnes Letiště Praha. Češi v létě mířili hlavně do tradičních letních dovolenkových destinací. V současnosti se z Prahy létá do více než stovky míst.
Ilustrační foto

Letecké cestování se vrátí na úroveň před pandemií v roce 2024, odhaduje Boeing

Globální letecká doprava se na úroveň před pandemií vrátí za dva a půl roku, odhaduje americký výrobce letadel Boeing. Nejdéle bude trvat zotavení u dlouhých mezinárodních linek, uvádí dále dnes zveřejněná prognóza. Podle Mezinárodního sdružení pro leteckou dopravu (IATA) loni klesl počet přepravených pasažérů o 60 procent na 1,8 miliardy a odvětví přišlo o 126 miliard dolarů (2,7 bilionu Kč).
Dopravní nehoda, ilustrační foto

O prázdninách zemřelo na silnicích 105 lidí

O letních prázdninách zemřelo na českých silnicích 105 lidí. Je to o sedm obětí více než loni, kdy byl počet obětí dopravních nehod nejnižší od roku 1990. Letošní červenec a srpen se zařadily na třetí místo za rok 2017, kdy si havárie vyžádaly 101 životů.
Po srážce vlaků u Domažlic několik mrtvých a zraněných

Oprava trati po nehodě na Domažlicku pokračuje. Kdy na ní opět vyjedou vlaky?

Správa železnic (SŽ) už vyměnila všech 109 pražců na poškozeném úseku trati u obce Milavče na Domažlicku, kde se ve středu čelně srazil expres z Mnichova s osobním regionálním vlakem. Při havárii zemřeli tři lidé a desítky dalších byly zraněny. Zhruba dvousetmetrový opravovaný úsek začala od 10:00 zpevňovat podbíječka, poté pracovníci SŽ opraví výhybku a následně vše proměří a zkontrolují. Podle mluvčí SŽ Radky Pistoriusové stále platí, že se jednokolejná trať z Prahy na Mnichov zprovozní dnes kolem 18:00.
Další články

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy