Neutekl ani nenadával, brání Limberského jeho advokát

Praha - Reprezentační obránce David Limberský má velký problém. Pod vlivem alkoholu v Praze havaroval se svým bentley a za tento přečin mu nyní hrozí až tři roky ve vězení. Plzeňský fotbalista se k celé situaci vyjádřil prostřednictvím svého právníka.

Tahle věc ho může hodně mrzet. Ve hře je další působení v plzeňské Viktorii, ale také účast na evropském šampionátu ve Francii, kam český reprezentační výběr před pár dny postoupil. O to vše může za nehodu způsobenou v opilosti přijít.

Teď už si to nejspíš uvědomuje. "Davidovi je líto, co se stalo," vzkázal deníku Blesk fotbalistův advokát Bronislav Šerák. "Došlo k nehodě. Byla banální, stala se v rychlosti asi dvacet kilometrů v hodině při odbočování, nikdo nebyl zraněn. Prostě nezvládl řízení," snažil se právník událost vysvětlit.

Limberský měl ale smůlu. Nehodě i jeho následnému pokusu o útěk přihlíželi strážci pořádku. Zde se ale informace policie a reprezentantova advokáta poněkud rozcházejí. "Za ním jelo policejní auto. Byl vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce, což dobrovolně udělal. Podrobil se i dalším odběrům a čeká se na výsledky. Dechová zkouška je pouze orientační, uvidí se podle krve. Pak bude jasné, zda vůbec jde o trestný čin, nebo to bude na přestupkové řízení. Rozhoduje hranice jednoho promile," vysvětluje Šerák.

Podle vyjádření policie se však David Limberský snažil z místa nehody utéct. Když se mu to nepodařilo, měl policistům začít vyhrožovat. "Nějaké zvěsti o tom, že utekl, nebo že nadával, jsou jen pusté spekulace," vyvrací informace policie Šerák, který zároveň upřesnil, že v Limberského případě šlo o alkohol, nikoliv o drogy.

Související

David Limberský

Explzeňský fotbalista David Limberský v problémech. Je obviněn z vydírání

Bývalý fotbalista Viktorie Plzeň, pro kteroiu je legendou a taktéž bývalý reprezentant měl být ve čtvrtek zadržen policií spolu s dalšími třemi muži a následně měl být spolu s nimi obviněn z vydírání. Alespoň tak o tom podle svých informací informuje v pátek server Novinky.cz. Jak tento server deníku Právo píše, z vazby měl být propuštěn ještě ve čtvrtek a vyšetřován tak bude probíhat na svobodě.

Více souvisejících

David Limberský (fotbalista) Nehody aut

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 4 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Změny počasí tvrdě dopadají na celou planetu. Jeden region ale trpí víc než jiné

Asie byla v roce 2023 regionem s největším počtem katastrof způsobených klimatickými a povětrnostními jevy na světě, uvedla Světová meteorologická organizace (WMO) s tím, že hlavní příčinou úmrtí a majetkových škod byly záplavy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy