Pomeje vyfasoval podmínku, fígl s bytem nevyšel

Praha - Obvodní soud pro Prahu 2 dnes uložil herci a producentovi Jiřímu Pomejemu za pokus o poškození věřitele dvouletý podmíněný trest. Muž podle obžaloby na svoji bývalou ženu, herečku Michaelu Kuklovou, převedl z tehdejšího společného vlastnictví auto a družstevní byt.

Peníze za ně přitom měly podle státního zástupce sloužit k uspokojení věřitelů poté, co se Pomeje se svou společností dostal po neúspěchu filmu Andělská tvář do konkurzu. Verdikt zatím není pravomocný.

Pomejemu již dříve soudy pravomocně uložily podmíněný osmnáctiměsíční trest za to, že nesplnil podmínky bezúročné půjčky, kterou mu v roce 2001 poskytl Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie na film Andělská tvář. Soud mu však tento trest prominul kvůli novoroční amnestii vyhlášené tehdejším prezidentem Václavem Klausem.

Kvůli Andělské tváři se Pomeje zpovídal u soudu již v roce 2007. Čelil obžalobě z podvodu, kterého se měl dopustit při shánění peněz na film. Soud ho však osvobodil.

Pomeje má i jiné profesní problémy. V únoru skončil ve VIP zprávách na Primě. Televize se tak rozhodla po jeho výrocích pro deník Blesk, kde prohlásil, že "za jeho vyhazovem stojí ženská mafie na Primě" a nepřímo obvinil i kolegyni Ivanu Gottovou.

"FTV Prima se rozhodla okamžitě ukončit spolupráci s moderátorem Jiřím Pomejem. Podle původní dohody měl sice pokračovat v moderování VIP zpráv ještě do poloviny března, ale jeho výroky o "údajné ženské mafii na Primě", které přinesl deník Blesk, nejsou pro vedení redakce zpravodajství a publicistiky v žádném případě akceptovatelné," reagovala televize.

Související

Více souvisejících

Jiří Pomeje soudy

Aktuálně se děje

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Plzák španělský (Arion lusitanicus)

Velmi nebezpečný španělský slimák u českých hranic

Plzák španělský, známý svou žravostí, se dál šíří po Evropě a nyní se objevuje i v horských oblastech. Na jeho přítomnost upozorňují mimo jiné zástupci polského Krkonošského národního parku. Tento živočich navíc představuje riziko i pro psy a podobné šelmy.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Volodymyr Zelenskyj

Nuda. Nezajímavé. Zelenskyj zesměšnil ruského prezidenta Putina

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil komentáře ruského prezidenta Vladimira Putina, které zpochybňují jeho legitimitu, za nudné a nezajímavé. Naopak za nelegitimního označil ruského prezidenta. Uvedl to v rozhovoru, který dnes publikoval kazachstánský server Vlasť.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Češi se probojovali do finále MS v hokeji

Mimořádná zpráva Česká euforie. Národní tým je na MS v hokeji ve finále, zahraje si v Praze

Pokud byl plán svěřenců kouče Radima Rulíka pro semifinále se Švédy nenechat nic náhodě, tak to splnili měrou vrchovatou. Od začátku do konce totiž si šli za jasným cílem, nedat soupeři ani čichnout a dojít tak do vytouženého finále. Svými dvěma brankami režírovali toto neuvěřitelné tažení za vítězstvím jak David Kubalík, tak Lukáš Sedlák, přičemž nejvíc kanadských bodů zaznamenala Nečasova formace, přičemž sám Nečas zaznamenal hned čtyři z nich. A samozřejmě přispěl stále klidně chytající Lukáš Dostál. 

včera

Počasí: Česko dnes zasáhly silné bouřky, objevilo se několik supercel

Českem se podle meteorologů z ČHMÚ přehnaly bouřky, které místy doprovázelo krupobití. Nejvyšší intenzity dosáhly na západě země, kde kroupy přesáhly velikost 2 cm.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy