Babovřesky 2: Farář Lukáš Langmajer odhaluje plány

Praha - Herec Lukáš Langmajer hraje v komedii Zdeňka Trošky Babovřesky I a nyní i II mladého faráře s trochu komickým jménem. Svou roli si užívá a je rád, že jej režisér právě do ní obsadil. Jak říká, doufá, že se před kamerou zase všichni sejdou do třetice všeho dobrého.

Po roce jste se vrátil do jižních Čech, kde jste se Zdeňkem Troškou natáčel pokračování komedie Babovřesky 2. Jaké jsou Vaše pocity?

Věčná škoda jen nezbedného počasí. Vše by jinak proběhlo v tempu poklidném, jak je v právu přisuzováno Zdeňkovi Troškovi.

Když se točila jednička, přemýšlel jste a odhadoval jste, že by mohla být i dvojka?

Neb je známo, že Zdeněk točí díly tři, trochu jsem doufal a zhruba v půli natáčení začal i věřit, že tomu tak bude. Co čert nechtěl, je tomu tak.

Vaše role faráře s trochu netradičním jménem u některých lidí vyvolala rozpaky. Vy sám, zaznamenal jste nějaké názory, případně třeba, neutahovali si z Vás kamarádi, kolegové?

Lidé, které těší filmy Zdeňka Trošky, jsou potěšeni setkáním. Lidé, kteří se posmívat chtějí, prozradí, že se taky koukají.

Jakým směrem se Vaše role v Babovřeskách 2 bude ubírat? Můžete naznačit?

Bude to zajímavý vývoj faráře Petra... nechte se překvapit...

Co myslíte, sejdete se se Zdeňkem Troškou a kolegy zase příští rok a budete spolupracovat na třetím dílu?

Zdá se, že ano.  Diváci to chtějí. Budu jen rád, když se svezu s úspěchem filmu a svojí polívčičku si trochu ohřeju.

Jak moc snadno či naopak obtížně se Vám dělá komediální žánr?

Jsem herec a je mojí povinností, když jsem se na to dal, zvládnout co mi bude dáno. Ovšem ať posoudí divák sám, jak mi to jde.

Jste tatínkem ročního syna, jak si to užíváte a vzhledem ke své profesi, jak moc můžete trávit s rodinou čas?

Tatínkem jsem více jak rok, tedy to už tak čerstvé není. Ovšem to, že chci svůj čas trávit co nejvíce s lidmi s kterými je mi dobře, na tom se nic nemění.

Související

Slavnostní premiéra filmu Babovřesky 3, Praha 21. 1. 2015

Troškovy Babovřesky 3 za dva týdny vidělo přes 107.000 lidí

Praha - Lidovou komedie režiséra a scenáristy Zdeňka Trošky Babovřesky za dva dva týdny od premiéry vidělo přes 107.000 návštěvníků, kteří v pokladnách 84 kin nechali 14,5 milionu korun. Babovřesky 3 vedou ve víkendové návštěvnosti kin, ale zájem o pokračování je menší než v případě předchozích dílů. Vyplývá to z údajů Unie filmových distributorů.

Více souvisejících

Film Babovřesky Lukáš Langmajer

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 9 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy