Sebevražda Bartošové (†48): Macura zveřejnil nová fakta a píše Zemanovi

Praha - Zdeněk Macura je přesvědčen, že na smrti Ivety Bartošové má podíl její manžel (nyní vdovec) Josef Rychtář. Na facebooku zveřejnil šokující informace a žádá o pomoc prezidenta Zemana. Celý text žádosti prezidentovi zveřejnila Nova.

Zdeněk Macura požádal prezidenta Miloše Zemana, aby dohlédl na to, aby smrt Ivety Bartošové byla řádně vyšetřena a aby policie nepodcenila žádné detaily. Zdeněk Macura je totiž přesvědčen, že podíl na tragédii nese i okolí zpěvačky, zejména pak její manžel Josef Rychtář.

Zdeněk Macura v dopise pro Miloše Zemana zmiňuje podivné telefonáty, které mají doložit, že Bartošová byla dlouhodobě v ohrožení života. Tvrdí, že se s ním dokonce těsně před tragédii chtěl i spojit Rychtářův fotograf Robert S. a sdělit mu nějaké zavážné informace.

Zdeněk Macura žádá policii, aby prověřila všechny telefonické hovory a SMS, které zoufalá zpěvačka posílala před svou smrtí lidem, které považovala za skutečné přátele a věřila jim. Žádá prezidenta Zemana, aby dohlédl na to, aby policie postupovala řádně a důkladně.

Macura také žádá, aby byly prověřeny telefonické hovory, které vedly osoby pečující o Ivetu v jejích posledních dnech. Kromě Rychtáře by se prý policie měla začít zajímat o jeho dva syny, o jeho kamaráda Standu a také o již zmiňovaného fotografa Roberta S.

Iveta Bartošová zemřela 29. dubna. Srazil ji vlak projíždějící Uhříněvsí. Podle pitvy byla bezprostřední příčinou smrti devastující zranění po nárazu. Toxikologický rozbor, který určí, co měla zpěvačka při sebevraždě v sobě za chemické látky, ještě nebyl oficiálně zveřejněn.

Text žádosti prezidentovi:

Vážený pane prezidente,

Obracím se na Vás s jednou naléhavou žádostí

Naléhavá žádost se týká tohoto: Jak jistě víte stala se velká tragédie populární zpěvačky Ivety Bartošové, já se od prvního dne snažím být v kontaktu s policií a přinášet nejrůznější podstatné poznatky. Je nicméně jedna věc, která mě neskutečně zaráží na práci policie a to, že jak mi již naznačovali či přímo sdělili, že vůbec neplánují vyzjistit obsah telefonních hovorů z datových uložišt od telefonních operátorů lidí blízkých Ivetě Bartošové v době tragédie. Jen já sám jsem v té době měl tři velmi podezřelé telefonáty:

Podezřelý telefonát č 1 . - asi hodinu a půl před tragédií jsem telefonicky mluvil s pane Josefem Rychtářem, který mě velmi výrazně ujišťoval, že Iveta Bartošová se cití naprosto v pořádku a nepotřebuje lékaře.

Podezřelý telefonát č 2. - asi 30 minut před tragédií mi volal jeden člověk, který velmi úzce spolupracoval s panem Rychtářem a Ivetou Bartošovou a byl s nimi velmi často v osobním kontaktu s tím, že chce co nejdřív se mnou osobně mluvit a že jede hned za mnou. Takto se nikdy nechoval. Jedná se o bulvárního fotografa Roberta Starého.

Podezřelý telefonát č 3. - asi hodinu po tragédii mi volal starší syn Josefa Rychtáře a sdělil mi jako první onu tragédii přičemž rovnou tvrdil, že se jednalo o sebevraždu, jako by se mi snažil podsunout, že jen varianta sebevraždy je možná. (Poznámka: nepodezírám staršího syna Rychtáře z nekalého úmyslu, jen je to celé zvláštní a někdo musel před tím nějak na něj zapůsobit )

Dále jeden pracovník policie mi během rozhovoru sdělil, jak se choval strojvedoucí onoho vlaku během výslechu. To, jak mi popisoval chování strojvedoucího ve mě jen vzbudilo nemalé podezření, že strojvedoucí se během výslechu nemusel chovat úpřímě a mohl něco podstatného skrývat.

Výše uvedené poznatky mě nutí k tomu naléhavě žádat nejvyšší možné instituce v této zemi, aby co nejdřívě byly získány data a obsah telefonních hovorů ( dokud jsou v databázi operátorů k dispozici, po čase se totiž mažou ) v době tragédie a aspoň ještě týden před ní a aspoň ještě dva dny po ní, a to zejména těchto lidí:

Josef Rychtář, Iveta Bartošová, Robert Starý, Strojvedoucí vlaku ( neznám jméno ), Josef Rychtář - starší syn, Jan Rychtář - mladší syn, Standa Lysý ( člověk, který v poslední době hlídal osobně Ivetu )

Vážený pane prezidente, obracím se na Vás jakožto na nejvyšší státnickou autoritu v naší zemi, aby jste prosím svým vlivem a možnostmi dal podnět k zajištění obsahu těchto hovorů a ten aby zkoumalo několik na sobě nezávislých lidí ( alespoň pět ) a ne například jen jeden nebo dva - to je velmi důležité.

V dokonalé úctě

Dne 18. 5 2014 v Praze

Mgr. Zdeněk Macura

Související

Islámský stát nacvičuje invazi?

Islamisté obsadí Evropu za 20 minut, počítejte se mnou, varuje Macura

Praha – Zdeněk Macura se proslavil především jako samozvaný ochránce a ctitel zpěvačky Ivety Bartošové. Teď se ovšem začíná zajímat i o problematiku uprchlické krize. Nedávno radil premiéru Bohuslavu Sobotkovi, jak by měl vypadat test pro ty uprchlíky, kteří budou chtít v České republice zůstat. Teď vypočítal, jak rychle by mohli islamisté ovládnout celou Evropu.

Více souvisejících

Zdeněk Macura Miloš Zeman Iveta Bartošová

Aktuálně se děje

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

včera

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy