Zámky lásky se objevují na lávce do Nové Karoliny

Ostrava - Zámky lásky, kterými zamilované páry stvrzují své city, jsou vidět čím dál častěji. Nový fenomén se objevil i na lávce vedoucí do nákupního a zábavního centra Forum Nová Karolina v centru Ostravy. Na netradičním místě se nachází již celkem 360 zámků lásky.

Uzamykání zámků lásky, spočívá v tom, že pár napíše na zámek svá jména nebo své iniciály. Poté zámek pár zamkne na mostě a klíč hodí do vody. Tam je nenávratně ztracen a nikdo už nemůže dvě zamilované bytosti rozdělit. „Zámky lásky jsou poměrně novodobým zvykem zamilovaných párů. Zatímco v jiných městech ve světě se zavěšují na starobylé mosty, u nás v Ostravě je zamilovaní lidé zavěšují na moderní lávku. Pro milence jsou zámky symbolem štěstí a věčné lásky. Pro nás jsou zámky umístěné na lávce vedoucí k našemu nákupnímu a zábavnímu centru symbolem sounáležitosti a jsme velice rádi, že se stáváme součástí nových tradic v Ostravě," říká marketingový manažer OC Forum Nová Karolina Tomáš Lučan.„Inspirací pro zámky lásky byla pravděpodobně kniha s názvem Chci tě italského spisovatele Federica Moccia vydaná v roce 2006. V ní hlavní hrdinové stvrdili svou lásku připevněním zámku na most Milvio v Římě, kde údajně zahynul mučednickou smrtí patron všech zamilovaných svatý Valentin, a vhodili klíč od zámku do řeky Tibery. Tento zvyk se postupně rozšířil nejen po celé Itálii, ale i do mnoha dalších měst po celém světě. A dostal se i k nám do Ostravy. Jsme rádi, že si zamilované páry k uzamykání a stvrzování své lásky a životního štěstí vybrali právě lávku vedoucí do našeho nákupního a zábavního centra," dodává dále Tomáš Lučan s tím, že proto pro všechny zamilované připravili ve svém nákupním a zábavním centru na následující víkend 14. až 16. února spoustu romantiky a příjemné zábavy.Jsou připraveny romantické songy, valentýnské vzkazy, sobotní party s Amorem, legendární Praskání Rosti Petříka, nedělní zábava pro nejmenší s Klauny z Balónkova, ale i mnoho dalších překvapení, která budou zpříjemňovat valentýnský víkend všem, kteří mají někoho rádi. Podrobnější informace k programu pro zamilované naleznete na webových stránkách www.forumnovakarolina.cz a na facebooku.

Související

Mezi exponáty je také motorka z roku 1927

Motoristická výstava Krásky na cestách zaujala tisíce návštěvníků

Ostrava - Výstavu legendárních motocyklů s názvem Krásky na cestách, která se nachází v prostorách obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina, vidělo za první týden konání více než 30 tisíc návštěvníků. Expozice současných závodních motorek a vozů sice již skončila, avšak raritní historické kousky mají návštěvníci možnost obdivovat ještě do konce dubna.
Taneční mistři Filip a Sabina Karáskovi

Retro víkend představí i tanečníky ze StarDance

Ostrava - Nadcházející víkend v ostravském obchodním centru Nová Karolina bude tentokrát v retro stylu. Návštěvníky čeká retro taneční show plná skvělých tanečních mistrů České republiky, ale i účastníci pořadu StarDance. Po celý víkend budou také připraveny slevy na zboží, které je ve stylu retro nebo speciální menu vybraných kaváren a restaurací.

Více souvisejících

OC Forum Nová Karolina

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy