Aqualand Moravia? Wellness zde vyhledávají častěji ženy

Brno - Češi loni navštěvovali Aqualand Moravia nejčastěji v rodinných skupinkách po 4 osobách, přičemž v létě nejvíce času trávili na venkovních tobogánech a ve zbytku roku pak na vnitřním tobogánu supercrater nebo U-wave. Vyplývá to z údajů největšího akvaparku v Česku, které hodnotí poptávku Čechů v roce 2014. Z hlediska návštěvnosti se jako nejsilnější ukázalo období července a srpna, kdy byla návštěvnost až 3x vyšší než v ostatních měsících roku 2014. Polovina dospělých návštěvníků pak loni využila také služeb saunového světa Forum Romanum.

Podle aktuálních statistik nejmodernějšího českého akvaparku Aqualand Moravia byl loni podíl žen a mužů v rámci návštěvnosti vyrovnaný. Ženy však dávaly přednost pobytu v saunovém světě, zatímco muži preferovali adrenalinové atrakce jako unikátní rampu U-wave, bazén s vlnobitím či nejstrmější skluzavku Kamikadze, která začíná ve výšce 13 metrů. Vedle rodin, které akvapark standardně navštěvovaly loni nejvíce, přicházely do zábavního centra také páry či skupiny přátel.

"Aqualand Moravia je zejména rodinným akvaparkem a vzhledem k množství zábavy nás loni navštěvovaly nejčastěji rodiny s dětmi. Jejich celkový podíl v rámci návštěvnosti představoval bezmála polovinu. Páry, které zaujímaly v této kategorii druhé místo, pak nejvíce lákal saunový svět Forum Romanum," potvrdil Dalibor Antonín, brand manažer největšího českého akvaparku Aqualand Moravia. "Rozdíl v preferencích je pochopitelný. Saunový svět navíc čerpá ze zásad tradičních římských lázní, kdy plně respektuje potřebu relaxu a odpočinku, a proto jej mohou využívat děti až nad 150 centimetrů," objasnil Antonín s tím, že ženy v rámci spa loni často využívaly také masáží, peelingů, balneo koupelí či hammam procedur.

Související

Aqualand Moravia.

Aqualand Moravia zažil v roce 2021 rekordní letní sezónu, plánuje investice za miliardu korun

Aqualand Moravia zažil v uplynulém roce 2021 nejúspěšnější letní sezónu za dobu své existence. Ačkoliv měla na celkovou návštěvnost vliv pandemie, a s ní související omezení, hlásí největší český aquapark téměř stejný počet návštěvníků jako v roce 2020. Omezení a uzavírky přitom ovlivnily polovinu roku. Návštěvnost se podařilo „dohnat“ díky novinkám, které opět rozšířily kapacitu areálu. Za rok 2021 aquapark otevřel nový dětský hrad, čímž dokončil první etapu rozšiřování, jenž v součtu vyšla na 200 milionů korun. Nyní jej čeká v následujících třech letech další významné rozšíření s investicemi v hodnotě miliardy korun. Hlavním nováčkem přitom bude nový hotel. Dokončit se má také nový parkovací dům.
Brno

Někteří podnikatelé v turistickém ruchu na jižní Moravě skončí

Nynější stav působí podnikatelům v turistickém ruchu na jižní Moravě mnohamilionové ztráty. I za předpokladu, že se na přelomu května a června otevřou památky, hotely a další instituce, dá se podle analýzy Centrály cestovního ruchu jižní Moravy očekávat, že některé z nich provoz ukončí. Čím déle budou restrikce kvůli šíření nemoci covid-19 trvat, tím více podnikatelů skončí, řekla ČTK ředitelka Centrály Pavla Pelánová.

Více souvisejících

Aqualand Moravia

Aktuálně se děje

před 24 minutami

Robert Fico

Fica operovali 5 hodin. Je stabilizovaný, jeho stav je vážný

Operace slovenského premiéra Roberta Fica trvala pět hodin. Nyní je jeho zdravotní stav stabilizovaný, ale stále velmi vážný, a proto zůstává na jednotce intenzivní péče. Dnes to uvedla na tiskové konferenci ředitelka banskobystrické nemocnice Miriam Lapuníková.

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico je po operaci stále v ohrožení života, tvrdí tisk. Podle úřadů je stabilizovaný

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

před 3 hodinami

včera

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

včera

včera

Aktualizováno včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

včera

Fico utrpěl průstřel břicha a ruky, píše tisk

Slovenský premiér Robert Fico utrpěl při atentátu průstřel břicha a ruky. Uvedla to slovenská média s odkazem na své zdroje.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy