Střelbu na táboře policie znovu vyšetřuje

Ústí nad Labem – Varovná střelba do vzduchu a výhružky a to v režii rozčíleného souseda. Tak to mělo vypadat v Jiřetíně pod Jedlovou o těchto prázdninách. Vadilo mu prý šest desítek účastníků dětského pěveckého tábora.

„Vystřelil do vzduchu a začal na ty děti v té radosti křičet, zmizněte do plynu a střelil," řekla televizi Prima Ida Kelarová, organizátorka pěveckého tábora.

A zastrašování prý pokračovalo i v dalších dnech.

„V půl deváté ráno děti vyběhly na rozcvičku na louku a najednou se ozvaly 3 obrovské výstřely," řekla organizátorka pěveckého tábora.

Podle lidí z rekreačního areálu to zdaleka nebyl první agresivní projev souseda. Jejich klienty jsou především děti, a táborové hry prý vyvolávají na sousedním pozemku bouřlivé reakce.

„Nám vadí už každý turnus. Dneska se nejezdí do přírody odpočívat, ale dělat čím dál větší humbuk," řekla manželka údajného agresora.

„Byly tady děti, tak on začal házet vycpaný zvíře a posílal tam psa, jako že ho cvičí a střílel do vzduchu," řekl televizi Prima Tomáš Vondráček, pracovník rekreačního areálu.

Organizátoři pěveckého tábora prý začali mít strach, a tak zavolali na pomoc policisty. Jejich reakce je ale šokovala.

„Nikdo nepřijel,nikdo. Jak je možné, že v dnešní době se střílí, ať už jsou to romské, neromské děti, ať je to cokoli, že ta policie prostě vůbec neprojevila ani špetku zájmu," řekla Ida Kelarová, organizátorka pěveckého tábora.

„Ředitel krajského ředitelství nařídil provedení důkladné kontroly postupu policistů v této věci a dále dal pokyn, aby přestupkový spis, který byl již zaslán na městský úřad ve Varnsdorfu byl vyžádán zpět k došetření," řekla televizi Prima Jana Slámová, mluvčí Policie ČR Ústeckého kraje.

První výsledky interního šetření by policie měla zveřejnit už v nejbližších dnech. Se sousedem, který měl údajně zastrašovat děti, jsme mluvili. Odmítá, že by účastníky tábora ohrožoval.

Související

Více souvisejících

krimi Tábory

Aktuálně se děje

před 12 minutami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Mezinárodní trestní soud chce vydat zatykač na Netanjahua

Podle několika izraelských médií se Izrael a Spojené státy snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 11 hodinami

před 13 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy