Důvěřivá seniorka naletěla věštkyni. Přišla o životní úspory

Holýšov na Domažlicku - Až na šedesát tisíc korun si přišla věštkyně, které známá zaplatila za to, že jí zajistí výhru ve Sportce. Když se tak opakovaně nestalo, žena to nahlásila policii. Po vědmě, které za to hrozí dvouleté vězení, už mezitím pátrá policie.

Podvedenou je osmašedesátiletá žena, která dala peníze za věštění „šťastných" čísel, které ji měly zařídit výhru ve Sportce. Obě ženy se setkaly pouze jednou a hned při prvním setkání si věštkyně řekla o pět tisíc korun za to, že seniorce prozradí čísla, díky kterým vyhraje jeden a půl milionů korun. Nic takového se ovšem nestalo, což ale věštkyni nezastavilo.

„Věštkyně ženě zavolala za pár dní s tím, že se věc nepodařila a že aby se povedla, musí se znovu sejít,“ uvedla Dagmar Brožová, mluvčí domažlické policie. Ze seniorky se jí nakonec podařilo vymámit dalších jedenáct tisíc korun a zlaté šperky, jejichž cena je odhadována na minimálně padesát tisíc korun.

Nicméně ani to důvěřivé seniorce miliony nevyhrálo a na začátku týdne se proto okamžitě obrátila na policii. Muži zákona se případem začali zabývat a po podařené vědmě začali intenzivně pátrat.

Související

Více souvisejících

krimi věštby

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vracet uprchlíky na Ukrajinu? Polsko je pro, Maďarsko to dělat nehodlá

Maďarsko nevydá uprchlíky Ukrajině a nezkoumá ani to, zda se jich týká branná povinnost, uvedl pro komerční televizi ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy