Vražda v Břeclavi: Našla se dvě těla, policie žádá veřejnost o pomoc

Dva mrtvé, muže a ženu nalezli policisté v domě v Šilingrově ulici v Břeclavi. Podle mluvčího policie Pavla Švába se na jejich úmrtí zřejmě podílel někdo další. Podle informací ČTK z místa byli devětaosmdesátiletý muž a starší žena nalezení v rodinném domku ubodaní. Šváb to nepotvrdil, ani nevyvrátil.

Místo policie zapečetila, ohledávají ho specialisté, vyslýchají sousedy a další svědky. Dům není daleko od řeky. Podle Švába policie prohledává břehy a na místě jsou i policejní potápěči. "Hledáme předměty, které by mohly mít s událostí souvislost," řekl Šváb. Podle informací ČTK našla policie na břehu nůž, což Šváb nekomentoval.

Policisté našli těla v úterý, řekl mluvčí. Na místě byla i záchranná služba. "Vyslali jsme tam posádku s lékařem. U dvou osob konstatoval smrt. Na místě jsme se ještě postarali o mladého muže. Převezli jsme jej do břeclavské nemocnice," uvedla bez podrobností mluvčí záchranné služby Michaela Bothová. Mladík podle Švába tragédii oznámil.

V médiích se objevily informace, že mrtvý senior byl spořivý a měl neshody s rodinou kvůli majetku. Šváb řekl, že existuje víc verzí, které policie prověřuje.

Policisté také vyzvali možné svědky, kteří si případně všimli podezřelé osoby v Šilingrově ulici mezi pondělními 20:00 a úterními 14:00, ať se ozvou policii na linku 158.

Starosta Svatopluk Pěček (ANO) řekl, že starší muž nejspíš bydlel v ulici delší dobu, spolumajitelkami řadového rodinného domu jsou tři ženy. Radnice podle něj poskytuje policii součinnost. "Činíme tak prostřednictvím městské policie a městského kamerového systému," řekl Pěček. "Sám už jsem starší a nic podobného si tady nepamatuju, je to mimořádná událost," dodal.

Související

Více souvisejících

krimi Vražda břeclav

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy