Šestileté dítě v herně, otrlá matka ignorovala i strážníky. Test: Jste gambler?

Ústí nad Labem - Městští strážníci v Ústí nad Labem narazili na mimořádně otrlou gamblerku. Do herny vzala teprve šestiletou dceru a od automatů se nezvedla, ani když se jí obsluha i strážníci snažili donutit k odchodu, píše iDnes.cz.

Dítě, které vcházelo do herny, hlídka zaregistrovala  v pondělí před půl sedmou večer. "Strážníci do herny vstoupili v okamžiku, kdy devětatřicetiletá žena hrála na automatu a její dcera se pohybovala po podniku bez jakéhokoli dozoru. Na dotaz, proč s sebou do herny bere nezletilou dceru, žena neodpověděla a dál se věnovala automatům," uvedl zástupce ředitele ústecké městské policie Jan Novotný.

Strážníci požadovali vysvětlení i od obsluhy podniku, protože nezletilí mají vstup do heren zakázaný. "Obsluha strážníkům sdělila, že na to ženu několikrát upozorňovala a říkala jí, že musí hernu i s dcerou opustit. Žena ale odmítala komunikovat a hrála dál," poznamenal Novotný.

Strážníci poté ženu s dcerou z herny vykázali. Případ byl předán oddělení sociálně právní ochrany dětí. To se teď na poměry v rodině zaměří.

Jsem gambler?

Věšinou to začíná nevinně. Zajdete si do hospody a tam si hodíte dvacet korun do hracího automatu. Za případnou výhru hráč pozve své přátele na pití. Časem se hráč k výhernímu hracímu automatu vrací častěji a do automatu nahází vyšší částky. Případnou prohru si ospravedlňuje tím, že v minulosti vyhrál i větší sumu, tak že to tolik nevadí. V poslední fázi gambler pociťuje velmi silné puzení ke hře, které lze těžko ovládnout, nutkání často doprovází myšlenky s představami hraní. Nad vidinou finančního zisku převládá chuť si zahrát, na hraní si půjčuje peníze, může začít krást či se zabývat jinou trestnou činností. Jenže prohrává víc a víc peněz, často až do poslední koruny.

Gamblerství postihuje mladé i starší jedince, vysokoškoláky i lidi bez vzdělání, movité podnikatele i sociálně slabé, píše server jaktak.cz. Gamblerství si nevybírá, je to závislost, která vede ke statisícovým i milionovým dluhům, ztrátě zaměstnání, ztráty přátel, rodiny a způsobuje i vážné zdravotní problémy. Zezačátku si gambleři závislost nepřiznávají, později ji přiznají, ale nemohou se sami závislosti zbavit.

Udělejte si test

Nabízíme vám dotazník na patologické hráčství organizace Gamblers Anonymous. Odpovídejte pouze „ano" nebo „ne", podle toho jestli je pravdivá odpověď bližší „ano" nebo „ne".

1. Ztrácel jete často kvůli hře čas?2. Učinila hra váš život doma nešťastný?3. Poškodila hra vaši pověst?4. Cítil jste po hře výčitky svědomí?5. Hrál jste někdy proto, abyste získal peníze, jimiž byste zaplatil dluhy nebo vyřešil finanční těžkosti?6. Zmenšilo hraní vaši ctižádost a výkonnost?7. Když jste prohrál, měl jste pocit, že se musíte co nejdříve vrátit a vyhrát, co jste prohrál?8. Když jste vyhrál, měj jste silnou touhu se ke hře vrátit a vyhrát ještě víc?9. Hrál jste často tak dlouho, dokud jste neprohrál poslední peníze?10. Půjčil jste si někdy proto, abyste financoval hru?11. Prodal jste někdy něco, abyste financoval hru?12. Nechtělo se vám používat peníze ze hry pro normální účely?13. Způsobila hra to, že se jste se nestaral o prospěch rodiny?14. Hrál jste někdy déle, než jste měl původně v úmyslu?15. Hrál jste někdy, abyste unikl trápení a starostem?16. Spáchal jste někdy, nebo jste někdy uvažoval o spáchání nezákonného činu, abyste financoval hru?17. Působí vám hra potíže se spaním?18. Vedly hádky, nespokojenost nebo zklamání k tomu, že se objevila touha hrát?19. Když se na vás usmálo štěstí, cítil jste touhu to oslavit pár hodinami hry?20. Uvažoval jste někdy o sebezničení v důsledku hry?

Spočítejte kladné odpovědi:Patologický hráč většinou odpoví kladně na 7 nebo více otázek.

Související

Harzard, ilustrační fotografie

Výbušná situace kvůli COVID-19: Španělé v karanténě se dali na online hazard

Se zrušením většiny sportovních soutěží zmizela i možnost sportovních sázek. Španělé, kteří jsou kvůli pandemii způsobené koronavirem již přes dva týdny v karanténě, se proto ve stále větším počtu přesouvají k hraní pokeru na internetu a dalším potenciálně návykovým hrám. Vláda zareagovala tím, že zakázala provozovatelům online hazardních her téměř veškerou reklamu, informovala agentura AFP.

Více souvisejících

gamblérství Policie ČR

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy