Co jste nevěděli o Amy z Teorie velkého třesku: Má české kořeny a svou roli nehraje

Amy Farrah Fowlerová je jednou z klíčových a populárních postav divácky oblíbeného seriálu Teorie velkého třesku. Zpočátku upjatou neurobioložku a přítelkyni podivínského Sheldona ztvárnila herečka Mayim Bialik, která má toho s Českem společného víc, než se zdá.

Mayim Bialik se sice narodila 12. prosince 1975 v americkém San Diegu, k Česku má ale velice blízko. Její prarodiče jsou totiž imigranti z České republiky, odkud utekli do Spojených států.

Kromě Česka má také polské a maďarské kořeny a je židovského vyznání. Její jméno ostatně v hebrejštině znamená voda.

Před kameru se postavil už v mládí a za roli ve filmu Beches dokonce získala prestižní ocenění Young Artist Award. Překvapivé ale je, že se nevěnovala pouze herectví, nýbrž i poctivému studiu.

To, že v Teorii velkého třesku hraje neurobioložku, totiž není náhoda. Herečka tento obor skutečně vystudovala a má z něj dokonce doktorát. Moc dobře tak ví, o čem v seriálu hovoří.

Během své kariéry si zahrála v několika filmech a seriálech, a ač ji mnozí jistě nepoznali, objevila se i v legendárním MacGyverovi.

Související

Více souvisejících

Teorie velkého třesku Mayim Bialik

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy