All Inclusive dovolená se změnila v peklo: Žena už po 14 hodinách bojovala o život

Na tuhle dovolenou rozhodně nebude maminka z Velké Británie vzpomínat v dobrém. Jemmu Joslynovou totiž téměř zmrzačila obézní žena na vodním tobogánu v Turecku. Po incidentu skončila s přetrženými játry, utrpěla také zlomeniny žeber, vnitřní krvácení a poškození ledviny. Nyní žaluje společnost, jejímž prostřednictvím si zakoupila dovolenou.

Dvaatřicetiletá Jemma se loni v září ubytovala v hotelu ve městě Faralya Mah. Společně s dětmi se vydala do vodního parku v resortu. Právě zde ji ale „přejela“ obézní žena, která nedodržela bezpečnou vzdálenost a do tobogánu skočila příliš brzy za Jemmou. Na konci atrakce do ní prudce narazila. Mladá Britka v tom okamžiku začala doslova bojovat o svůj život. Utrpěla zlomeninu pěti žeber, její játra i další vnitřní orgány byly vážně poškozeny. Ihned byla převezena do nedaleké nemocnice, kde podstoupila operaci. 

Žena naštěstí přežila, zůstala jí ale nehezká památka. Po operacích má obrovskou jizvou na břiše a tvrdí, že stále trpí důsledky spojené s poškozením ledvin. Za dva týdny dovolené zaplatila 2700 liber, ale kvůli vážnému incidentu si ji samozřejmě vůbec neužila.

I proto podle médií podává žalobu na společnost Thomas Cook. Argumentuje tím, že v hotelu neexistují bezpečnostní opatření, která by monitorovala areál a zastavila ženu nasedající do toboganu. „Byli jsme v Turecku jen čtrnáct hodin, když jsme se rozhodli jít do hotelového vodního parku. Nebyl tam žádný personál, který by nahoře korigoval lidi a dohlížel na to, aby se nespouštěli hned za sebou. Já jsem svým malým dětem řekla, aby počkaly alespoň deset sekund, ať člověk, který jel před nimi, může v pořádku vyjet z toboganu,“ popisuje.

V době nehody se měla za Jemmou spustit její dcera, ale z ničeho nic se tam objevila obézní žena. Když se Jemma dostala do spodní části tobogánu, uviděla za sebou rychle se přibližující cizí nohy. Už v tu chvíli věděla, že se nestihne včas vyhnout nepříjemné srážce. Náraz ji odhodil do vody, pak podle svých slov ucítila příšernou bolest. Nejhůře na tom byla její ledvina. Situace byla o to horší, že Britka měla jed jednu - v květnu 2015 totiž darovala ledvinu své mámě.

Jemma se později dozvěděla, že její pojištění nezahrnuje zdravotní péči, protože byla hospitalizována v soukromé nemocnici. „Vzala jsem si s sebou jen 150 liber, protože jsme zaplatili za all inclusive. Jenže v tu chvíli jsem potřebovala 5 000 liber na záchranu života," prozradila. Naštěstí za ni částku na místě zaplatila její kamarádka, která byla na dovolené s ní. „kdyby by tam nebyli moji přátelé, byla bych mrtvá a moje děti by zůstaly samy v Turecku," děsí se Jemma toho, co se mohlo stát. Tři dny strávila na jednotce intenzivní péče a dalších pět dní na běžném oddělení.

A aby toho nebyl málo, Jemminy děti chytily střevní virus, který se šířil po hotelu. Musely za nimi proto z Británie přijet jejich prarodiče. Cestovní kancelář Thomas Cook údajně nepodnikla žádné kroky, aby své klientce usnadnila situaci. 

Jemma Joslyn (zraněná turistka) dovolená Turecko Velká Británie

Aktuálně se děje

před 24 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy