Svůdná kráska z filmu Veselé Velikonoce s Belmondem: Jak vypadá po 35 letech?

Když se objevila po boku Jean-Paula Belmoda ve filmu Veselé velikonoce, bylo jí 18 let a téměř nikdo ji neznal. Dnes je herečce Sophie Marceau neuvěřitelných dvaapadesát a přesto neztratila nic na své kráse. Podívejte se, jak se za 35 let změnila a hlavně dozrála.

Sophie začala s herectvím již jako mladá, tehdy ji bylo pouhých 14 roků. Do té doby vyrůstala na předměstí Paříže se svým otcem, který se živil jako řidič nákladních aut. Poprvé se objevila ve filmu La Boum (Večírek). Právě tento snímek odstartoval její hvězdnou kariéru. Za druhý díl filmu v roce 1983 dokonce dostala Cesara (francouzskou obdobu Oscara) za nejvíce slibnou herečku.

Brzy začala hrát i vážnější role. V roce 1984 se po boku Gerarda Depardieu objevila ve filmu Pevnost Saganne, s Jean-Paulem Belmodem si ve stejný rok zahrála ve známém snímku Veselé Velikonoce. V něm si zahrála krásnou Julii, na kterou si záletník Bebel v podání Belmonda brousil zuby. Když se ale nečekaně vrátí jeho manželka, pokouší se situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou.

Na Mezinárodním festivalu romantického filmu roku 1988 byla za ztvárnění postavy ve filmu Šuani vyhlášena nejlepší romantickou herečkou. S další legendou filmu Philippem Noiretem se setkala při natáčení snímku D'Artagnanova dcera.

Celosvětovou slávu jí přinesla role princezny Isabely v historickém eposu Statečné srdce pod režijním vedením Mela Gibsona. Film získal pět Oscarů. Dalším zlomem v její kariéře byla postava Bond Girl Elektry Kingové v bondovce Jeden svět nestačí po boku Pierce Brosnana.

Tak její soukromý život je spojen s filmem, přesněji řečeno s filmaři a herci V roce 1995 porodila syna Vincenta. Do roku 2001 byla vdaná za polského režiséra Andrzeje Żuławského, který je o dvacet šest let starší, a pod jehož vedením natočila několik filmů (např. La Fidélité). Po rozvodu se stal jejím partnerem producent Jim Lemley. Roku 2002 přivedla v Londýně na svět dceru Juliette. Jejím současným partnerem je herec Christopher Lambert.

Dnes dvaapadesátiletá Sophie je otevřeným odpůrcem takzvaných „blood sports“ tedy krvavých sportů a připojila se spolu s Brigitte Bardot k protestům proti lovu hrdliček v Gironde a býčím zápasům v Provence. Herečka je velkým ochráncem přírody, hlavně jejím velikým milovníkem.

Kromě přírody se ale snaží také pomáhat dětem , Je patronkou organizace zvané Arc-en-Ciel – Duha, která pomáhá dětem v jejich bídě a která se snaží plnit jejich sny a právo na plnohodnotný život.

Sophie Marceau filmy

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí: Meteorologové letos poprvé varují před bouřkami. Hrozí do půlnoci

První letošní výstrahu před bouřkami vydal v pondělí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Platí od 14. hodiny do půlnoci na úterý a týká se jižní a východní poloviny republiky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy