Lékaři odhalili příčinu smrti Daniela Nekonečného. Výsledky pitvy jsou zarážející

Druhá pitva legendárního showmana Daniela Nekonečného (†52) odhalila, co se mu skutečně stalo. Lékařům se také povedlo zjistit, kdy zemřel.

Daniela Nekonečného našel majitel domu v Řeporyjích bez známek života v úterý 26. března. Podle lékařů ale zemřel mnohem dříve. Deníku Blesk to řekla jeho životní partnerka Zuzana Kardová.

"Dan zemřel 23. března v koupelně. Nebylo to ve vaně, ale ležel vedle ní na podlaze. Příčinou byl neléčený zvýšený krevní tlak, následný infarkt a otok srdce a mozku. Testy na toxikologii byly negativní," uvedla.

Podle ní si občas stěžoval an infarktové stavy, které přičítal únavě z vystoupení a epilepsii, se kterou se léčil. "V domě jsem našla lék Neurotyp, který bral na epilepsii. Na vysoký tlak tam nic nebylo a ani nikdy neříkal, že by se s tím léčil. Kdyby to věděl, tak by tady s námi pořád byl," dodala.

Poslední rozloučení s Danielem Nekonečným proběhlo přesně před měsícem. Naposledy rozloučit se s výstředním umělcem přišli mimo jiné zpěvačky Ilona Csáková a Eva Pilarová, komik Václav Upír Krejčí, někdejší tanečnice kapely Šum svistu Lejla Abbasová nebo Kyklop z Maxim Turbulenc.

Smuteční řeč pronesl moderátor a člen dua Těžkej Pokondr Miloš Pokorný. Nekonečného označil za výjimečného člověka, promluvil i o jeho vztahu se Zuzanou Kardovou i její dcerou Terezou. Zmínil také zálibu Nekonečného v cestování i ve výstředním oblečení.

Na pohřbu zněly Nekonečného písně, které tanečnice Šumu svistu doprovodily tancem a přítomní hosté potleskem do rytmu, který na konci skladeb přecházel v bouřlivý aplaus.

Nekonečný se narodil 29. června 1966 v Boskovicích jako Dan Konečný. Po studiu na DAMU se proslavil především díky hudbě, když stál v čele kapely Šum svistu.

Nejen na vystoupení, která byla plná barev, efektů, ohňostrojů a tropických prvků, se oblékal do výstředního oblečení, nejčastěji ve žluté barvě. Kromě hudby se objevil například i ve filmu Jak se krotí krokodýli.

Související

Pohřeb Dana Nekonečného

OBRAZEM: Česko pohřbilo šoumena Dana Nekonečného

Poslední rozloučení se zpěvákem Danem Nekonečným, které se dnes uskutečnilo v pražském motolském krematoriu, mělo podobu roztančené show. Nekonvenčního umělce na poslední cestě doprovodil karnevalový průvod, který začal před jeho domem v Řeporyjích, kde zemřel. Nekonečný byl 26. března ve svých dvaapadesáti letech nalezen mrtvý. Přesné datum úmrtí zatím není známé.

Více souvisejících

Dan Nekonečný

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy