Češi nesplnili povinnost, remizovali s Gruzií 1:1. S Tureckem nesmí padnout

Češi budou muset na mistrovství Evropy příští středu ovládnout zápas s Tureckem. Jedině tak získají alespoň klíčové čtyři body poté, co ze sobotního zápasu s Gruzií odcházejí s plichtou 1:1. 

Smolný úvod do zápasu Česko-Gruzie v německém Hamburku připravil českému nároďáku systém VAR. Ve 23. minutě se trefil Adam Hložek a poslal Čechy do vedení 1:0, rozhodčí gól následně zneplatnil. Míč se do gruzínské brány totiž odrazil od jeho ruky.

Gruzínci šokovali Čechy v nastaveném čase prvního poločasu, kdy zákrok rukou v pokutovém území trestal Georges Mikautadze. Do šaten šly oba týmy za stavu 1:0 pro Gruzii.

Druhý poločas byl plný neproměněných šancí českého nároďáku. Jedinou z nich proměnil útočník Patrik Schick, který se nachomýtl u míče odraženého od tyče a tělem dopravil míč do brány. Stav byl od 59. minuty 1:1 a Češi mohli tvořit hru.

Nepřesné přihrávky a centry a promarněné šance vedly k tomu, že čeští fotbalisté zůstávají ve skupině F na chvostu společně s gruzínským soupeřem se ziskem jediného bodu.

Skupina F tak zůstane pořádně zamotaná. Turecko se v sobotu večer ještě utká s Portugalskem a pro český nároďák je důležité, aby neuspěli. Jinak se dostanou do čela a Čechům nezbyde nic jiného, než Turky porazit a věřit, že v tabulce týmů na třetích místech budou mít dost bodů na postup do osmifinále. Šance se rapidně snižují každému týmu na třetím místě, který má tři body a méně.

Branky: 45.+4. Mikautadze – 59. Schick

Statistiky zápasu Gruzie-Česko:

Držení míče: 43% : 57 %

Střely na branku: 2:11

Střely mimo: 3:8

Rohy: 5:11

Ofsajdy: 0:1

Fauly: 12:17

Úvodní sestavy:

Gruzie: Mamardašvili – Kverkvelia, Kašia (C), Dvali – Citajšvili, Davitašvili, Mekvabišvili, Kočorašvili, Kakabadze – Mikautadze, Kvaracchelia

Náhradníci: Loria, Gugešašvili – Zivzivadze, Čakvetadze, Kvilitaja, Gočoleišvili, Ločošvili, Gvelesiani, Kvekveskiri, Kiteišvili, Altunašvili, Šengelia, Lobžanidze, Tabidze, Sigua

Trenér: Willy Sagnol

Česko: Staněk – Holeš, Hranáč, Krejčí ml. – Coufal, Provod, Souček (C), D. Jurásek – Černý, Schick, Hložek

Náhradníci: Jaroš, Kovář – Zima, Vitík, Barák, Ševčík, Kuchta, Douděra, Chytil, Chorý, Lingr, Červ, Vlček, Šulc, M. Jurásek

Trenér: Ivan Hašek

Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn (všichni Německo)

Související

SK Slavia Praha

Fotbalisté Slavie si na úvod hlavní fáze Evropské ligy poradili s Ludogorcem

Poté, co minulý týden úspěšně do pohárové Evropy vstoupila pražská Sparta, která po 19 letech hrála první zápas v Lize mistrů a doma si poradila se Salcburkem 3:0, se nyní ve středu poprvé v hlavní fázi Evropské ligy představila pražská Slavia. Jejím prvním soupeřem byl pro změnu bulharský Ludogorec Razgrad. Na jeho hřišti sice nejprve Pražané hráli opatrně, postupem času ale přebírali iniciativu a dospěli tak k celkem kontrolované výhře 2:0, přičemž se o góly postupně postarali Jurásek a Chytil.
Nou Camp, domácí hřiště klubu FC Barcelona. Byl dokončen v roce 1957 a nynější kapacita 98 600 diváků ho činí největším fotbalovým stadionem Evropy.

Bude mít Barcelona ve svých řadách českého gólmana? Má se zajímat i o Pavlenku

Až do konce sezóny se bude muset s největší pravděpodobností obejít fotbalová Barcelona bez gólmanské jedničky Marca-Andrého ter Stegena. Německý brankář si totiž přivodil zranění pravého kolene, ve kterém si přetrhl patelární šlachu a proto ho tak nyní čeká operace. Vedení katalánského velkoklubu tak nelení a rozhlíží se po náhradních gólmanech. Jedním z nich má být i český brankář Jiří Pavlenka.

Více souvisejících

Fotbal Euro 2024

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

Hasan Nasralláh

Šéf Hizballáhu Hasan Nasralláh je mrtev, oznámil Izrael

Izraelská armáda (IDF) v sobotu oznámila, že během pátečních náletů na libanonské hlavní město Bejrút zlikvidovala Hasana Nasralláha, šéfa militantního hnutí Hizballáh. Představitelé Hizballáhu zatím úmrtí nejvyššího vůdce nepotvrdili. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Kamala Harrisová

Klíčové státy pro Harrisovou, ukazuje nový průzkum. Rozhodnuto ale není

Do listopadových prezidentských voleb v USA zbývá jen několik týdnů. Podle nejnovějšího průzkumu má viceprezidentka Kamala Harrisová těsný náskok před exprezidentem Donaldem Trumpem v šesti ze sedmi klíčových států, které jsou označovány jako tzv. swing states. V sedmém je souboj vyrovnaný, vyplývá z šetření agentury Bloomberg News a společnosti Morning Consult.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Miroslav Krobot ve filmu Konec světa režiséra Bohdana Slámy.

RECENZE: Slámův Konec světa osciluje mezi Svěrákem a nezvládnutým vyprávěním

Je to sotva něco málo přes půl roku od premiéry snímku Sucho a Bohdan Sláma do českých kin přichází s dalším filmem. Ačkoli opět rozplétá složité rodinné vztahy, tentokrát děj zasazuje na pozadí srpnových událostí roku 1968. Ve své podstatě jde o nejvíce atypický režisérův film, jehož podnětnost paradoxně nejvíce spočívá v rozpačitosti.

včera

včera

Hokej, ilustrační foto

Na Nedvěda nenavázal. I nadále bude na lavičce hokejového národního týmu pokračovat Židlický

Před startem hokejové reprezentační sezóny je potřeba vyřešit, kdo bude český národní tým, jenž bude příští rok na jaře usilovat o obhajobu titulu mistrů světa, vést po boku hlavního trenéra Radima Rulíka. Ten se po úterku může těšit z toho, že i v té nadcházející se může spoléhat na spolupráci s Markem Židlickým. Ten tak tedy zůstává v realizačním týmu české hokejové reprezentace na rozdíl od Petra Nedvěda, jenž během léta rezignoval na post generálního manažera.

včera

Juraj Blanár

Další blamáž slovenské diplomacie. Blanár se sešel s Lavrovem a nebyl sám

Ministři zahraničí Slovenska Juraj Blanár a Maďarska Péter Szijjártó se na okraj Valného shromáždění OSN v New Yorku setkali s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem. Diskutovali zejména o otázkách energetické bezpečnosti a jejich postojích k ruské agresi vůči Ukrajině. Tato schůzka vzbudila vlnu kritiky od představitelů slovenských opozičních stran, které jednání odsoudily. Blanár a Szijjártó patřili mezi jediné představitele zemí EU, kteří se na shromáždění s Lavrovem setkali. 

včera

včera

Fotbalisté Slavie si na úvod hlavní fáze Evropské ligy poradili s Ludogorcem

Poté, co minulý týden úspěšně do pohárové Evropy vstoupila pražská Sparta, která po 19 letech hrála první zápas v Lize mistrů a doma si poradila se Salcburkem 3:0, se nyní ve středu poprvé v hlavní fázi Evropské ligy představila pražská Slavia. Jejím prvním soupeřem byl pro změnu bulharský Ludogorec Razgrad. Na jeho hřišti sice nejprve Pražané hráli opatrně, postupem času ale přebírali iniciativu a dospěli tak k celkem kontrolované výhře 2:0, přičemž se o góly postupně postarali Jurásek a Chytil.

Zdroj: David Holub

Další zprávy