Čech má na přestup z Chelsea čas už jen do půlnoci. Zajímá se o něj i Queens Park Rangers. O Bonyho Wilfrieda má zájem Arsenal

Londýn - Český gólman Petr Čech, jenž se stal na začátku nové sezóny anglické Premier League dvojkou londýnské Chelsea, už má na přestup z klubu čas jen do dnešní půlnoci. Pak už se všem hráčům a klubům uzavře letošní letní přestupové okno a nebude moct nikdo nikde přestoupit. Kromě toho, že se o českého reprezentačního brankáře zajímá francouzské Paris Saint Germain, se během pondělního dne začal zajímat i letošní nováček anglické ligy Queens Park Rangers. Alespoň o tom informuje britský tisk. A na britských ostrovech se může odehrát dnes ještě jeden velmi zajímavý přestup. O bývalého Sparťana Bonyho Wilfrieda, jenž v současnosti hraje za Swansea, se zajímá Arsenal v čele s Arsénem Wengerem.

Je známo, že gólman Petr Čech, který je nyní na reprezentačním srazu před stratem kvalifikace na mistrovství Evropy, byl dlouhou dobu, konkrétně 10 let stálou jedničkou v týmu Blues. Nyní ho vystřídal na této pozici mladý Belgičan Thibaut Courtois a český fotbalista loňského roku tak samozřejmě nemůže být pod José Mourinhem, portugalským koučem Chelsea, nikterak spokojen. A tak se v médiích čile spekulovalo o tom, že se o Petra Čecha v současné době zajímají takové kluby, jakými jsou španělský Real Madrid, anglický Liverpool nebo Arsenal či francouzské Paris Saint Germain. Právě to má největší zájem a už podle včerejších zpráv poslalo lidem z vedení Londýňanů nabídku. Podle dnešního britského Daily Mirror se o českou hvězdu mezi tyčemi zajímá nově i Queens Park Rangers.

To, že je pro Čecha role dvojky úplně nová, řekl médiím i samotný gólman. „Jsem v klubu, kde působím deset let. První tři kola jsem nenastoupil v základní sestavě, pro mě je ta situace nová. Osobně nemám důvod panikařit, sbalit se a odejít. Může se to stát, nemusí se to stát. Momentálně je pro mě důležité to, abych měl možnost souboje o pozici jedničky, abych ji vůbec dostal," uvedl brankář.

Na dnešním reprezentačním srazu se ke spekulacím o jeho přestupu z Chelsea vyjádřil českým novinářům následovně: „Dneska je poslední přestupový den, všichni jsou někde jinde na národních týmech, ale myslím si, že se uskuteční spousty přestupů. Abych řekl pravdu, s ničím nepočítám, ale zase nemůžu nic vyloučit. Třeba během dne přijde taková nabídka, která nepůjde odmítnout." Toto tajemné vyjádření už tajemnější být nemůže, takže se ještě teoreticky může stát,že pět minut před dnešní půlnoci nakonec Petr Čech někam přestoupí.

„Myslel jsem, že na tohle nikdy odpovídat nebudu. Opakuji. Kdyby nějaká nabídka přišla, musela by být správná pro všechny. Pro mě, pro klub i co se týče fotbalu. Nechci nic vylučovat, na tohle neznám odpověď," pokračoval v rozhovoru gólman, jenž si rozhodně nepředstavoval, že by někdy mohl jeho milovaný londýnský klub opustit. Nakonec zakončil tím, že sedět na lavičce není zrovna to, co sám v klubu očekával. „Nemám rád zápasy, které nemůžu ovlivnit. Když jsem byl zraněný, bylo nepříjemné, že jsem nemohl hrát a jen držel palce. Na tom se nic nemění. Trenér ví, že můžu kdykoliv nastoupit. Pokud mě bude potřebovat, jsem připravený. Je čistě na něm, jestli se rozhodne mě využít, nebo ne."

Kromě dění kolem Petra Čecha se v Británii sleduje i dění kolem jiných fotbalových hvězd. Už se například ví, že hráč Javier Hernández - známý jako Chicharito - přestoupil z Manchesteru United do Realu Madrid. V hledáčku Arsenalu je v současnosti i bývalý sparťanský hráč pocházející z Pobřeží slonoviny Bony Wilfried.

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal Petr Čech Bony Wilfried

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

Předpověď počasí na státní svátek: Středa bude nejchladnějším dnem týdne

I příští týden si lidé kromě víkendu užijí volno také ve středu, kdy je druhý z květnových státních svátků. Podle předpovědi by měl být Den vítězství nejchladnějším dnem nadcházejícího týdne. Maxima dosáhnou 17 stupňů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy