Premier League 9. kolo: Chelsea přišla o výhru nad Manchesterem United až v nastavení, přesto dál vede ligu. Manchester City překvapivě podlehl West Hamu, Arsenal vyhrál nad Sunderlandem

Londýn – O víkendu bylo na programu na britských ostrovech 9. kolo tamní fotbalové Premier League. Fanoušci byli natěšeni především na duel mezi Manchesterem United a londýnskou Chelsea, který se hrál v neděli. Chelsea v zápase vedla 1:0, ovšem o tři body přišla až v samotném závěru po dobře rozehraném volném přímém kopu domácích. Kouč José Mourinho byl pak po tomto utkání plný emocí. Ani v tomto kole nebylo nouze o překvapivé výsledky. Jeden z nich se odehrál na stadiionu West Hamu, na kterém Kladiváři přivítali mistrovský celek Manchester City. Všichni by čekali, že tento duel vyhraje tým bleděmodrých, ale nestalo se tak. Domácí totiž zvítězili 2:1. A Arsenal zase pro změnu zavítal na pažit, na kterém své domácí duely hraje Sunderland. Tomu však nastřílel dvě branky Alexis Sanchéz a i díky tomu svěřenci Arséna Wengera mohli slavit tři body.

V neděli se spolu na Old Trafford střetli domácí Manchester United s londýnskou Chelsea. Duel začal z obou stran celkem aktivně a před oběma brankami bylo k vidění hned několik příležitostí. Hostující Eden Hazard se jako první dostal do jakés takés příležitosti, když se dostal ke střele, ovšem ta byla domácí obranou zblokována. Na druhé straně taktéž domácí útočníci neměli zrovna štěstí. Nizozemec Robin van Persie se už už chystal k zakončení, ale v rozhodující chvíli mu utekl míč k nohám jeho spoluhráče Fellainiho, jenž však svou patičkou hostujícího gólmana Thibauta Courtoise nepřekonal. Psala se 20. minuta zápasu, když byl u míče opět Van Persie, jenž dostal výtečnou příhru za obrannou linii. Bronzový fotbalista z letošního světového šampionátu pak šel sám na belgického brankáře týmu Blues, který ale měl nakonec jednoduchou práci, protože domácí forvard zakončil přesně do míst, kde brankář stál. Poté vzplály na hrací ploše emoce, když chtěli hosté od sudího, aby odpískal pokutový kop v jejich prospěch. Stalo se tak po rozehrání volného přímého kopu Céscem Fábregasem. V šestnáctce totiž výrazně přidržel Ivanoviče Smalling. V závěru prvních pětačtyřiceti minut přišla obrovská šance, když se poté, co mu poslal míč Oscar, dostal k zakončení Didier Drogba. Jeho pokus však výtečně vyrazil De Gea. Fotbal v Manchesteru diváky nenudil ani ve druhém dějství. Krátce po začátku druhé půle se udál před brankou hostů závar, z něhož střílel nikterak přesně Fellaini. Ani gólman De Gea to neměl v žádném případě jednoduché. K jeho svatyni se řítila dvojice Drogba-Hazard, kteří si narazili spolu balón a mladý Belgičan pak na De Geu vyslal ránu, kterou gólman United vyrazil na roh. Ten zahráli hostující fotbalisté úspěšně, když Fábregasův roh dopadl na hlavu Drogby a ten se tak mohl radovat z branky na 0:1. Krátce na to už to mohlo být o dvě branky, ale to by musel Ivanovič poté, co se dokázal prodrat až před domácí branku, z úhlu lépe trefit balón, který nakonec zamířil mimo. Podobnou šanci měl na druhé straně Van Persie, ovšem proti němu stál gólman Courtois. V samotném závěru přišel zdrcující moment pro tým z Londýna. Minutu před koncem fauloval Ivanovič Argentince Ángela di Maríu a srbský obránce uviděl za tento zákrok druhou žlutou, tudíž červenou kartu. Následně zahrávali Rudí ďáblové volný přímý kop – takový zkrácený rohový kop. Z něj se míč dostal na hlavu Fellaińiho, ten ještě proti Courtoisovi úspěšný nabyl, ovšem dorážel Van Persie a na stadionu Old Trafford vytryskla fontána radosti. Duel tak nakonec skončil smírně 1:1.

Úvodní minuty duelu mezi West Hamem a Manchesterem City ještě nenasvědčovaly vůbec tomu, že by nakonec zápas skončil překvapivou prohrou úřadujících mistrů. Tým Manuela Pellegriniho začal velmi aktivně a nejednou zahrozil před domácí brankou Kladivářů. Ovšem pak přišla 21. minuta utkání, ve které uviděli přítomní fanoušci na stadionu West Hamu rychlý protiútok domácích, na jehož začátku byla přihrávka Alexe Bonga, kterou převzal Ennera Valencia. Ten přízemně nacentroval před branku, kde byl přítomen Amalfitano, který si už věděl rady a otevřel tak skóre tohoto zápasu. Hosté nijak nelenivěli a prakticky ihned se snažili vyrovnat. Tato snaha hostů byl viděti ve druhé půli, kdy mohli diváci chvíli sledovat i tlak ze strany bleděmodrých. Domácí však kromě štěstí měli v brance i gólmana Adriána, který chytal výtečně. Uběhlo šedesát minut hry, když hostující forvard Sergio Agüero, který trefil břevno. Následnou dorážku z kopačky Yaya Tourého gólman Adrián chytil. Po deseti minutách mohlo znít tyč v uších fanoušků znovu, když tentokrát Yaya Touré trefil spojnici domácí svatyně. Prakticky ihned po této šanci dokázal zvýšit na překvapivých 2:0 pro West Ham Sakho, který se k míči dostal po centru jeho spoluhráče Cresswella. Poté předvedl překrásné sólo David Silva, který nakonec celou svou akci zakončil gólem. To však bylo ze strany Manchesteru City všechno a tak favorizovaný celek prohrál výsledkem 2:1.

Sunderland se chtěl poté, co v minulém kole prohrála vysoko se Southamptonem 0:8, před vlastními fanoušky předést v lepším světle, ovšem protivníka na odčinění předchozího debaklu měli těžkého. Na stadion Sunderlandu totiž zavítal londýnský Arsenal. Po půl hodině hry právě svěřenci Arséna Wengera vedli už 1:0 a to kvůli nepřesné malé domů. Gól vstřelil Alexis Sánchez. I když Londýňané nehráli bůhví jaký fotbal, přesto se radovali ze tří bodů. A to hlavně právě díky chilskému útočníkovi. Ten se totiž trefil v zápase ještě jednou, neboť ve druhé minutě nastavení, tedy v závěru zápasu, gólman domácích Mannone udělal chybu, kterou využil právě zmíněný Chilan, před kterým pak zívala prázdná branka. Duel tak skončil 0:2 pro Arsenal.

Konečné výsledky 9. kola anglické Premier League:

West Ham United - Manchester City 2:1Branky: 21. Amalfitano, 75. Sakho - 77. Silva

Liverpool - Hull City 0:0

Southampton - Stoke City 1:0Branka: 33. Mané

Sunderland - Arsenal 0:2Branky: 30. a 90+2. Sánchez

West Bromwich Albion - Crystal Palace 2:2Branky: 51. Anichebe, 90+3. Berahino z penalty - 16. Hangeland, 45+1. Jedinak (z pen.)

Swansea - Leicester 2:0 Branky: 34. a 57. Bony Wilfried

Burnley - Everton 1:3Branky: 20. Ings - 4. a 85. Eto´o, 29. Lukaku

Tottenham Hotspur - Newcastle 1:2Branky: 18. Adebayor - 46. Ameobi, 58. Ayoze

Manchester United - Chelsea 1:1Branky: 90+4. Van Persie - 53. Drogba

Queens Park Rangers - Aston Villa 2:0Branky: 17. a 69. Austin

POŘADÍ
KLUB ZÁPASY SKÓRE BODY
1. Chelsea
9 24:9
23 2.
Southampton 9
20:5 19
3. Manchester City 9 19:10
17
4.
West Ham 9
17:12 16
5. Arsenal
9 15:11
14
6. Swansea 9
13:10 14
7. Liverpool
9 13:12 14
8.
Manchester Utd. 9
16:13 13
9. Everton
9 19:17
12
10.
Hull 9 13:13 11
11. Tottenham
9 11:13
11 12.
Stoke 9
8:10 11
13. West Bromwich 9 12:13
10
14.
Newcastle 9
10:15 10
15. Aston Villa
9 4:14
10
16. Crystal Palace 9
13:16 9
17. Leicester
9 11:15 9
18.
Sunderland 9
8:17 8
19. QPR
9 8:18
7
20.
Burnley 9 5:16 4

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Chelsea FC Manchester United

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

včera

včera

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno včera

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

včera

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie upřesnila informace o případu v Plzni. Ženu se podařilo zachránit

Policie ještě v úterý upřesnila informaci o násilném trestném činu v centru Plzně. Strážci zákona původně uvedli, že napadená žena nepřežila. Záchranářům se ji ale nakonec podařilo zachránit. Žena byla hospitalizována v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy