Premier League 11. kolo: Vedoucí Chelsea si poradila i s Liverpoolem, Manchesteru United stačil gól na výhru nad Crystal Palace, hráči Citizens pouze remizovali s QPR

Londýn – O víkendu bylo na programu 11. kolo anglické fotbalové Premier League v rámci něhož se událo hned několik zajímavých momentů i výsledků. Z výhry se opět mohli radovat hráči londýnské Chelsea, kteří ke svému dalšímu tříbodovému zisku tentokrát zavítali na liverpoolský Anfield Road. Nad týmem Reds svěřenci kouče Josého Mourinha díky gólům Cahilla a Costy vyhráli 1:2 a dále tím tak prohloubili liverpoolské trápení. Manchester United pod vedením nizozemského trenéra Louise van Gaala nastoupili ke svému dalšímu utkání letošního ročníku na svém Old Trafford, kam naopak zavítali hráči Crystalu Palace. V tomto souboji se čekalo celkem jasná výhra Rudých ďáblů, ale ti se nakonec za celých devadesát minut přesně trefili pouze jednou a to když se po hodině hry z gólu radoval Juan Mata. Úřadující angličtí šampioni z Manchesteru City se představili fanouškům na stadionu Queens Park Rangers. Poté, co hráči Citizens dokázali vyhrát v minulém kole nad městským rivalem Manchesterem United, nyní nedokázali sebrat všechny tři body týmu Harryho Redknappa. Ten se tak musel radovat z bodu za remízu 2:2.

Liverpool se střetl v 11. kole s Chelsea a pokud chtěl tým Reds odčinit porážku z posledního ligového kola, kdy podlehl Newcastlu 1:0, měl tak na to proti sobě jednoho z nejtěžších protivníků. Londýňanům se totiž poslední dobou daří výtečně a to, že se nyní ocitají na vedoucím místě ligové tabulky, není rozhodně náhoda. Tento duel ale začali lépe liverpoolští, když se v 9. minutě utkání rozhodl ke střele z dálky Emre Can. Jeho střelu však nešťastně tečoval hostující obránce Gary Cahill a to tak, že míč pak letěl na jinou stranu, než kam se před tím rozhodl zasahovat gólman Thibaut Courtois. Liverpool tak rychle vedl 1:0. Radost z celkem překvapivého jednogólového vedení však domácím dlouho nevydržela. Za pět minut totiž kopali hosté rohový kop. K jeho rozehrávce se postavil Césc Fábregas, který poslal balón na hlavu Nemanjovi Matičovi. Ten nejprve sice hlavičkoval tak, že gólman Mignolet ještě tento pokus zneškodnil, ovšem na následující dorážku z kopačky Garyho Cahilla už domácí jednička mezi třemi tyčemi i přes veškerou snahu neměla. Až branková technologie ukázala, že míč přešel celým svým objemem za brankovou čáru, 1:1. Krátce na to mohlo být na Anfield Road opět veseleji, ale liverpoolská branka tentokrát nebyla uznána a to kvůli odmávanému ofsajdu, ve kterém se ocitl Mario Balotelli. Poté chtěl změnit stav svou střelou z dálky Coutinho, ovšem ten Thibauta Courtoise nikterak nepřekvapil. Pak se dostali do příležitosti i hosté, konkrétně mladý Belgičan Eden Hazard, jenž dostal přihrávku od brazilského spoluhráče Oscara. Belgičan však trefil před ním stojícího obránce Glena Johnsona. Ve druhých pětačtyřiceti minutách byly k vidění i nůžky v podání letošní posily týmu Blues Diega Costy. Toto elegantní zakončení však k úspěchu nevedlo, neboť míč jen těsně minul domácí svatyni. Prakticky hned na to se dostali do šance i domácí fotbalisté, konkrétně Sterling, který dokázal proniknout až do šestnáctky soupeře, tam ale nestačil na gólmana Courtoise, jenž Sterlingovo zakončení vytěsnil. Psala se 67. minuta zápasu, když nacentroval do pokutového území Azpilicueta. Tento míč gólman Mignolet vyrazil pouze před sebe, kde však byl přítomen Diego Costa, který svým nekompromisním zakončením dostal svůj celek do vedení 1:2. Liverpool se poté nijak nevzdával a prvním, kdo mohl vyrovnat na 2:2 byl Henderson. Než však stačil kulatý nesmysl doputovat od jeho kopačky k brance, cestu mu zabránil hostující Matič. Domácí se všelijakými možnostmi snažili o to, aby vydolovali z tohoto dost sledovaného utkání alespoň bod, Chelsea ale dobře bránila. Krátce před závěrečným hvizdem se chtěl domoci pokutového kopu liverpoolský kapitán Steven Gerrard, jenž si stěžoval u sudího na to, že Cahill hrál rukou. Nicméně nebyl vyslyšen a tak Liverpool prohrál doma s Chelsea 1:2.

V duelu mezi Manchesterem United a Crystal Palace byli dominantní domácí fotbalisté, ovšem jen ve statistice držení míče. Co se týče nějakých příležitostí, to bylo ze strany Rudých ďáblů poněkud chudší podívaná. A tak mohli nečekaně otevřít skóre tohoto zápasu hosté. Fraizer Campbell však nevypočítal dobře svůj lob a místo toho, aby šel balón do sítě za záda gólmana De Gey, tak míč skončil pouze na vrchní síti domácí svatyně. Ze strany svěřenců Louise van Gaala nebylo skutečně zhola nic, na co by se dalo nějakou delší dobu s úžasem koukat. Až 63. minuta byla tou, která vnesla do hry Rudých ďáblů alespoň trochu šťávy. Na hrací plochu totiž přišel Juan Mata, který vystřídal nevýrazného Adnana Januzaje. Čtyři minuty na to pak Mata střílel z hranice šestnáctky. Jeho ránu ještě tečoval jeden z bránících hráčů a i díky tomu se mohli domácí zaradovat z gólu na 1:0. Mata se mohl ještě jednou v tomto utkání zapsat do střelecké listiny, těsně před koncem však trefil tento španělský fotbalista brankovou konstrukci. Manchester United tak zvítězil 1:0.

Fotbalisté Manchesteru City se po úspěšném manchesterském derby představili na stadionu Queens Park Rangers. I když se zdá být z prvního pohledu pro bleděmodré tým Harryho Redknappa o poznání lehčí, než tým Manchesteru United, neznamenalo to pro ně, že to bude lehký zápas. To, že Queens Park Rangers nebude pro Citizens pouhým sparing partnerem, se ukazovalo hned v úvodních minutách, kdy si domácí celek vybojoval hned několik slušných příležitostí. Dokonce hned dvakrát se rozvlnila síť, naštěstí pro svěřence Manuela Pelegrinniho však tyto dvě branky nebyly uznány. Až třetí pokus byl konečně pro domácí úspěšný. Ve 21. minutě přihrával Isla Charliemu Austinovi, který pak zakončoval úspěšně střelou k tyči, 1:0. Hosté ale dokázali poté, co uběhla první půlhodina, vyrovnat na 1:1, když Mangala nakopnul balón dopředu na Agüera a ten po zpracování míče a obejití před ním stojícího obránce překonal gólmana domácích Greena. Nutno však dodat, že Sergio Agüero v době přihrávky na něj stál v drobném ofsajdu a jak se také ukázalo při opakovaných záběrech, hostující útočník zpracovával míč kromě jiného i rukou. I přesto všechno se hráči Queens Park Rangers dále snažili o to, aby zvrátili výsledek na svou stranu. V 76. minutě se jim to nakonec povedlo. To totiž Vargas dokázal najít v křídelním prostoru Charlieho Austina, ten pak odcentroval do pokutového územ. V něm byl jak domácí útočník Zamora, tak i hostující obránce Demichelis a právě od něho se nakonec dostal míč za záda gólmana Joea Harta. Následně mohlo být opět vyrovnáno. To by však Agüerovi, který se k balónu a tedy do úniku dostal po nepřesné malé domů od Bartona, v rozhodující chvíli neměl odkopnout míč domácí obránce Dunne. Poté se mohl radovat z gólu i James Milner, situaci pro domácí ale zachránil Caulker, jenž odehrál míč z brankové čáry do bezpečí. Běžela 82. minuta, když se Cititzens prosadili po podobné akci, jakou fanoušci viděli v úvodním dějství. Nyní přihrával Agüerovi Yaya Touré a po tentokráte regulérním zpracováním balónu mohl hostující forvard vyrovnat na 2:2. Tímto výsledkem také zajímavý duel skončil.

Konečné výsledky 11. kola anglické Premier League:

Liverpool - Chelsea 1:2Branky: 9. Can - 15. Cahill, 67. Costa

Burnley - Hull City 1:0Branka: 50. Barnes

Manchester United - Crystal Palace 1:0Branka: 67. Mata

Southampton - Leicester 2:0Branky: 75. a 80. Long

West Ham United - Aston Villa 0:0

Queens Park Rangers - Manchester City 2:2Branky: 21. Austin, 76. Demichelis (vl.) - 32. a 83. Agüero

Sunderland - Everton 1:1Branky: 67. Larsson - 76. Baines (z pen.)

Tottenham Hotspur - Stoke City 1:2Branky: 77. Chadli - 6. Krkić, 33. Walters

West Bromwich Albion - Newcastle 0:2Branky: 45. Ayoze, 62. Coloccini

Swansea - Arsenal 2:1Branky: 75. Sigurdsson, 78. Gomis - 63. Alexis

POŘADÍ
KLUB ZÁPASY SKÓRE BODY
1. Chelsea
11 28:11
29 2.
Southampton 11
23:5 25
3. Manchester City 11 22:12
21
4.
West Ham 11
19:14 18
5. Swansea
11 15:11
18
6. Arsenal 11
19:13 17
7. Manchester Utd.
11 17:14 16
8.
Newcastle 11
13:15 16
9. Stoke
11 12:13
15
10.
Everton 11 20:18 14
11. Liverpool
11 14:15
14 12.
Tottenham 11
14:16 14
13. West Bromwich 11 13:15
13
14.
Sunderland 11
12:19 12
15. Hull
11 13:15
11
16. Aston Villa 11
5:16 11
17. Crystal Palace
11 14:20 9
18.
Leicester 11
11:18 9
19. QPR
11 11:22
8
20.
Burnley 11 6:19 7

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Chelsea FC Liverpool FC

Aktuálně se děje

před 7 minutami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy