Premier League 13. kolo: Chelsea bezbrankově remizovala se Sunderlandem, stále však vede tabulku. Manchester United vstřelil tři branky Hullu, Arsenal porazil West Bromwich Albion

Londýn – O víkendu bylo na programu již 13. kolo anglické fotbalové Premier League. V rámci tohoto kola přivítal vedoucí londýnskou Chelsea na svém hřišti celek Sunderlandu. Ten se tak stal po dlouhé době prvním týmem, kterému tým Blues nedokázal vstřelit branku. Dokázal totiž se svěřenci Josého Mourinha bezbrankově remizovat. Tým trénovaný Nizozemcem Louisem van Gaalem, tedy Manchester United, hostil na svém Old Trafford celek Hull City. Rudí ďáblové poté, co minulý týden zvítězili nad Arsenalem, brali tři body za vítězství i tento víkend, neboť nad žlutočerným mužstvem zvítězili 3:0. Londýnský Arsenal si zmíněnou prohru z minulého kola v duelu s Rudými ďábly tento víkend odčinilo a to v zápase s West Bromwich Albion. Tomu svěřenci Arséna Wengera dokázali vstřelit jedinou branku po hodině hry a konkrétně se z ní mohl radovat Welbeck.

Na tenhle duel asi nebude lodivod týmu ze Stamford Bridge José Mourinho vzpomínat zrovna v tom nejlepším. Jeho svěřenci totiž poprvé v tomto ročníku nedokázala vstřelit branku. Tým Chelsea přijel ke svému dalšímu ligovému střetnutí na hřiště Sunderlandu. Ten překvapil snad i své vlastní fanoušky tím, že hrál celkem disciplinovaně a to ještě více, než kdy před tím. Díky tomu tak dokázal vymazat důležité střelce vedoucího celku Premier League a zastavil tak tím do té dobyv celkem v klidu jedoucí mašinu. Londýňanům se delší dobu nedařilo dostat se k jakémukoli zakončení. Přesto se v prvním dějství objevily momenty, ze kterých mohla Chelsea gól vstřelit. Do šance se totiž dostal Brazilec Willian, který se k zakončení odhodlal, nakonec trefil tyč branky, kterou hájil Costel Pantilimon. Uběhla půlhodina hry, když se do příležitosti dostávali i domácí. Ke střele se tehdy dostal Santiago Vergini, nakonec tento fotbalista trefil horní tyč branky Chelsea, kterou v tomto zápase opět chránil mladý Belgičan Thibaut Courtois. Čekalo se, že hostující celek po přestávce udělá v domácí obraně trošku větší průvan, ovšem Sunderland hrál stále svoji hru, díky které se tým Blues ke gólu nikterak pořádně nedostával. Nakonec to mohl být i Sunderland, který se mohl radovat ze zisku všech tří bodů. To ve druhém poločase střílel před tím střídající Jozy Altidore, balón se pak odrazil k jeho spoluhráči Adamu Johnsonovi, ale ten pak v tutovce střílel jen těsně mimo svatyň hostujícího týmu. V úplném závěru se do šance dostal opět Adam Johnson, ovšem i v tomto případě mířil mimo. Sunderland tak dokázal remizovat s vedoucí Chelsea 0:0.

Hned od úvodních minut duelu mezi Manchesterem United a Hull City bylo jasné, že domácí celek bude v tomto střetnutí tím dominantním. Psala se 16. minuta utkání, když vstřelili Rudí ďáblové první gól. To zahrávali domácí rohový kop, konkrétně tuto standardní situaci zahrával Juan Mata, míč se snesl na hlavu Smallinga. Jeho pokus ještě dokázal gólman Hullu Allan McGregor vytěsnit, ovšem následná dorážka z kopačky stejného hráče, který před tím hlavičkoval, už gólem skončila. To, že to byla branka, potvrdila všem přítomným i branková technologie, která byla během tohoto utkání k dispozici. V prvních pětačtyřiceti minutách se domácí zranil Ángel di María, jenž tak musel předčasně z hrací plochy. Mimochodem, může být už 42. hráč celku z Old Trafford, který skončí na marodce. Tým Louise van Gaala to ale nepoložilo a ještě před pauzou dokázal zvýšit svoje jednobrankové vedení. To nizozemský reprezentant Robin van Persie díky ne příliš výtečnému bránění hostujícího celku poslal balón Rooneymu a tomu se hned z první podařilo překonat gólmana McGregora. Třetí branku viděli fanoušci v 66. minutě, kdy se balón dostal k Van Persiemu a to proto, že mu přihrál Ander Herrera, Nizozemec pak krásným zakončením do horního růžku McGragorovy branky zvýšil stav na 3:0. Tímto skórem také zápas nakonec skončil.

Do zápasu West Bromwich Albion vs. Arsenal vlétli aktivněji svěřenci Arséna Wengera. To také potvrzovala statistika držení míče, ve které v úvodních minutách londýnský klub vedl. I přesto se do první šance dostal hostující celek až ve 26. minutě, kdy se uvolnil Danny Welbeck a to díky příhře, kterou mu poslal Ramsey, Welbeck pak vystřelil, ovšem jeho zakončení vyrazil gólman Foster. Od tohoto uběhly dvě minuty a hostující byli opět ve velké příležitosti. To gólman Foster tentokrát chyboval. Balón mu totiž uzmul Olivier Giroud, naštěstí pro domácí se však z ostrého úhlu netrefil. Po obrátce to byli domácí, kteří měli více ze hry, ovšem nakonec to byli Kanonýři, kteří se radovali z gólu. V 60. minutě totiž centroval do pokutového území balón Santi Cazorla, před brankářem Fosterem byl přítomen Welbeck a právě on otevřel skóre tohoto duelu. Domácím se už pak srovnat stav nepodařilo a to i proto, že Saido Berahino trefil hlavou břevno. Arsenal tak vyhrál výsledkem 0:1.

Konečné výsledky 13. kola anglické Premier League:

West Bromwich Albion - Arsenal 0:1Branka: 60. Welbeck

Burnley - Aston Villa 1:1Branky: 86. Ings (z pen.) - 39. J. Cole

Liverpool - Stoke City 1:0Branka: 85. Johnson

Manchester United - Hull City 3:0Branky: 16. Smalling, 42. Rooney, 66. Van Persie

Queens Park Rangers - Leicester 3:2Branky: 37. Morgan (vl.), 45. Fer, 73. Austin - 4. Cambiasso, 67. Schlupp

Swansea - Crystal Palace 1:1Branky: 15. Wilfried - 25. Jedinak

West Ham United - Newcastle 1:0Branka: 56. Cresswell

Sunderland - Chelsea 0:0

Southampton - Manchester City 0:3Branky: 51. Touré, 80. Lampard, 88. Clichy

Tottenham Hotspur - Everton 2:1Branky: 21. Eriksen, 45. Soldado - 15. Mirallas

POŘADÍ
KLUB ZÁPASY SKÓRE BODY
1. Chelsea
13 30:11
33 2.
Manchester City 13
27:13 27
3. Southampton 13 24:9
26
4.
Manchester Utd. 13
22:15 22
5. West Ham
13 21:16
21
6. Arsenal 13
21:15 20
7. Tottenham
13 18:18 20
8.
Swansea 13
17:14 19
9. Newcastle
13 14:16
19
10.
Everton 13 23:21 17
11. Liverpool
13 16:18
17 12.
Stoke 13
13:16 15
13. Sunderland 13 12:19
14
14.
Crystal Palace 13
18:22 13
15. West Bromwich
13 13:18
13
16. Aston Villa 13
7:18 13
17. Hull
13 14:20 11
18.
QPR 13
14:25 11
19. Burnley
13 9:21
11
20.
Leicester 13 13:21 10

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Chelsea FC Manchester United

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 12 hodinami

před 12 hodinami

před 14 hodinami

Počasí o víkendu: Meteorologové očekávají typické jaro

Česko si užilo den volna uprostřed týdne, po kterém přicházejí dva pracovní dny. Víkend pak přinese typické jarní počasí s teplotami kolem dvacítky, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy