Steven Gerrard skončí po této sezóně v Liverpoolu. Oznámil to sám hráč

Liverpool - Na britských ostrovech se blíží konec jedné velké fotbalové legendy v jednom klubu, konkrétně v Liverpoolu. Řeč je o Stevenu Gerrardovi. Jeden z nejzkušenějších fotbalistů v Británii totiž během pátku oznámil svůj konec na Anfield Road. Podle internetového serveru britské televizní stanice BBC bude od příštího ročníku působit v americké MLS.

V minulých měsících se horečně spekulovalo o budoucnosti tohoto čtyřiatřicetiletého fotbalisty, kterým je i doposud platným hráčem pro Liverpool. Tam mu však v létě skončí a čekalo se, jestli vedení tohoto klubu nesáhne k prodloužení kontraktu. Nakonec k tomu nedošlo a tak hráč, jenž na Anfield Road působí už od roku 1998, změní dres. Od včerejška má Gerrard možnost jednat se zahraničními kluby a podle britských médií se už s jedním klubem na angažmá domluvil.

Konec v Liverpoolu oznámil Gerrard na svém webu během pátečního odpoledne. „Bylo to nejtěžší rozhodnutí v mém životě. Oznamuji ho teď, aby trenér a tým nebyli rozptylováni spekulacemi o mé budoucnosti," uvedl dlouholetý kapitán týmu Reds a dodal, že v jiném anglickém klubu rozhodně hrát nebude: „Nebudu hrát za žádný konkurenční klub, takže nebudu nastupovat proti Liverpoolu - o tom jsem nikdy ani neuvažoval."

Steven Gerrard byl v základní sestavě Liverpoolu i během novoročního duelu v rámci 20. kola anglické Premier League, kde se tým reprezentující město známé nejen díky hudební skupiny Beatles střetl s nováčkem z Leicesteru. Tento zápas skončil nerozhodně 2:2 a oba góly Liverpoolu vstřelil právě Gerrard a oba góly padly z penalty. Doposud tak Gerrard odehrál za tým Reds celkem 695 utkání, během kterých dokázal vstřelit 180 branek.

Jak už bylo výše zmíněno, jeden z nejznámějších Angličanů působí v Liverpoolu od roku 1998. V roce 2003 dostal poprvé kapitánskou pásku. Společně s Liverpoolem dokázal dvakrát vyhrát Anglický pohár, třikrát Ligový pohár a oba evropské poháry, tedy jak Ligu mistrů UEFA, tak tehdy ještě Pohár UEFA, vyhrál jednou. Jediné, co ve své sbírce tento fotbalista nemá, je ligový titul. A rozhodně to nevypadá, že by měl tento ligový titul Liverpool získat letos. V současnosti se totiž tento klub pohybuje na osmém místě. Dodejme, že klub z Anfield Road naposledy získal ligový titul v roce 1990.

Steven Gerrard, kromě toho, že hrál v Liverpoolu, nastupoval samozřejmě v dresu Anglie. V anglické reprezentaci odehrál celkem 114 utkání a je tak třetím nejdéle sloužícím hráčem v reprezentaci v historii. Před ním jsou pouze Peter Shilton (125 zápasů) a David Beckham (115 zápasů). Kapitánskou pásku nosil i v reprezentaci a to od roku 2010. O čtyři roky později se po neúspěšném světovém šampionátu v Brazílii (kde Anglie skončila už ve skupině) rozhodl ukončit svou reprezentační kariéru.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Steven Gerrard (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy