Premier League 23. kolo: Šlágr kola mezi Chelsea a Manchesterem City skončil nerozhodně, Arsenal pěti góly rozstřílel Aston Villu, Liverpool vyhrál nad West Hamem

Londýn – V rámci 23. kola anglické fotbalové Premier League, které bylo na programu o posledním víkendu, se odehrálo mimo jiné také nejočekávanější duel ze všech a to duel mezi prvním a druhým celkem ligové tabulky, tedy Chelsea a Manchesterem City. Tento zápas však skončil bez vítěze, neboť jeho konečný výsledek vypadal následovně: 1:1. V tomto kole se vedlo londýnskému Arsenalu. Ten totiž vstřelil pět gólů do branky Aston Villy, zatímco Aston Villa žádný. Kouč Londýňanů Arséne Wenger sice do základu Tomáše Rosického nepostavil, ale český záložník se na hřiště přeci jen podíval a to na posledních dvacet minut. Tři body za vítězství si na své konto připsal i Liverpool, jenž zopakoval dvougólovou výhru z posledního kola, tentokrát však vyhrál 2:0 doma nad West Hamem.

Úvod šlágru mezi Chelsea a Manchesterem City byl lepší ze strany hostujícího mužstva, ovšem první velkou šanci mohli diváci na Stamford Bridge vidět až poté, co uběhlo prvních dvacet minut zápasu. Tehdy totiž Sergio Aguero zakončoval z velmi ostrého úhlu, ale gólman Thibaut Courtois překonán nebyl. Do šance se pak dostali i domácí, když Oscar dostal míč od jeho spoluhráče Rémyho, Brazilcovi se ale zakončení příliš nepovedlo, gólman Joe Hart neměl s balónem žádnou velkou práci. Po chvíli byli vidět na hřišti emoce, neboť se domácí dožadovali u rozhodčího penalty a to poté, co byla nastřelena v pokutovém území ruka hostujícího obránce Demichelise. A protože se skoro všichni věnovali spíše rozhodčímu, než samotné hře, mohli málem londýnští inkasovat, jelikož mezitím vyslali hostující fotbalisté do brejku svého forvarda Aguera. Jeho střela však nakonec mířila jen těsně vedle vzdálenější tyče. Domácí fotbalisté sice během prvních pětačtyřiceti minut neměli zrovna nějaké velké příležitosti, přesto ale ve 41. minutě vstřelila otevírací branku tohoto šlágru. To zahájila Chelsea rychlý protiútok, na jehož konci pak Hazard přízemně centroval do míst, kam si naběhl Loic Rémy. Ten následně zblízka prostřelil gólmana Harta a Chelsea tak vedla 1:0. Netrvalo to dlouho a bylo opět vyrovnáno. Těsně před pauzou udělal chybu gólman Courtois, který špatně vyrazil centrovaný balón, jenž poslal do šestnáctky Jesus Navas. Následně se míč dostal ke kopačkám Aguera, ten vystřelil a právě tuto střelu pak tečoval za záda belgického brankáře ve službách týmu Blues David Silva, 1:1. Druhé dějství už tolik zajímavé nebylo, jelikož oba týmy do něho vstoupili velmi takticky. Jak Chelsea, tak i Manchester City spíše bránili i přesto ale pár příležitostí bylo. Například, když Fernandinho hlavičkoval o zem a to tak, že samotného Courtoise tímto zakončením překvapil. Přes problémy dokázal mladý Belgičan mezi tyčemi zamezit dalšímu gólu. I ve druhé půli byli lepší hostující fotbalisté než svěřenci Josého Mourinha, ovšem vytouženou branku vstřelit nedokázali. Duel tak skončil remízou 1:1.

Jiný londýnský klub, tedy Arsenal, ovšem bral všechny tři body a jakoby poslední dobou vstal tým z mrtvých a čím dál lépe se mu dařilo. Nyní byla jeho soupeřem Aston Villa. Tomáš Rosický, český reprezentant ve službách Kanonýrů tentokrát o základní sestavy nedostal, ale i bez něj hrál londýnský celek celkem famózně. První gól padl už v 8. minutě a to když tento gól vstřelil Olivier Giroud poté, co mu balón předal Mesut Özil. Druhý gól pak domácí vstřelili až ve druhém poločase, konkrétně v 56. minutě a opět u tohoto bylo duo Giroud-Özil, ovšem zatímco první tentokrát přihrával, druhý jmenovaný hráč se mohl radovat ze vstřelené branky. Po hodině hry to už bylo 3:0, když v 63. minutě Cazorla přihrával. Adresátem byl Walcott a ten nakonec zvýšil dvougólové vedení Arsenalu. V 75. minutě to už bylo čtyři branky. Ta čtvrtá byla z penalty, protože tehdy gólman hostů Guzan zfauloval svým vyběhnutím útočícího Akpoma, který před chvílí střídal. Sudí odpískal penaltu a tu proměnil v gól Cazorla. Poslední pátý gól pak fanoušci mohli sledovat až v samotném nastavení. Bellerín byl tím, kdo vystřelil z velké dálky. A měl kliku. Míč se za brankovou čáru odrazil od tyče. Arsenal tak vyhrál 5:0.

Duel Liverpool vs. West Ham lépe rozehráli domácí, kteří vlastně hráli lepší fotbal než soupeř po celých 90 minut. Obranná linie West Hamu musela čelit během první půle především dvojici Sterling a Coutinho. Ti se dostali hned do první kombinace, která byla zakončena střelou, tehdy to ale gólem ještě neskončilo. Hostující gólman Adrian nekapituloval ani po ještě větší příležitosti, kterou měl poté Lazar Markovič, jehož střela zamířila mimo branku West Hamu. Později chtěli domácí po rozhodčím penaltu a to za ostrý zákrok Joeyho O´Briena, jehož terčem byl v ten moment Sterling. Liverpool po chvíli dal i tak gól. Stalo se tak v 51. minutě, kdy Coutinho nádhernou příhrou předal balón Sterlingovi, který pak běžel sám na branku a který následně otevřel skóre, 1:0. Na další branku čekali diváci na Anfield Road do 80. minuty, kdy byl opět přihrávajícím hráčem Coutinho, ovšem tentokrát se míč dostal k nohám Daniela Sturridge, jenž tedy zvýšil na konečných 2:0.

Konečné výsledky 23. kola anglické Premier League:

Hull City - Newcastle 0:3Branky: 40. Cabella, 50. Sammy Ameobi, 78. Gouffran

Crystal Palace - Everton 0:1Branka: 2. Lukaku

Liverpool - West Ham United 2:0Branky: 51. Sterling, 80. Sturridge

Manchester United - Leicester 3:1Branky: 27. Van Persie, 32. Falcao, 44. Morgan (vl.) - 80. Wasilewski

Stoke City - Queens Park Rangers 3:0Branky: 21., 34. a 90. Walters

Sunderland - Burnley 2:0Branky: 20. Wickham, 34. Defoe

West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur 0:3Branky: 6. Eriksen, 15. a 64. (z pen.) Kane

Arsenal - Aston Villa 5:0Branky: 8. Giroud, 56. Özil, 63. Walcott, 75. Cazorla (z pen.), 90+2. Bellerín

Chelsea - Manchester City 1:1Branky: 41. Rémy - 45. Silva

Southampton - Swansea 0:1Branka: 83. Shelvey

POŘADÍ KLUB ZÁPASY SKÓRE BODY
1. Chelsea
23 52:20 53 2.
Manchester City 23
46:23 48
3. Manchester Utd. 23 39:22
43
4.
Southampton 23 37:17 42
5. Arsenal
23 44:25
42 6. Tottenham 23
35:30 40
7. Liverpool 23 33:27 38
8.
West Ham 23
35:27 36 9. Swansea
23 27:30
33
10. Stoke 23 26:28 32
11. Newcastle
23 29:35 30 12.
Everton 23
31:34 26
13. Crystal Palace 23 25:34
23
14.
Sunderland 23 21:33 23
15. West Bromwich
23 20:32
22 16. Aston Villa 23
11:30 22
17. Burnley 23 21:38 20
18.
Hull 23
20:33 19 19. QPR
23 24:42
19
20. Leicester 23 21:37 17

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Chelsea FC Manchester City

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Volby, ilustrační fotografie.

Eurovolby se blíží. Na ANO se dotahuje Spolu, ukazuje nový průzkum

Evropské volby, které jsou na programu příští týden, by teď v Česku vyhrálo hnutí ANO, vyplývá z průzkumu agentury STEM/MARK na vzorku 1623 respondentů. Europoslanců by však měl vítěz stejně jako druhá koalice Spolu. K zisku alespoň jednoho mandátu má namířeno šest subjektů.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Garri Kasparov, foto: Frank Hoppe

Kasparov je pro Moskvu zahraničním agentem. Hrozí mu stíhání

Šachovému velmistrovi Garrimu Kasparovovi hrozí v rodné zemi, kterou opustil před deseti lety, další trestní stíhání za porušení zákona o tzv. zahraničních agentech. Informovala o tom ruská státní agentura TASS. Kasparov by v případě odsouzení mohl jít do vězení. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Jevgenij Prigožin

Zesnulý šéf Wagnerovců Prigožin má u hrobu novou sochu

Zesnulý zakladatel žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin, který loni uspořádal vzpouru proti Putinovu režimu, se dočkal nové sochy. Odhalena byla v sobotu u jeho hrobu v Petrohradě, vojáci k ní položili květiny, informovala agentura AFP.

včera

Nou Camp, domácí hřiště klubu FC Barcelona. Byl dokončen v roce 1957 a nynější kapacita 98 600 diváků ho činí největším fotbalovým stadionem Evropy.

Změny na lavičkách fotbalových velkoklubů. Barcelonu bude trénovat Flick, Bayern zase Kompany

U Bayernu Mnichov bylo o něco jasnější, že se bude po skončení sezóny poroučet Thomas Tuchel, to u Barcelony byla fotbalová veřejnost svědky veletočů kolem působení trenéra Xaviho. Nejprve uvedl, že po sezóně skončí, ještě před pár týdny to však vypadalo, že bude nadále pokračovat. Nakonec to vše rozčíslo klubové vedení, které už se službami Xaviho pro příští ročník nepočítalo. Zatímco do Barcelony míří bývalý kouč německé fotbalové reprezentace Hansi Flick, do Bayernu Mnichov možná překvapivě přichází Vincent Kompany, jenž naposledy koučoval anglické Burnley, s nímž sestoupil z anglické Premier League.

včera

včera

včera

Dominik Feri

Trest pro Feriho je adekvátní, konstatoval odvolací soud v rozsudku

Tříletý trest odnětí svobody pro exposlance Dominika Feriho je adekvátní, konstatovali soudci odvolacího senátu pražského městského soudu v rozsudku podle informací České televize. Feri v uplynulých dnech nastoupil do vězení, kde si má odpykat trest za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění. Odvolací soud mu ho potvrdil na konci dubna.

včera

Netanjahu řekl, jak je to s izraelským návrhem trvalého příměří v Gaze

V Pásmu Gazy nebude trvalé příměří, dokud nebude zničeno teroristické hnutí Hamás, uvedl izraelský premiér Benjamin Netanjahu v sobotu. Reagoval tak na slova amerického prezidenta Joea Bidena, který v pátek oznámil, že Izrael předložil hnutí návrh na úplné příměří v Gaze. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy