Mezi Vrbou a Dovalilem to vře. Krejčí za "jednadvacítku" opět nenastoupí

Praha - Vztahy mezi trenérem reprezentačního "áčka" Pavlem Vrbou a trenérem českých reprezentantů do 21 let Jakubem Dovalilem se horší. Alespoň v úterý, kdy se Pavel Vrba nechal slyšet, že přednost má především seniorská reprezentace a tudíž má Jakub Dolalil počítat i s tím, že někteří jednadvacetiletí hráči mu do týmu Pavel Vrba nevrátí zpět, což se Dovalilovi nelíbí.

Připomeňme, že "lvíčata" dnes čeká přípravný duel na nadcházející domácí evropský šampionát jednadvacetiletých s Portugalskem. Stejně jak do pátečního zápasu proti Anglii, tak i do toho dnešního s Portugalci nenastoupí Dovalilův výběr v té nejsilnější možné sestavě. Tedy i s Ladislavem Krejčím a Václavem Kadlecem. Právě tito dva hráči se v současné chvíli chystají na večerní duel se Slovenskem, který se bude hrát v Žilině.

V předešlých měsících to však vypadalo na to, že vztahy mezi Vrbou a Dovalilem budou dobré, ovšem poté, co Kadlec nejprve působil v původní nominaci na duely "jednadvacítek" a pak byl dodatečně připsán do výběru Pavla Vrby na duely s Lotyšskem a Slovenskem a také poté, co se měl Krejčí vrátit zpátky k Jakubu Dovalilovi po sobotním duelu "áčka" s Lotyšskem, ve kterém tento sparťanský fotbalista hrál, tomu tak nakonec moc není. Před dvěma týdny navíc podle všeho měl Jakub Dovalil s Pavlem Vrbou dohodu ohledně Ladislava Krejčího. "Máme dohodu, že pokud se nic nestane, tak se k nám na zápas s Portugalskem připojí i Láďa Krejčí," řekl tehdy konkrétně.

Nyní je tato dohoda porušena a to se samozřejmě trenéru Dovalilovi nelíbí. "Měli jsme nějakou dohodu, s tím že se to bude řešit po Lotyšsku. Vyvinulo se to tak, že se to řešilo na manažerské úrovni, kdy to řešil Jarda Šeterle s Dušanem Fitzelem, a bylo nám oznámeno, že hráči zůstávají s a-mužstvem," řekl očividně rozladěn Jakub Dovalil.

Na to reagoval Pavel Vrba, kouč reprezentačního "áčka", a to během dnešní tiskové konference před zmíněným přátelským zápasem se Slováky v Žilině. Slovy Jakuba Dovalila byl hodně rozzloben. "Nějaká dohoda byla, ale bohužel jsem se v úterý dočetl, že dohoda nebyla z naší strany splněna, takže od té doby je priorita 'áčko' a holt jednadvacítka se bude muset přizpůsobit a-mužstvu," řekl. "Nechci to tak rozvádět, jak to rozváděli trenéři a manažeři jednadvacítky. Každý z nás si musí uvědomit, že první je a-mužstvo, potom je jednadvacítka, pak dvacítka a tak dále a tak dále. Připadalo mi, že asi někteří si to neuvědomují," zakončil debatu na toto téma Vrba.

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal Pavel Vrba (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy