Premier League 33. kolo: Chelsea ve šlágru s Manchesterem United vyhrála 1:0. Svůj duel zvládl i Manchester City

Londýn – Během posledního víkendu se na britských ostrovech hrál kromě anglické Premier League i FA Cup a tak bylo na programu necelé 33. kolo nejvyšší ligové soutěže, neboť do ní nezasáhli právě kvůli svým pohárovým duelům Liverpool s Arsenalem. Kdo ale do 33. kola Premier League zasáhl, tak to byl rozhodně tým Chelsea, jenž se doma utkal s Manchesterem United. Jednalo se tak o šlágr tohoto kola. V duelu na Stamford Bridge nakonec padl jeden jediný gól, který vstřelil Eden Hazard a Londýňané tak díky této nejtěsnější výhře nad Rudými ďábly zvýšili svůj náskok v boji o ligový titul. Do bojů na ligových trávnících zasáhl o víkendu i Manchester City, jenž doma hostil tým West Hamu a po menším útlumu se mohl tým kouče Manuela Pellegriniho radovat z výhry, když nad Kladiváři vyhrál výsledkem 2:0.

Co se tedy týče duelu mezi londýnskou Chelsea a Manchesterem United, tak ten začali obě mužstva velmi opatrně, ovšem po pár minutách od úvodního hvizdu už mohli vést hostí, když se přes Shawa a Ashleyho Younga dostal balón k Waynu Rooneymu, jenže tento forvard střílel nakonec mimo. V následujících minutách hry byste pak jen těžko uhodli to, že Londýňané jsou skutečně v tomto zápase domácím klubem. Hráli totiž spíše hosté. Ti se dostali do další příležitosti, konkrétně se v ní předvedl McNair, jenž se po svém sólu dostal až k zakončení, ovšem bránící Terry dokázal střelu ztečovat mimo branku, kterou v tomto duelu hájil opět Thibaut Courtois. Pak zahrozili i domácí, když balón dopředu nakopl Cesc Fábregas, pro míč si chtěl v pohodě doběhnout gólman De Gea, míč však odehrál do bezpečí rukou už mimo pokutové území a od rozhodčího měl tak dostat červenou kartu. Ale nedostal. Tým Blues nasadil následující taktiku pro tento zápas: rychlé protiútoky. Jeden takový pak skončil gólem. Běžela 37. minuta zápasu, když Oscar předal nádherně patičkou míč svému spoluhráči Edenu Hazardovi, jenž nakonec dokázal z ostrého úhlu svou levou nohou gólově zakončit, 1:0. Po poločasové pauze měli opět více ze hry hosté z Old Trafford, jenže jak se stále více tlačili do útoku, mohli také rychle inkasovat a to hned dvakrát. Nejprve Ander Herrera ztratil balón, ke kterému se nakonec dostal Didier Drogba, ten sice zakončil střelou, ovšem tu tečoval bránící Smalling. Díky tomuto hostujícímu fotbalistovi tak míč nakonec za gólmanem De Geou neskončil. Poté měl práci i Courtois a to hlavně kvůli tvrdé střele, kterou na něj vyslal McNair. Belgický gólman ji dokázal vyrazit pryč od své svatyně, ovšem do šestnáctky míč opět vrátil Shaw a následně hlavičkoval jen těsně nad branku Juan Mata. Nejblíže k vytouženému vyrovnání pak měli hosté tehdy, když se dostal do šance Falcao, kterého špatně hlídal Zouma. Hostující forvard pak trefil vnější část tyče. V závěru zápasu hosté tlačili na domácí obranu, jenže žádným způsobem se nemohli dostat do příležitosti a nepomohl tomu ani Herrera, jenž si chtěl v\modlit pokutový kop, naopak dostal žlutou kartu za své představení, které by se hodilo tak akorát na scénu Národního divadla. Chelsea tak nakonec duel s Rudými ďábly zvládla a vyhrála tak výsledkem 1:0.

Manchester City v předchozím kole absolvoval městské derby s United a tehdy prohrál 2:4. V poslední době se týmu Citizens příliš nedaří a pod koučem Manuela Pellegriniho se židle hodně rozviklala. Nyní hrál na svém Etihad Stadium, kde hostila tým West Hamu. To, že chtějí poslední výsledky domácí odčinit, bylo jasné už po osmnácti minutách hry, když hostující gólman Adrian vykopl od své svatyně míč k polovině hrací plochy, tam se však k němu dokázal dostat Jesus Navas, ten pak odcentroval kulatý nesmysl do šestnáctky, kde byl přítomen jednak další spoluhráč, ale i bránící Collins, jenž chtěl samozřejmě zablokovat tento protiútok, jenže místo poslal balón do své vlastní sítě, 1:0. Druhý gól bleděmodrých pak přišel ve 36. minutě, kdy gólovou načal Aguero, ten si dokázal přiťuknout se svým spoluhráčem Navasem a když měl míč u nohy opět Aguero, tak se se tento forvard rozhodl zakončit, 2:0. Ve druhém poločase pak hráli spíše domácí, hosté se prakticky do ničeho nedostali a tak se nakonec Manchester City po delší době radoval ze zisku tří bodů.

Konečné výsledky 33. kola anglické Premier League:

Crystal Palace - West Bromwich Albion 0:2Branky: 2. Morrison, 53. Gardner

Everton - Burnley 1:0Branka: 29. Mirallas

Leicester - Swansea 2:0Branky: 15. Ulloa, 89. King

Stoke City - Southampton 2:1Branky: 47. Diouf, 84. Adam - 22. Schneiderlin

Chelsea - Manchester United 1:0Branka: 38. Hazard

Manchester City - West Ham United 2:0Branky: 18. Collins (vl.), 36. Aguero

Newcastle - Tottenham Hotspur 1:3Branky: 46. Colback - 30. Chadli, 53. Eriksen, 90.+1. Kane

Dohrávka 32. kola (13.4.2015):

Liverpool - Newcastle 2:0Branky: 9. Sterling, 70. Allen

POŘADÍ
KLUB ZÁPASY
SKÓRE BODY
1. Chelsea
32 65:26
76
2. Arsenal 32
63:32 66
3. Manchester Utd.
33 59:31 65
4.
Manchester City 33
67:34 64
5. Liverpool
32 47:36
57
6.
Tottenham 33 53:47 57
7. Southampton
33 45:24
56 8.
Swansea 33
38:42 47
9. Stoke 33 38:41
46
10.
West Ham 33
42:42 43
11. Crystal Palace
33 42:45
42
12. Everton 33
41:43 41
13. West Bromwich
33 32:46 36
14.
Newcastle 33
34:54 35
15. Aston Villa
33 24:45
32
16.
Sunderland 32 25:48 29
17. Hull
32 29:45
28 18.
Leicester 32
34:51 28
19. QPR 33 38:59
26
20.
Burnley 33
26:51 26

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Chelsea FC Manchester United

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 12 hodinami

včera

Slováci zadrželi 14letého mladíka. Škole vyhrožoval bombou

Během policejní operace pod krycím názvem Škola zasáhla Národní kriminální agentura (NAKA) a zadržela čtrnáctiletou osobu kvůli podezření ze šíření poplašné zprávy. Uvedla tisková agentura TASR.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy