Premier League 35. kolo: Chelsea po výhře nad Crystal Palace slaví titul!

Londýn - O tomto víkendu bylo na britských ostrovech živo nejen kolem narození dalšího královského potomka, když se princi Williamovi a vévodkyni Kate narodila dcera, ale živo bylo i na tamních ligových fotbalových trávnících. Všichni totiž bedlivě sledovali, jak si ve svém duelu proti Crystal Palace povede londýnská Chelsea, neboť ta už mohla dnes v neděli slavit mistrovský titul. A nakonec se tak děje. Na svém Stamford Bridge totiž zvítězila díky gólu Edena Hazarda nad Crystalem Palace 1:0 a po pěti letech tak může tým Blues a jejich fanoušci slavit.

Jediná branka zápasu padla krátce před poločasovou pauzou, kdy belgický fotbalista v londýnských službách kopal pokutový kop. Ten nejprve sice brankář hostů Speroni vyrazil, ovšem následná dorážka hlavou Edena Hazarda byla tentokráte úspěšnější. Během posledních deseti let je to tak pro tým Blues již čtvrtý mistrovský titul. Na Stamford Bridge putovala tato trofej postupně v letech 2005, 2006 a 2010.

„Přišel jsem do Chelsea, abych vyhrál titul a je skvělé, že se to povedlo hned v prvním roce. V posledních čtyřech zápasech jsem uhájil čisté konto, což ukazuje, jak dobře bráníme," byl viditelně šťastný gólman Thibaut Courtois, kterému se povedlo po 10 letech vytlačit českého brankáře Petra Čecha ze základní sestavy Londýňanů.

I pro kouče Josého Mourinha to byla velmi emotivní chvíle, když zjistil, že tři kola před koncem má Chelsea jasný titul. Ve zmiňovaných mistrovských letech 2005 a 2006 totiž západolondýnský celek také vedl tento charismatický Portugalec. „Vrátil jsem se, abych udělal vše, co je v mých silách a stali se znovu šampióny. Když jsem přišel zpět, věděl jsem, že jsem opět v zemi, kde vyhrát titul je nejtěžší na světě. Dokázali jsme to," řekl Mourinho.

Tým Manchesteru City vyhrál na hřišti Kohoutů, Rudí ďáblové prohráli doma s WBA

Co se týče dalšího duelu 35. kola anglické Premier League, tak v něm se střetli hráči Tottenhamu s Manchesterem City. Už během prvních pěti minut tohoto utkání se ocitli domácí hned ve dvou příležitostech. Nejprve hlavičkoval Eric Dier, následně i Harry Kane, jenže ani v jednom případě se síť nerozvlnila. V prvním dějství měli kopat hráči hostujícího mužstva penaltu, tu ale po jasném faulu v šestnáctce na Agüera, kterého atakoval Fazio, sudí tohoto duelu nakonec nepískal. Ve 29. minutě pak padl první a zároveň jediný gól tohoto střetnutí. Tehdy David Silva nahrál Agüerovi a ten se pak nemýlil. Poté to mohlo být klidně i odvě branky pro hráče Citizens, to by se musel Fernandinho přesně trefit. Klidně to mohlo být i 1:1, jenže těsně před odchodem do kabin na Harta neměl Kane. Hart zneškodnil i další šanci Kanea, to už se hrála druhá půle. Tehdy anglický reprezentační gólman vykopl Kaneovu střelu. V závěrečných minutách utkání spíše hráli Kohouti, kteří se všemožnými způsoby snažili o vyrovnání, jenže duel nakonec vyhrál tým Mnchesteru City a to tedy výsledkem 0:1.

Duel Manchester United vs. West Bromwich Albion začali lépe domácí, kteří měli v úvodu jasnou převahu v držení míče. Jenže na co vést v této statistice, když se nedaří přejít přes defenzivní linii týmu WBA. Ti naopak mohli vést 1:0 a to po jejich rohovém kopu, po kterém se k hlavičce dostal Lescott, ovšem tehdy ještě gólman De Gea čisté konto udržel. Dalším, kdo mohl otevřít gólový účet tohoto duelu, mohl být za domácí Van Persie, jeho ránu ale gólman Myhill dokázal vyrazit. Jenže na týmu koučovaný Nizozemcem Louisem van Gaalem bylo vidět, že není úplně v nejideálnějším rozpoložení a že nehraje úplně to, co si mezi sebou hráči a trenéři řekli. Stejně tomu tak bylo i ve druhé půli, kdy sice měli Rudí ďáblové více ze hry, jenže přišla 63. minuta utkání a hosté se nakonec v tomto zápase překvapivě ujali vedení. Tehdy byl totiž faulovaný Flatcher, následný vvolný přímý kop zahrával Brunt a pak přišel šťastný odraz od Olssona, který se tak mohl radovat. V závěrečné fázi tohoto duelu mohli domácí vyrovnat, když kopali penaltu, ovšem tu Van Persie neproměnil, naopak gólman Myhill vynikl, když střelu z puntíku vyrazil. Myhill pak čaroval ještě několikrát a hlavně díky němu se tak mohli hráči WBA radovat z nečekaného cenného skalpu. Nad Manchesterem United vyhráli u nich doma 0:1.

Konečné výsledky 35. kola anglické Premier League:

Chelsea - Crystal Palace 1:0Branka: 45. Hazard

Leicester - Newcastle 3:0Branky: 1. a 48. (z pen.) Ulloa, 17. Morgan

Aston Villa - Everton 3:2Branky: 10. a 45. Benteke, 64. Cleverley - 59. (z pen.) Lukaku, 90.+2. Jagielka

Liverpool - Queens Park Rangers 2:1Branky: 19. Coutinho, 87. Gerrard - 73. Fer

Sunderland - Southampton 2:1Branky: 21. a 55. (z pen.) Gómez - 22. Mané

Swansea - Stoke City 2:0Branky: 76. Montero, 90.+2. Ki

West Ham United - Burnley 1:0Branka: 24. Noble (z pen.)

Manchester United - West Bromwich Albion 0:1Branka: 63. Olsson

Tottenham Hotspur - Manchester City 0:1Branka: 29. Agüero

Hull City - Arsenal 1:3Branky: 56. Quinn - 28. a 45.+1. Sánchez, 33. Ramsey

POŘADÍ KLUB
ZÁPASY SKÓRE
BODY
1. Chelsea 35 69:27 83
2. Manchester City
35 71:36 70 3.
Arsenal 34
66:33 70
4. Manchester Utd. 35 59:35
65
5.
Liverpool 35 49:38 61
6. Tottenham
35 55:50
58 7. Southampton 35
48:28 57
8. Swansea 35 43:44 53
9.
West Ham 35
43:42 47 10. Stoke
35 39:44
47
11. Everton 35 46:46 44
12. Crystal Palace
35 42:48 42 13.
West Bromwich 35
33:46 40
14. Aston Villa 35 29:50
35
15.
Newcastle 35 36:60 35
16. Leicester
35 39:54
34 17. Hull 35
33:48 34
18. Sunderland 34 28:50 33
19.
QPR 35
39:61 27 20. Burnley
35 26:53
26

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Chelsea FC

Aktuálně se děje

včera

včera

Jevgenij Prigožin

Zesnulý šéf Wagnerovců Prigožin má u hrobu novou sochu

Zesnulý zakladatel žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin, který loni uspořádal vzpouru proti Putinovu režimu, se dočkal nové sochy. Odhalena byla v sobotu u jeho hrobu v Petrohradě, vojáci k ní položili květiny, informovala agentura AFP.

včera

Nou Camp, domácí hřiště klubu FC Barcelona. Byl dokončen v roce 1957 a nynější kapacita 98 600 diváků ho činí největším fotbalovým stadionem Evropy.

Změny na lavičkách fotbalových velkoklubů. Barcelonu bude trénovat Flick, Bayern zase Kompany

U Bayernu Mnichov bylo o něco jasnější, že se bude po skončení sezóny poroučet Thomas Tuchel, to u Barcelony byla fotbalová veřejnost svědky veletočů kolem působení trenéra Xaviho. Nejprve uvedl, že po sezóně skončí, ještě před pár týdny to však vypadalo, že bude nadále pokračovat. Nakonec to vše rozčíslo klubové vedení, které už se službami Xaviho pro příští ročník nepočítalo. Zatímco do Barcelony míří bývalý kouč německé fotbalové reprezentace Hansi Flick, do Bayernu Mnichov možná překvapivě přichází Vincent Kompany, jenž naposledy koučoval anglické Burnley, s nímž sestoupil z anglické Premier League.

včera

včera

včera

Dominik Feri

Trest pro Feriho je adekvátní, konstatoval odvolací soud v rozsudku

Tříletý trest odnětí svobody pro exposlance Dominika Feriho je adekvátní, konstatovali soudci odvolacího senátu pražského městského soudu v rozsudku podle informací České televize. Feri v uplynulých dnech nastoupil do vězení, kde si má odpykat trest za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění. Odvolací soud mu ho potvrdil na konci dubna.

včera

včera

včera

včera

Momentka z filmu Priscilla.

RECENZE: Priscilla je křehkým i svíravým protipólem rockové pohádky

Sofia Coppola se po Marii Antoinette z roku 2006 navrací k životopisu slavných osobností. Oproti extravagantně postmodernímu portrétu francouzské panovnice je Priscilla subtilní a intimní. Ani tady však pro režisérku nejsou faktografické údaje tolik důležité a přináší křehce vystavěný portrét manželky krále rocku, jenž zprostředkovává svírající atmosféru.

včera

Povodně, ilustrační fotografie.

Počasí: Meteorologové zmírnili výstrahu před povodněmi na západě

Povodňová hrozba na západě Česka způsobená vydatnými srážkami se snižuje. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu zmírnil výstrahu před povodňovými jevy. Na Radbuze, Úhlavě, Úslavě a jejich přítocích se přesto očekává překročení druhého stupně povodňové aktivity. 

včera

Yemi A.D.

Yemi A.D. do vesmíru nepoletí. Japonec zrušil "neuskutečnitelnou" misi

Japonský podnikatel Jusaku Maezawa zrušil misi dearMoon, v jejímž rámci měl s celebritami absolvovat první turistický let kolem Měsíce. Informovala o tom agentura Reuters. Let se měl původně uskutečnit do konce minulého roku, stanovený cíl se však stal podle organizátorů neuskutečnitelným. 

včera

Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise

Izraelský návrh příměří získává podporu. Vítá ho EU i OSN

Izraelský plán pro palestinské Pásmo Gazy uvítali předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová i generální tajemník OSN António Guterres. Americký prezident Joe Biden v pátek oznámil, že Izrael předložil palestinskému teroristickému hnutí Hamás návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy