Čech do United? V Manchesteru hledají náhradu za De Geu

Londýn - S blížícím se koncem sezóny v Premier League a začátkem přestupového období se objevují nové spekulace. Letos bude hodně žhavým zbožím jednička české reprezentace Petr Čech. Do seznamu čekatelů se zapsal i Nizozemec Louis van Gaal, manažer Manchesteru United.

Na něj totiž tlačí Real Madrid, který má zájem o to, aby David De Gea nahradil v brance Realu Madrid vyhaslého Ikera Casillase. De Gea se sám nechal slyšet, že by se přestupu nebránil. Pro United by to ale byl velký problém. Pokud se chtějí příští rok vrátit do boje o titul, budou potřebovat pořádnou jedničku.

Spolu s Arsenalem a Liverpoolem tedy United začali sondovat situaci kolem Petra Čecha. Ten bude jeden z týmů stát okolo deseti milionů liber. Samozřejmě se ale český reprezentant nemůže roztrojit. Týmy tedy sledují přestupový status i u dalších brankařů. Dlouhodobě je řeč o Asmiru Begovićovi ze Stoke City. Bosňan už několikrát pomohl svému týmu skolit právě giganty Premier League. Dalším brankařem, který si říká o přestup je Kasper Schmeichel. Ten již dozrál a Leicesteru pravděpodobně letos vychytá záchranu v nejvyšší soutěži.

Na to, kde nakonec Petr Čech skončí, si budeme muset nějakou chvíli počkat. V současné době to nejvíce vypadá na Arsenal. Čech se nechce stěhovat a v Londýně by jen vystřídal stadion. Všichni ale znají přestupovou politiku Gunners, která je trochu pomalejší než u konkurence. To by mohla být šance pro Liverpool, United a další zájemce.

Související

Petr Čech | Daniel Katona, HDMovieTV

Novému vedení už radit nebude. Z vedení londýnské Chelsea odchází Petr Čech

Když přišel do klubu londýnské Chelsea před pár týdny její nový majitel, jímž je americký investor Todd Boehly, bylo jasné, že z dosavadního vedení nezůstane kámen na kameni. Už během minulého týdne skončila ve vedení ředitelka Marina Granovská a bylo tak jen otázkou času, kdy stejný osud potká sportovně-technického poradce Petra Čecha. A ten moment přichází nyní začátkem tohoto týdne, kdy se o svém konci ve funkci rozhodl Petr Čech sám.
Petr Čech | Daniel Katona, HDMovieTV

Petr Čech opravdu za Chelsea nastoupí! Už zítra proti Tottenhamu, píší v Anglii

Nedávno šokovala fotbalová Chelsea informací, že se na její soupisku vrací gólman Petr Čech, který loni na jaře ukončil svou hráčskou kariéru, po které se stal výkonným ředitelem na Stamford Bridge. Důvodem tohoto kroku byly nejen bídné výkony Kepy Arrizabalagy, kterého ale během sezóny nahradil skvěle chytající Edouard Mendy, ale i atkuální koronavirová pandemie, která by mohla zapříčinit nedostatek gólmanů v klubu a právě o Petru Čechovi se tak uvažuje jako o možné náhradě pro anglickou Premier League v případě onemocnění gólmanů. Nyní jeden fotbalový novinář Liam Twomey přicházejí na svém twitterovém účtu s informací, že český gólman skutečně nastoupí a to v pondělním duelu Chelsea "U23" proti Tottenhamu.

Více souvisejících

Petr Čech Manchester United

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

včera

včera

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno včera

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

včera

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Pavel na Vítkově: Rusko rozpoutalo válku, která je podobně ničivá jako druhá světová

Česko si ve středu na Den vítězství připomíná konec druhé světové války v Evropě. Prezident Petr Pavel na pietním aktu na pražském Vítkově mluvil o probíhajícím konfliktu na Ukrajině. Pavel vyjádřil hrdost nad tím, že Česko nepolevuje v pomoci Kyjevu. Ukrajinští vojáci si podle něj zaslouží respekt a veškerou podporu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy